Ultieme vogeltrek langs de Kaspische Zee!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Baku
Dag 2Baku - Besh Barmag
Dag 3Besh Barmag
Dag 4Besh Barmag en Candy Cane Mountains
Dag 5Besh Barmag en Besh Barmag Mountains
Dag 6Besh Barmag - Khinalik
Dag 7Khinalik - Besh Barmag
Dag 8Besh Barmag
Dag 9Besh Barmag
Dag 10Besh Barmag - Gobustan
Dag 11Gobustan - Shirvan
Dag 12Shirvan - Baku
Dag 13Baku - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, visa, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de Nationale parken, lokale gids en BirdingBreaks reisleider

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 295,-

Prijs

EUR 2795,-

Reisbegeleiding

Nils van Duivendijk

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

De dagtemperatuur ligt over het algemeen tussen de 10 en 20 graden Celsius. In de bergen is het kouder. Houd rekening met een enkele regenbui.

Azerbeidzjan - Besh Barmag

Duur:12 dagen
Vertrek:28-10-2019
Prijs: EUR 2795,-
Reisleider:Nils van Duivendijk
Code: G19136

Azerbeidzjan is het grootste land van de Kaukasusregio en is gelegen aan de Kaspische Zee. Het land kent een grote diversiteit aan habitat met de hoge bergen van de Kaukasus, laaglanden en veel rivieren en meren. Door deze diversiteit zijn er al meer dan 370 verschillende vogelsoorten in het land vastgesteld. Onder vogelaars is het land vooral bekend vanwege de vogeltrek die hier in het najaar te zien is. Bij het kustplaatsje Besh Barmag is een vogeltrektelpost opgericht waar op sommige dagen meer dan 350.000 vogels op een dag worden geteld!

Highlights van deze reis:

- Spectaculaire vogeltrek met kans op 350.000 vogels en meer dan 100 soorten op een dag!
- Op zoek naar de Kaukasus endemen: Witkruinroodstaart, Kaukasische Grote Roodmus en Kaukasisch Berghoen!
- Bezoek aan UNESCO werelderfgoed Gobustan met bijzondere grottekeningen!

De trektelpost Besh Barmag ligt 90 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Azerbeidzjan genmaamd Baku. Deze kustplaats is gelegen tussen het hoge Kaukasusgebergte in het westen en de Kaspische Zee in het oosten. Door deze twee obstakels is het plaatsje een ware “bottleneck” voor trekvogels. Elk najaar vliegen 2 tot 4 miljoen vogels van hun broedgebied in het noorden over Besh Barmag naar het overwinteringsgebied in het zuiden. Niet alleen deze hoge aantallen maar ook de diversiteit aan soorten op deze plek is spectaculair. Op sommige dagen worden er meer dan 100 verschillende vogelsoorten waargenomen vanaf dit punt!
In het late najaar is de zangvogelrek op zijn hoogtepunt met hoge aantallen leeuweriken, vinkachtigen en piepers waaronder soorten als de Witvleugelleeuwerik en de Pacifische Waterpieper. Ook indrukwekkend is de trek van Kleine Trappen waarvan er op sommige dagen vele 1.000-en exemplaren langs komen vliegen! Met zulke hoge aantallen vogels is ook de kans op dwaalgasten uit het oosten groot.

Naast de telpost zijn er ook andere gebieden in de buurt van Besh Barmag die we zullen bezoeken om de soortenlijst te vergroten. Zo bezoeken we de Besh Barmag mountains waar we kans maken op soorten zoals Rotsmus, Rotskruiper, Rotsklever, Alpenheggenmus en Blauwe Rotslijster. In de nabijgelegen Candy Cane Mountains maken we daarnaast kans op Aziatische Steenpatrijs en Finsch Tapuit.
We zullen deze reis ook op zoek gaan naar de endemen van de Kaukasus die in het late najaar uit de hoge bergen naar beneden komen. Bij Khinalik maken we kans op Witkruinroodstaart, Kaukasische Grote Roodmus en Kaukasisch Berghoen!

Een bijzondere bezienswaardigheid in deze regio is het Nationaal Park Gobustan dat door UNESCO als werelderfgoed is verklaard. In het park zijn meer dan 6.000 rotstekeningen te vinden die hier zo’n 20.000 jaar geleden werden gemaakt. Ook zijn hier bijzondere moddervulkanen te zien. Naast deze bijzondere culturele bezienswaardigheid hebben we ook oog voor vogels als Grijze Gors, Alpenkauw en Arendbuizerd.
Daarnaast bezoeken we ook het Shirvan National Park, het eerste Nationaal Park van Azerbeidzjan. In dit park komt de laatste populatie van de Kropgazelle voor. Hier maken we hier ook goede kans op het zien van Wolven en de Goudjakhals. In het grote wetland zitten bovendien leuke vogelsoorten zoals Marmereend, Kroeskoppelikaan en Europese Flamingo.

 

Benieuwd wat u hier aan vogeltrek kunt verwachten? Neem eens een kijkje op trektellen.nl.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.