Gegarandeerd vertrek! Vraag naar onze speciale actie!


U kunt deze reis ook boeken in combinatie met de pretour naar Antarctica!


Reisschema

Dag 1Ushuaia
Dag 2Drake Passage
Dag 3Drake Passage
Dag 4op zee
Dag 5 op zee
Dag 6South Georgia
Dag 7South Georgia
Dag 8 South Georgia
Dag 9 op zee
Dag 10 op zee
Dag 11 op zee
Dag 12 op zee
Dag 13 op zee
Dag 14 Gough Island
Dag 15Tristan da Cunha
Dag 16 Tristan da Cunha
Dag 17 Tristan da Cunha
Dag 18Tristan da Cunha
Dag 19 op zee
Dag 20 op zee
Dag 21 op zee
Dag 22 op zee
Dag 23 St. Helena
Dag 24 St. Helena
Dag 25 St. Helena

Verlenging
Dag 26Mid-Atlantische Rug
Dag 27Mid-Atlantische Rug
Dag 28Ascension Island
Dag 29Ascension Island
Dag 30Op zee
Dag 31Op zee
Dag 32Op zee
Dag 33Op zee
Dag 34Op zee
Dag 35Praia, Kaapverdische Eilanden

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en zodiac cruises, het gebruik van (sneeuw)laarzen, alle lezingen

Niet inbegrepen

Internationale vluchten, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 5850,-

Driepersoonshut
EUR 6500,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 7900,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 7200,-

Tweepersoonshut raam
EUR 7500,-

Superior hut
EUR 8450,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Hut met eigen toilet en douche

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met de wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Poolkleding is daarom vereist. Temperaturen lopen op naar tropisch (30-35 graden Celsius) rond de evenaar.

Atlantic Odyssey 2020

5b45ac62aed3f
Duur:25 dagen (+10 dagen )
Vertrek:29-03-2020
Prijs: vanaf EUR 5850,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: C2025

De Atlantic Odyssey is met recht één van de meest tot de verbeelding sprekende reizen die een vogelaar kan maken. Gedurende deze tocht wordt een unieke route dwars door de Atlantische oceaan afgelegd die begint in Ushuaia en (voor de meesten) eindigt op St. Helena. Onderweg zien we een zeer breed scala aan vogels van de open zeeën als albatrossen, pijlstormvogels, jagers, reuzenstormvogels en stormvogeltjes. Daarbij proberen we enkele keren aan land te gaan voor zeer lokale endemische soorten als de Gough Bunting en de eigenaardige Inaccesible Island Rail. Daarnaast kunnen we een grote variëteit aan zeezoogdieren verwachten uiteenlopend van Bultruggen en Orca's tot de prachtige Hourglass Dolphin.

Highlights van deze tour:
- Beleef een waar zeevogelspektakel vanaf het expeditieschip de Plancius!
- Wandel tussen de Koningspinguïns op South Georgia
- Landingen op de meest afgelegen plekken van de wereld zoals Tristan da Cunha
- Maar liefst 26 soorten zeezoogdieren en 9 albatrossen op de Atlantic Odyssey 2018!

Lees ook onze blog over de Atlantic Odyssey in 2018!

 

In Ushuaia, de meest zuidelijke stad van Argentinië, gaan we aan boord van de m/v Plancius, een zeer modern en speciaal voor poolexpedities uitgerust schip. We varen over de Drake Passage richting South Georgia. Onderweg maken we kans op Wandering, Grey-headed en Black-browed Albatross die samen met Antarctic en Cape Petrels afkomen op het plankton dat omhoog komt bij de zogenaamde Antarctic Convergence. Dit is het gebied waar het warme water uit de Atlantische Oceaan botst met het koude water van de Zuidpool.

Op het eiland South Georgia, waar we drie dagen zijn, gaan we aan land om onder meer de grote Koningspinguïn kolonie te bezoeken. Een ander hoogtepunt hier zijn de broedende Wandering (Snowy) Albatrosses die van zeer dichtbij te bekijken zijn op de Salisbury Plain. De laatste dag bezoeken we Cooper Bay voor kolonies Chinstrap en Macaroni Penguins. Ook Light-mantled Sooty Albatross broedt hier. Bij Gold Harbour zien we naast nog meer Koningspinguïns ook veel Elephant en Fur Seals.

Na een aantal dagen op zee is het eerst volgende eiland dat we aandoen Gough Island. Het is niet toegestaan om aan land te gaan, maar vanuit de zodiac die dicht langs de kust vaart hopen we Gough Bunting en Gough Moorhen te zien. Het is een unieke belevenis om in de nabijheid te zijn van zo een afgelegen plek.

We varen vervolgens verder richting Tristan da Cunha. Dit eiland moet wel het meest afgelegen en tegelijk bewoonde eiland ter wereld zijn. Hier proberen we, als het weer het toestaat, een landing te maken op het zeer vogelrijke Nightingale Island. Hier broeden miljoenen zeevogels waaronder Atlantic Yellow-nosed Albatross en Brown Noddie. Ook Inaccesbile Island ligt in deze archipel. We hebben een extra dag in dit gebied waardoor we een tweede poging kunnen ondernemen om op de eilanden aan land te gaan mocht het weer ons parten spelen.

De subtropische wateren waarin we ons nu begeven leveren weer een heel nieuw aanbod aan zeevogels en dolfijnen. Op St. Helena, het eiland waar Napoleon in ballingschap leefde, hebben we voldoende tijd om aan land te gaan en te genieten van de lokale cultuur en natuur. Dé specialiteit hier is de St Helena Plover die hier in kleine aantallen voorkomt. Op St. Helena is er de mogelijkheid om terug te vliegen of om verder te varen naar de Kaapverdische Eilanden.

Verlenging

Dag 25 – 26: Varen over de Mid-Atlantische Rug
We varen deze dagen langs de Mid-Atlantische Rug, een onderwatergebergte van zo'n 16.000 lang. De Mid-Atlantische Rug scheidt de Afrikaanse en Euraziatische platen in het oosten van de Noord-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse platen in het westen

Dag 27 – 28: Ascension Island
Deze dagen brengen we een bezoek aan Ascension Island. Dit droge vulkanische eiland is het leefgebied van de Sooty Tern, waarvan er meer dan een miljoen op het eiland broeden. Op het eiland kan ook worden gezocht naar andere specialiteiten en is te zien hoe Green Turtles eieren leggen op het strand.

Dag 29 – 33: Over de evenaar
We verblijven deze dagen op zee en varen naar het noorden de evenaar over. We zien onder andere Noordse Sterns en Kleinste Jagers op hun voorjaarstrek naar het noorden.

Dag 34: Praia, Kaapverdische Eilanden
We komen aan in Praia op Santiago Island, de hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden. Vanaf hier vliegt u vervolgens weer terug naar Amsterdam.


Prijs verlenging:
Vierpersoonshut: EUR 1.350,-
Driepersoonshut: EUR 1.550,-
Tweepersoonshut patrijspoort: EUR 1.800,-
Tweepersoonshut raam: EUR 1.950,-
Tweepersoonshut deluxe: EUR 2.050,-
Superior hut: EUR 2.250,-

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.