Beperkte beschikbaarheid eenpersoonskamers in Claret


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Barcelona - Claret
Dag 2 Claret
Dag 3 Claret
Dag 4Claret-Belchite
Dag 5 Belchite
Dag 6Belchite - Barcelona - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van halfpension, vervoer ter plaatse, Engelstalige lokale gids

Niet inbegrepen

Drank, lunches (circa EUR 12,- per dag) en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 160,-

Prijs

EUR 1795,-

Reisbegeleiding

Engels sprekende reisbegeleider

Aantal deelnemers

Minimaal 4, Maximaal 6

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen, langdurig verblijf in hutten

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Temperaturen variƫrend van 15 tot c 25 graden

Spanje, Zandhoenders en meer fotograferen vanuit hutten

reisroute Spanje Hutten
Duur:6 dagen
Vertrek:10-06-2019
Prijs: EUR 1795,-
Reisleider:Engels sprekende reisbegeleider
Code: F1921

Unieke fotografiereis naar Spanje! Tijdens deze reis krijgt u de mogelijkheid om vanuit hutten te fotograferen in de steppen en Pyreneeën op minder dan 200 km van Barcelona. Dat Spanje tot één van de beste vogellanden van Europa behoort, is bij vogelaars al sinds jaar en dag bekend. Dat het daarom ook voor vogelfotografie een bijzonder geschikte bestemming is mag daarom geen verrassing heten. BirdingBreaks.nl biedt de vogelfotograaf een keuze uit een aantal unieke fotografielocaties in de Spaanse steppen en het Pyreneeëngebied waar vanuit privéhutten gefotografeerd kan worden. Elke hut heeft zijn eigen specialiteit zoals Witbuik- en Zwartbuikzandhoen, Lammergier, Vale Gier,   Griel, Bijeneter en meer.  Via een roulatiesysteem krijgt een ieder de mogelijkheid tot het fotograferen van de specialiteiten. Naast de specialiteiten zijn er altijd goede mogelijkheden tot het fotograferen van andere soorten zoals Grauwe Gors, Kuifleeuwerik en Kalanderleeuwerik.

Na aankomst in Barcelona rijden we door het prachtige Spaanse landschap naar het hotel in Claret, gelegen in de omgeving van Solsona. Hier zult u de komende nachten verblijven. De middag van de eerste dag staat in het teken van de kennismaking met de lokale gids en een logistieke briefing over de komende dagen. De komende dagen bezoekt u diverse hutten in het gebied voor Lammergier, Blauwe rotslijster en 2 drinkpoelen die diverse vogelsoorten aantrekken. Na 4 dagen zullen we ons richting Belchite begeven om zandhoenders te fotograferen uit schuilhutten. Voor de hutten wordt de groep opgedeeld in steeds twee of drie fotografen en rouleert het programma om zo iedereen voldoende mogelijkheden te geven. Zo brengen twee tot drie fotografen de hele dag door in de “Gierenhut” terwijl terwijl de anderen zich toeleggen op Blauwe Rotslijster in de ochtend en diverse zangvogels in namiddag. Dit programma wordt de dag erna omgedraaid. Hieronder volgt een dagindeling van de te bezoeken gebieden en hutten. 

Dag 1: Afhankelijk van het uur van de vlucht komen we in de namiddag aan in Barcelona. Na het oppikken van onze bus rijden we richting Claret, een klein dorpje op zo’n 25 km van Solsona. Het plattelandshotelletje is prachtig gelegen en heeft een uitmuntende keuken. We hebben op tijd ingecheckt om al ’s avonds gebruik te maken van de schuilhutten in de onmiddellijke omgeving. Sommigen van ons zitten bij een drinkplaats met kans op Cirlgors, Provencaalse Grasmus, Baardgrasmus, Nachtegaal, Europese Kanarie en Westelijke Blonde Tapuit. We slapen onze eerste nacht in Claret.

Dag 2: We splitsen de groep in twee, en groep A wordt in Solsona in de gierenhut geplaatst. Ze zien er Vale gieren van op enkele meters afstand (sommige springen op de hut!) maar hebben ook veel kans op Aasgier en Lammergier. De rest van ons blijft in Claret en kan nu hutten doen die ze de avond ervoor nog niet deden. 

Dag 3: De groepen A & B wisselen om, zo kan groep B vandaag naar Solsona de gierenhut in. We slapen de laatste nacht in Claret. 

Dag 4: We doen voor de laatste keer de hutten rond Claret en vertrekken tegen de middag richting Belchite, zo’n 50 km ten zuiden van Zarragosa en 2,5 uur rijden. In deze halfwoestijn hebben we schuilhutten voor zandhoenders bij twee drinkpoelen die een paar kilometer van elkaar liggen. ’s Avonds heb je er pal tegenlicht, maar dat levert toch prachtige foto’s op. ’s Morgens heb je er natuurlijk de zon in de rug. De groep wordt weer in twee gesplitst en verdeeld over de twee hutten. Vanuit beide hutten heb je er kans op Witbuik- en Zwartbuikzandhoen. Natuurlijk zijn de zandhoenders de targetsoorten, maar die komen alleen opdagen wanneer de temparatuur hoog genoeg is en er enkele opeenvolgende dagen geen regenval was. Het succes van deze locatie hangt dus volledig af van het weer. Gelukkig zijn er nog tal van andere soorten die de site rond de hut bezoeken. We fotografeerden er ook Griel, Rotsduif, Zwarte Spreeuw, Zomertortel, Kleine en gewone Kortteenleeuwerik en Kalanderleeuwerik. 

Dag 5: In de ochtend fotograferen we vanuit dezelfde hutten, maar nu met schitterend licht. We houden er tegen de middag mee op want dan is het tijd voor een welverdiende siesta. Vanaf 17:00 uur hebben we de keuze tussen een avondje (vogelend) fotograferen in dit prachtig gebied of een tweede avondsessie uit de schuilhutten. 

Dag 6: Terug de schuilhutten in. Uiteraard zit groep “A" nu waar gisteren “B” zat. Elke deelnemer heeft dus telkens één ochtendsessie meegemaakt in beide hutten. We stoppen ermee rond 11 uur om in te pakken en terug te rijden naar Barcelona vanwaar we terug naar huis vliegen.

 

 

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.