Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Petropavlovsk - Kamchatskiy
Dag 2Zhupanova rivier
Dag 3Commandeur Eilanden
Dag 4Commandeur Eilanden
Dag 5Karaginskiy Island
Dag 6Verhoturova Island en Govena Peninsula
Dag 7Koryak en Chukotka Coast
Dag 8Koryak en Chukotka Coast
Dag 9Korvak en Chukotka Coast
Dag 10Korvak en Chukotka Coast
Dag 11Meinypil’gyno
Dag 12Meinypil’gyno
Dag 13Cape Navarin
Dag 14Haven van Anadyr

Inbegrepen

Alle overnachtingen aan boord van de Spirit of Enderby, alle excursies aan land, maaltijden incl. koffie, thee en snacks. Transfer van en naar het vliegveld

Niet inbegrepen

Internationale vlucht van Amsterdam naar Petropavlovsk en terug vanaf Anadyr (ongeveer 1.100 Euro), landing fees (USD 500,- pp), visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Extra

Let op: de prijzen zijn gebaseerd op een koers van 1 EURO = USD 1,18.

Prijs

Driepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 7050,-

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 8125,-

Superior
EUR 8650,-

Superior plus
EUR 9275,-

Mini suite
EUR 9600,-

Heritage suite
EUR 10500,-

Reisbegeleiding

Engels sprekende reisbegeleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Variërend van een hut met gedeelde faciliteiten tot een superior suite

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Adequate wind en waterdicht kleding is vereist

Op zoek naar de Lepelbekstrandloper! Cruise langs Kamtsjatka, de Commandeureilanden en de Beringzee

Duur:14 dagen
Vertrek:25-06-2019
Prijs: vanaf EUR 7060,-
Reisleider:Engels sprekende reisbegeleider
Code: C1970

Tijdens deze prachtige en ware expeditiecruise reis besteden we extra aandacht aan één van de meest bedreigde en tegelijkertijd zeer tot de verbeelding sprekende vogelsoorten ter wereld: de Lepelbekstrandloper. We bezoeken het team dat zich inzet voor de bescherming van deze soort en hopen ze uiteraard ook te zien te krijgen in hun broedgebied.

 De oostelijke kustlijn van Rusland domineert het noordelijke deel van de Stille Oceaan, slechts zeer weinig mensen weten iets van deze plek en nog minder mensen zijn er ook zelf geweest! Het isolement van deze bijzondere plek heeft een belangrijk gevolg gehad – de wildernis en tot op zekere hoogte ook het wild, is zeer goed beschermd gebleven. Vandaag de dag is het gebied mogelijk zelfs nog minder goed toegankelijk dan vroeger.

De route van deze cruise is bijzonder en divers. We bezoeken de schitterende Commandeur Eilanden met Whiskered, Least en Parakeet Auklets maar ook met Pechora Pieper en Grey-crowned Rosy-Finch. Verder naar het noorden broeden Aziatische Goudplevier en Roodkeelstrandloper in de toendra. In het voorjaar is het gebied een ware explosie van leven. De duizenden vogels die naar dit gebied trekken doen zich te goed aan de overweldigende hoeveelheid voedsel om hun jongen groot te brengen. Onderweg maken we kans op verschillende zeezoogdieren zoals Beluga en Baird’s Beaked-Whales. Het laatste deel van de reis is hopelijk het hoogtepunt wanneer we het onderzoeksteam assisteren in hun zoektocht naar broedlocaties van de bedreigde Lepelbekstrandloper.  
Dag 1: Petropavlovsk-Kamchatskiy
Na aankomst in Petropavlovsk-Kamchatskiy, de administratieve hoofdstad van de Kamchatka regio, hebben we een transfer naar de haven waar de Spirit of Enderby op ons wacht.
Dag 2: Zhupanova River
We plannen om de ochtend door te brengen bij Zhupanova rivier. De rivieren van Kamchatka (er zijn er meer dan 1800) vormen een essentieel ecosysteem dat een grote variëteit aan soorten ondersteund. Met name als paaigrond voor zalm – één van de meest belangrijke natuurlijke hulpbronnen – is het gebied van groot belang. In de lagere regionen van de rivieren nestelt de majestueuze Steller’s Sea Eagle die we dan ook hopen te zien.
Dag 3 en 4: Commandeur Eilanden

