Reisschema

Dag 1Amsterdam - Bali
Dag 2 Bali (Denpasar)
Dag 3 Bali - Sumba
Dag 4 Sumba (Lewa)
Dag 5 Sumba (Lewa)
Dag 6 Sumba - Timori
Dag 7 Timor (Bipolo)
Dag 8Rote
Dag 9 Timor (Camplong)
Dag 10 Timor (Gunung Mutis)
Dag 11 Timor (Oelnasi)
Dag 12 Timor - Flores
Dag 13 Flores (Kisol)
Dag 14 Flores (Ruteng highlands)
Dag 15 Flores (Ruteng highlands)
Dag 16 Flores (Potawangka)
Dag 17 Komodo
Dag 18 Flores - Bali
Dag 19 Bali - Amsterdam
Dag 20 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Internationale en binnenlandse vluchten, luchthavenbelasting van de internationale vlucht, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, entrees van de nationale parken

Niet inbegrepen

drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 450,-

Prijs

EUR 5495,-

Reisbegeleiding

Arthur Geilvoet

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

hotels en lodges, meestal met eigen toilet en douche op de kamer.

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is voldoende

Klimaat

Tropisch met over het algemeen 28-32 graden Celsius. Kans op buien

Indonesiƫ - Komodo en de Soenda-eilanden

Indonesië
Duur:20 dagen
Vertrek:15-08-2019
Prijs: EUR 5495,-
Reisleider:Arthur Geilvoet
Code: G19110

De Kleine Soenda-eilanden vormen een groep eilanden in Indonesië en zijn tevens het zuidelijk deel van het zogenaamde gebied Wallacea. Hoewel Java en Bali vlakbij liggen, is er aan deze zijde van de Wallace-lijn een totaal andere vogelwereld. Een heel groot aandeel van de vogelsoorten van deze eilandengroep is endemisch. Door de eilanden Sumba, Timor en Flores aan te doen, zullen we een groot deel van deze endemische soorten zien. Daarnaast doen we ook Komodo aan om de wereldberoemde Komodovaraan te aanschouwen.

Na aankomst op het populaire vakantie-eiland Bali, zullen we doorvliegen naar Sumba. Dit is een extreem droog eiland en we zullen snel merken dat het vogelen in de bossen hier een stuk makkelijker is dan in andere Zuidoost-Aziatische landen. De meeste soorten bevinden zich in de heuvels nabij Lewa en we zullen er zoeken naar specialiteiten als de Sumba Hornbill, Citron-crested Cockatoo, Red-naped Fruit Dove, Sumba Myzomela en twee endemische uilen. De zeldzame Sumba Bottonquail bevindt zich op de kurkdroge en kale vlaktes ten oosten van Waingapu. We maken een goede kans om deze soort te zien, maar dit is gewoonlijk alleen in vlucht.

Vanaf Sumba maken we een korte vlucht naar Kupang op het eiland Timor. Dit is het soortenrijkste eiland van de drie. We maken eerst met de ferry een uitstapje naar het kleine eiland Rote, net ten zuiden van Timor Hier zitten vier endemische soorten die recent beschreven zijn of die zelf nog geen officiële soortstatus hebben. Het gaat om de Rote Myzomela, Rote Boobook, Rote Leaf Warbler en de Rote Fantail. Bovendien zijn enkele soorten op dit eilandje makkelijker te zien dan op Timor zelf, zoals bijvoorbeeld de Black Cuckoo-Dove. In de droge laaglandbossen van Timor zullen we zoeken naar aansprekende endemen als Black-banded Flycatcher, Jonquil Parrot, Buff-banded Thicketbird, Timor Stubtail, Timor Blue Flycatcher en Timor Sparrow. Soorten als White-bellied Bush Chat,  Fawn-breasted Whistler, Timor Figbird en Olive-brown Oriole zullen we vrij makkelijk vinden. In het berggebied van Gunung Mutis kunnen we weer hele andere endemen verwachten. In de groepen Olive-headed Lorikeets hopen we de Iris Lorkeet te vinden. Verder kunnen we rekenen op Tricoloured Parrotfinch, Timor Leaf Warbler, Island Thrush en een zeer geïsoleerde ondersoort van de Pygmy Wren-Babbler. Wie weet vinden we hier ook de recent ontdekte parrotfinch die nog geen officiële naam heeft.

Voor het laatste gedeelte van de reis vliegen we naar Flores. Met zijn adembenemende landschappen en aangename temperaturen in de bergen, is ook dit eiland weer zeer de moeite waard. En uiteraard kunnen we hier weer een nieuwe set aan endemen verwachten. Op de rijkbeboste hellingen zoeken we naar soorten als Flores Hawk-Eagle, Wallace’s Hanging Parrot, Wallace’s Scops Owl, White-rumped Kingfisher, Flores Crow, Russet-capped Tesia, de uiterst zeldzame Flores Monarch, Golden-rumped Flowerpeckers en Yellow-browed, Crested en Thick-billed Dark-eyes. De fabuleuze zang van de Bare-throated Whistler is een niet te vergeten spectakel. We sluiten af op Komodo om daar de fameuze Komodovaraan te zien. Vogels op dit eiland zijn tam omdat ze niet bejaagd worden. Het is één van de laatste plekken in de wereld waar de Yellow-crested Cockatoo waargenomen kan worden.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.