Reisschema

Dag 1Utrecht - Eifel
Dag 2Eifel
Dag 3Eifel
Dag 4Eifel - Utrecht

Inbegrepen

Alle overnachtingen, ontbijt en avondeten. Nederlandstalige reisleider.

Niet inbegrepen

Vervoer naar Utrecht. Lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,-.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 120,-

Prijs

EUR 595,-

Reisbegeleiding

Remko Ivens

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen tussen de 20 en 30 graden Celcius. Avonden en nachten koel. Kans op regen.

Eifel

Reisroute Eifel
Duur:4 dagen
Vertrek:27-06-2019
Prijs: EUR 595,-
Reisleider:Remko Ivens
Code: F1930

De Duitse Eifel is een prachtig natuurgebied op nog geen 4 uur rijden vanaf Utrecht. Het herbergt niet alleen interessante vogelsoorten, maar het is ook bekend om zijn rijkdom aan vlinders, libellen en planten. In gebieden als het Urfttal en het Gillesbachtal -  dichtbij of in nationaal park de Eifel  - zullen we op zoek gaan naar fotografiekansen voor soorten als Rode Wouw, Zwarte Ooievaar, Grauwe Klauwier, Grijze Gors, Geelgors en diverse soorten spechten. In bloemrijke graslanden vinden we in deze tijd van het jaar maar liefst 6 soorten orchideeën. Vlinders doen het ook goed met bijvoorbeeld Bleek Blauwtje, Steppeparelmoervlinder en Tweekleurig Hooibeestje. Het heuvelachtige, bosrijke landschap wordt doorsneden door vele beekjes met hier en daar een pittoresk dorpje. In de Eifel zijn 33 soorten orchideeën in het gebied aanwezig waaronder Grote Keverorchis, Vliegenorchis, Bijenorchis en Mannetjesorchis. In de Eifel is ook een gezonde populatie Wilde Katten aanwezig die gezien wordt als de bron van onze huidige populatie Wilde Katten in Limburg.

We vertrekken vanuit een centrale plek in het land – waarschijnlijk Utrecht - voor de 4 uur durende reis naar de Eifel. Onze accommodatie ligt in de buurt van het Urfttal wat onze uitvalsbasis zal zijn voor diverse wandelingen in de directe omgeving.  We gaan in het stroomdal zelf op zoek naar soorten als IJsvogel, Waterspreeuw, Rode Wouw, Zwarte Specht en Grauwe Klauwier. We zullen de vlinders hier goed in de gaten houden want er vliegen in deze tijd van het jaar diverse soorten blauwtjes, zandoogjes en parelmoervlinders.

Het nabij gelegen Gillesbachtal is voor vogels en vlinders een bijzondere locatie vanwege het voorkomen van de Zwarte Wouw. Het is echter ook voor planten een leuk gebied met in deze tijd van het jaar 6 soorten orchideeën in de omgeving. Ook voor vlinders is het hier goed toeven met soorten als Bleek Blauwtje, Steppeparelmoervlinder en Tweekleurig Hooibeestje.

Een bezoek aan het Nationaal park De Eifel mag natuurlijk niet ontbreken. Hier zoeken we naar Middelste Bonte en Zwarte Specht en maken we kans op Zwarte Ooievaar. Ook komen er in het nationaal park De Eifel Wilde Katten voor en - nog zeldzamer  - de Lynx. De kans om deze laatste twee soorten te zien is helaas klein.

Tenslotte maken we een uitstapje naar het prachtige Moeseldal. Dit is dé plek voor Grijze Gors in Duitsland. Hier wordt de bekende Moeselwijn verbouwd en het is hier waar we Grijze Gors tegen kunnen komen. Onderweg er naartoe rijden we door de zogenaamde Vulkaan Eifel waar de heuvels in de Eifel op z’n hoogst zijn. En onderweg moeten we de velden natuurlijk goed in de gaten houden voor rondvliegende Rode Wouwen en Raven.

Op de laatste dag hebben we nog tijd om in de buurt van ons onderkomen van de natuur te genieten voordat we beginnen met onze terugreis.

Reisverslagen Reisverslagen - Birdingbreaks individuele en groepsreizen

Checklist Eifel

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.