Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Longyearbyen
Dag 2Raudfjorden
Dag 3Liefdefjord
Dag 4Beverleysundet
Dag 5Phippsøya
Dag 6Kongsfjord
Dag 7Prins Karls Forland
Dag 8Longyearbyen

Inbegrepen

Alle overnachtingen aan boord, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en zodiac cruises en het gebruik van laarzen, alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

Niet inbegrepen

Vlucht, (alcoholische) drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 3300,-

Driepersoonshut
EUR 4100,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 5300,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 4600,-

Tweepersoonshut raam
EUR 5000,-

Superior hut
EUR 6000,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal één, geen maximum aantal deelnemers zolang er plek op de boot is

Accommodatie

Hut met eigen toilet en douche

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Warme wind- en waterdichte kleding wordt daarom aanbevolen

Noord Spitsbergen - 82 graden noord

Spitsbergen82
Duur:8 dagen
Vertrek:26-08-2019
Prijs: vanaf EUR 3300,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1936

De naam Spitsbergen is onlosmakelijk verbonden met het hoge noorden, Willem Barentsz, IJsberen en pakijs. Een bijna mythische bestemming die vooral ook op vogelaars een grote aantrekkingskracht heeft. Dit is de plek om Ivoormeeuw en Koningseider te zien maar ook duizenden broedende Zeekoeten, Zwarte Zeekoeten en Dikbekzeekoeten zijn een belevenis op zich. De meest aansprekende soort is wellicht de IJsbeer waar we nadrukkelijk naar op zoek gaan tijdens deze cruise. Andere zoogdieren zijn Walrussen, Zeehonden en zeezoogdieren waarbij we zelfs kans maken op het zien van de eigenaardige witgekleurde Beluga.
Dag 1: Een Arctisch dorp
Aangeland in Longyearbyen, het administratieve centrum op het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Geniet voor het aan boord gaan van een wandeling door dit voormalige mijnstadje. Een bezoek aan het het houten kerkje en het indrukwekkende poolmuseum zijn zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden waaronder veel planten met mooie bloemen. In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.
Dag 2: De route naar Raudfjorden
Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar Raudfjorden, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en een geliefde plek voor Ringelrobben, Baardrobben en vaak ook IJsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen. In de avond varen we langs het eiland Moffen, net gelegen boven de 80e breedtegraad, waar zich een grote ‘haul-out’ van walrussen bevindt.
Dag 3: De magnefieke Monaco gletsjer
Mogelijk bezoeken we de Liefdefjord en varen daar richting het bijna 5 kilometer brede front van de Monaco gletsjer. De Liefdefjord is IJsberen gebied en dit magnifieke roofdier wordt dan ook regelmatig waargenomen in de Fjord. Het water voor het gletsjerfront is een interessant foerageergebied voor duizenden Drieteenmeeuwen maar ook Beluga’s worden hier regelmatig voor de gletsjer gezien.
Dag 4: Bevroren geschiedenis
We varen via de Beverleysundet, genoemd door de Britse poolreiziger Parry in 1827 en bevaren door de Zweeds-Russische Arc-of-Meridian expeditie in 1898, richting het noorden. Vanaf hier varen we langs Scoresby eiland de Rijpfjorden binnen. In deze afgelegen fjord verborg de duitse Wehrmacht een geheim weerstation; Haudegen, dat tot na de duitse capitulatie, tot september 1945 werd bemand. Het station is nu een beschermd monument en is niet meer te bezoeken. In de Zorgdragerfjord hebben we het plan om met een deel van de groep langs de oostelijke kust van het meer Arkvatnet te lopen terwijl het andere deel van de groep via de noordzijde van het meer wandeld, door Havsuldalen naar de ingang van de Duvefjord.
Dag 5 – 6: Het noordelijk gevoel
We bereiken Phippsøya, een van de Sjuøyane, oftewel de Zeven Eilanden, een groep ongerepte eilanden ten noorden van Nordaustlandet. Hier bevinden we ons op bijna 81 graden noorderbreedte en slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool. IJsberen bevolken deze regio, samen met Walrussen en Ivoormeeuwen. Vanaf hier varen we verder noordwaarts, naar onze noordelijkste positie, dicht tegen de 82e Breedtegraad aan.

Vanaf hier varen we weer westwaarts, richting het Continentaal Plat, terwijl we blijven uitkijken naar IJsberen en mogelijk ook de ilustere Groenlandse walvis. Zo’n 40 zeemijl ten westen van Spitsbergen, langs het Continentaal Plat foerageren vaak vinvissen in de ‘upwelling’ stromingen langs de onderzeeese Spitsbergen Banken. Bij de monding van de Kongsfjord is er ook een goede kans om walvissen te zien.
Dag 7: Drukte op de wal
Op het eiland Prins Karls Forland vinden we een zogenaamde ‘haul-out’, een rustplaats van Walrussen, hoewel de kans er is dat de walrussen in deze tijd van het jaar hier al vertrokken zijn richting het noorden. Een alternatief is de mooie St. Jonsfjord of Trygghamna, in de monding van de Isfjord. Hier broeden op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en Poolvossen die onderaan de klif naar gevallen eieren en kuikens zoeken. Tijdens de nacht komen we aan in Longyearbyen.
Dag 8: Helemaal het einde: Longyearbyen
Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Longyearbyen, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.