Er zijn twee hoofdeilanden in de Commandeur eilanden groep, Bering en Medny en tijdens ons tweedaags verblijf hier, bezoeken we diverse plekken. Tijdens ons verblijf aan land maken we een goede kans op het zien van Rock Sandpiper, Mongolian Plover, Pechora Pipit en Grey-crowned Rosy-Finch alsmede de endemische ondersoort van de Poolvos. Zodiaccruises zijn hier vaak zeer productief met waarnemingen van Whiskered, Least en Parakeet Auklets en ook de Red-legged Kittiwake met zijn erg kleine verspreidingsgebied behoort tot de mogelijkheden. Het gebied is daarnaast enorm rijk aan zeezoogdieren en op voorgaande reizen zagen we hier Sperm, Humpback, Northern Minke en Baird’s Beaked-Whales als ook Orca’s, Steller Sea Lions, Northern Fur Seal en Sea Otters. In het dorpje Nikolskoye waar we voor het eerst aan land gaan, plannen we een bezoek aan het interessante museum aldaar.
Dag 5: Karaginskiy Island
Onze geplande aankomstplaats is Karaginskiy Island. Hier komen we enkele van de eerste ‘bossen’ tegen van de reis. Een mogelijke plek om te landen is een ‘lappendeken’ van moerassige toendra, vijvers en kiezellandtongen waar we kans maken op een interessante selectie steltlopers waaronder Aziatische Goudplevier, Roodkeelstrandloper en Grauwe Franjepoot. De vijvers bevatten vaak diverse soorten watervogels en tijdens eerdere bezoeken hier werden bijvoorbeeld Roodkeelduiker, Brandgans, Toppereend en IJseenden gezien.
Dag 6: Verhoturova Island
Vandaag brengen we een bezoek aan Verkhoturova Island waar we de mogelijkheid hebben tot het bezoeken van een zeevogelkolonie. Soorten als Tufted Puffin, Brunnich’s Guillemot, Pelagic Cormorants en Black-legged Kittwakes krijgen we hier erg fraai te zien alsook Parakeet en Least Auklet die hier nog aanwezig moeten zijn. Later op de dag maken we een zodiaccruise langs de kust waarbij de kans op het zien van Bruine Beren erg groot is.
Dag 7 t/m dag 10:Chukotka Coast
Deze dagen zullen we langs een onbekend deel van de kust varen. In de beboste fjorden zullen we Bruine Beren, Rode Vos en met wat geluk bergschaap en Kamchatka Marmots zien. In de vele lagunen en baaien zien we onder andere Tundra Bean Goose, Steller's Eider, Great Knot, Long Tailed Stint, Gyrfalcon, Siberian Accenter en Asian Rosy Finch. Ook bevinden zich in dit gebied veel Kittlitz's Murrelet; we zullen er dan ook veel tegenkomen.

We zijn van plan om twee dagen door te brengen met leden van de Lepelbekstrandloper Taskforce die zoekt naar afgelegen baaien om hier hopelijk nog onbekende populaties van deze ernstig bedreigde soort te vinden. In 2011 is er ‘ornithologische geschiedenis’ geschreven door drie territoria te vinden op een plaats die niet eerder werd onderzocht. We zullen het Taskforce wederom bijstaan in de hoop ons succes elders te herhalen.

Dag 11 en 12: Meinypil’gyno

Vandaag brengen we een bezoek aan Meinypil’gyno, een kleine nederzetting die zich bevindt op een 40 kilometer lang schiereiland. Het is een traditioneel dorpje dat recent gerenoveerd is door de overheid van Chukotka. Meinypil’gyno is tevens een belangrijke broedplek voor veel trekvogels waaronder de tot de verbeelding sprekende Lepelbekstrandloper. De Taskforce monitort hier ongeveer tien broedpaar.
Dag 13: Cape Navarin
Deze kustlijn is zeer rijk aan mariene zoogdieren en naar één daarvan zullen we extra goed op zoek gaan: de walrus. De dieren bewegen zich helaas niet regelmatig tussen de locaties waar ze uit het water gaan of fourageren, zodat het vinden van hen altijd weer een kwestie van geluk is. In het verleden is het hier echter wel vaak succesvol geweest.
Dag 14: Anadyr
Terwijl we de baai Anadyr invaren hebben we een goede kans op het spotten van Beluga’s en bij het laatste ontbijt nemen we afscheid van de Spirit of Enderby. Er is voorzien in gratis transfers naar het vliegveld of een hotel in de stad. 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.