Reisschema

Dag 1Amsterdam - Boekarest - Tulcea
Dag 2Tulcea - Caraorman
Dag 3Caraorman - Mila 23
Dag 4Mila 23 - Tulcea
Dag 5 Babadag (omgeving)
Dag 6 Zwarte Zeekust
Dag 7 Vadu - Boekarest - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse

Niet inbegrepen

Drank, uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 195,-

Prijs

EUR 1495,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 12, Maximaal 18

Accommodatie

Middenklasse hotel

Zwaarte reis

Korte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen zonnig maar kans op wisselvallig weer, ca. 20-25 graden Celsius

Roemeniƫ Donaudelta - Easy Birding!

Duur:7 dagen
Vertrek:03-09-2019
Prijs: EUR 1495,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19124

De Donaudelta in Roemenië is met een oppervlakte van 3450 vierkante kilometer de grootste en meest uitgestrekte rivierdelta van Europa. Een klein deel van de delta ligt in Oekraïne. Het behoort samen met de Camargue in Frankrijk en de Coto Doñana in Spanje tot één van Europa's meest belangrijke moerasgebieden. De Donaudelta staat dan ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het gebied bestaat uit eindeloze hoeveelheden meanderende kreken, rivierarmen, moerasbossen, uitgestrekte rietvelden en open watervlaktes. Het riet groeit hier op zogenaamde 'plaur', drijvende eilanden van organisch materiaal. Op de hogere gronden bevinden zich uitgestrekte bossen bestaande uit wilg, eik en populier. U kunt hier dagen varen in de natuur zonder bewoning tegen te komen! In de delta zijn een aantal kleine vissersplaatjes – op eilanden uiteraard – waar ook overnacht kan worden.

De reis begint met een vlucht van Amsterdam naar Boekarest. Vandaar hebben we een transfer naar Tulcea dat aan de rand van de Donaudelta ligt. De volgende 3 dagen verkennen we de delta per boot en slapen we op kleine eilanden. De Donaudelta is een buitengewoon vogelrijke bestemming. Maar liefst 280 soorten worden hier regelmatig waargenomen en tussen de vele soorten bevinden zich zeldzaamheden zoals Roze en Kroeskoppelikaan, Dwergaalscholver, Witoogeend, Casarca en Krooneend. Daarnaast is het gebied rijk aan verschillende reigerachtigen zoals Purperreiger, Ralreiger, Kwak en Zwarte Ibis. Roofvogels zijn onder meer Dwerg-, Schreeuw- en Zeearend, Bruine en Grauwe Kiekendief, Visarend en Roodpootvalk.

Begin september is een hele mooie periode voor de Donaudelta, de vogeltrek is al op gang gekomen en dat is te zien aan zangvogels zoals Kleine Vliegenvangers en Grauwe Klauwieren die we regelmatig tegenkomen. IJsvogels zijn algemeen en op sommige dagen kunnen er wel meer dan 40 worden gezien. Tijdens het varen kunnen we genieten van Ralreiger, Zeearend, overtrekkende groepjes Bijeneters maar ook Roze en Kroeskoppelikaan.
In de trektijd is het een waar paradijs voor doortrekkende steltlopers. Vele Bos-, Zwarte en Groenpootruiters pikken hier hun voedsel om op te vetten voor hun reis verder zuidelijk. Met geluk zien we specialiteiten zoals Vorkstaartplevier of misschien zelfs een Terekruiter of Breedbekstrandloper. Witwang- en Witvleugelsterns vliegen in losse groepjes boven de voedselrijke moerassen, maar hebben niet meer hun uitbundige zomerkleed.
Na 3 dagen Donaudelta brengen we een bezoek aan de Zwarte Zeekust. In dit uitgestrekte gebied, dat bestaat uit rietvlakten, akkers en moerassen, maken we kans op doortrekkende Scharrelaars en Roodpootvalken, maar ook Bijeneters en roofvogels zoals Dwerg- en Slangenarend. Vanaf de Zwarte Zeekust rijden we terug naar Boekarest, met onderweg een stop bij een moeras voor watervogels zoals Roze Pelikaan, Dwergaalscholver, Zwarte Ibis, Witoogeend en meer. Vervolgens rijden we door voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

 

Deze reis is ook te boeken voor mensen die (nog) geen lid zijn van ROOTS Vogelmagazine!

Reisverslagen Reisverslagen - Birdingbreaks individuele en groepsreizen

Reisverslag Roemenië

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.