Gegarandeerd vertrek! Vraag naar onze speciale actie!


Reisschema

Dag 1Ushuaia - Beagle Channel
Dag 2Drake Passage
Dag 3Drake Passage
Dag 4Melchior Islands
Dag 5Paradise Bay
Dag 6Danco Island
Dag 7Schollaert Channel
Dag 8Drake Passage
Dag 9Drake Passage
Dag 10Ushuaia
Dag 11Drake Passage
Dag 12Drake Passage
Dag 13op zee
Dag 14 op zee
Dag 15South Georgia
Dag 16South Georgia
Dag 17 South Georgia
Dag 18 op zee
Dag 19 op zee
Dag 20 op zee
Dag 21 op zee
Dag 22 op zee
Dag 23 Gough Island
Dag 24Tristan da Cunha
Dag 25 Tristan da Cunha
Dag 26 Tristan da Cunha
Dag 27Tristan da Cunha
Dag 28 op zee
Dag 29 op zee
Dag 30 op zee
Dag 31 op zee
Dag 32 St. Helena
Dag 33 St. Helena
Dag 34 St. Helena

Verlenging
Dag 34Mid-Atlantische Rug
Dag 35Mid-Atlantische Rug
Dag 36Ascension Island
Dag 37Ascension Island
Dag 38Op zee
Dag 39Op zee
Dag 40Op zee
Dag 41Op zee
Dag 42Op zee
Dag 43Praia, Kaapverdische Eilanden

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en zodiac cruises, het gebruik van (sneeuw)laarzen, alle lezingen

Niet inbegrepen

Internationale vluchten, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 9700,-

Driepersoonshut
EUR 10800,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 13150,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 11750,-

Tweepersoonshut raam
EUR 12300,-

Superior hut
EUR 13950,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Hut met eigen toilet en douche

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met de wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Poolkleding is daarom vereist. Temperaturen lopen op naar tropisch (30-35 graden Celsius) rond de evenaar.

Atlantic Odyssey incl. pretour Antarctica

incl
Duur:34 dagen (+10 dagen )
Vertrek:20-03-2020
Prijs: vanaf EUR 9700,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: C2024

Tijdens de voorafgaande expeditiecruise naar Antarctia zal er extra aandacht zijn voor zeezoogdieren. Daarnaast zien we natuurlijk vele soorten pinguïns, zeevogels en winterse oerlandschappen met huizenhoge ijsbergen die verstild lijken in verlaten baaien en mythische verhalen van expedities en overlevingstochten. Antarctica is een bestemming die voor iedereen zeer tot de verbeelding spreekt. Zelfs op het koudste en meest verlaten continent op aarde vindt men een grote variëteit aan natuurschoon. Vervolgens vaart u mee met de Atlantic Odyssey. De Atlantic Odyssey is met recht één van de meest tot de verbeelding sprekende reizen die een vogelaar kan maken. Gedurende deze tocht wordt een unieke route dwars door de Atlantische oceaan afgelegd die begint in Ushuaia en (voor de meesten) eindigt op St. Helena. Onderweg zien we een zeer breed scala aan vogels van de open zeeën als albatrossen, pijlstormvogels, jagers, reuzenstormvogels en stormvogeltjes. Daarbij proberen we enkele keren aan land te gaan voor zeer lokale endemische soorten als de Gough Bunting en de eigenaardige Inaccesible Island Rail. Daarnaast kunnen we een grote variëteit aan zeezoogdieren verwachten uiteenlopend van Bultruggen en Orca's tot de prachtige Hourglass Dolphin.

Highlights van deze tour:
- Beleef een waar zeevogelspektakel vanaf het expeditieschip de Plancius!
- Wandel tussen de Koningspinguïns op South Georgia!
- Landingen op de meest afgelegen plekken van de wereld zoals Tristan da Cunha!

Lees ook onze blog over de Atlantic Odyssey in 2018!

 

Onze reis begint in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde gelegen op Vuurland in Argentinië. Hier gaan we in de middag aan boord van m/v Plancius. Gedurende de eerste drie dagen varen we door de Drake Passage op weg naar het Antarctisch Schiereiland. Onderweg maken we kans op Wandering, Grey-headed en Black-browed Albatross die samen met Antarctic Petrel, Pintado Petrel en Black-bellied Stormpetrels afkomen op het plankton dat omhoog komt bij de zogenaamde Antarctic Convergence. Dit is het gebied waar het warme water uit de Atlantische Oceaan botst met het koude water van de Zuidpool. We varen meteen naar “Hoog Antarctica”, langs de Melchior Islands en Schollaert Channel tussen  Brabant en Anvers Island. Op Cuverville Island, een klein eiland gelegen tussen het gebergte van het Antartisch Schiereiland en Danco Island, vinden we grote kolonies Gentoo Penguins en broedparen van Brown Skuas. Als we een landing maken op Danco Island kunnen we Chinstrap Penguins zien en mogelijk Weddell en Crabeater Seals. In Neko Harbour hebben we de gelegenheid om voet aan wal te zetten op het Antarctisch continent in een prachtig landschap met hoge ijsbergen. We bewonderen het landschap vanuit de Zodiac boten. Als we naar Paradise Bay varen, met zijn onvoorstelbare ijsbergen en diepe fjorden, hebben we de mogelijkheid van een zodiac tour tussen de ijsbergen midden in de fjorden. Hier maken we een goede kans op het zien van Humpback en Minke Whales. Nadat we door het Neumayer kanaal zijn gevaren hopen we op toestemming om het Britse onderzoekstation en postkantoor van Port Lockroy op Goudier Island te bezoeken. Dichtbij Port Lockroy is er ook een mogelijkheid om een landing te maken op Jougla Point met Gentoo Penguins en Imperial Shags. We varen tussen de het spectaculaire Lemaire Channel naar Pleneau en Petermann Island waar we Adelie Penguins en Blue-eyed Shags zien. In dit gebied is er ook een goede kans op een ontmoeting met Humpback Whales, Minke Whales en Fin Whales. Een bezoek aan een van de onderzoekstations in Antarctica geeft je een idee over het leven van modern Antarcticabewoners die werken op het witte continent. Verder naar het zuiden kunnen we het Ukrainian Vernadsky Station nog bezoeken, waar we een warm onthaal zullen krijgen van de bemanning. We varen door het Neumayer Channel naar de Melchior Islands met opnieuw een prachtig landschap met ijsbergen en mogelijke ontmoetingen met Leopard Seals, Crabeater Seals en walvissen.
De volgende dagen varen we terug richting Ushuaia. Bij het passeren van de Drake Passage en de Arctic Convergence maken we weer kans op vele zeevogels.

In Ushuaia worden de deelnemers voor enkel de Atlantic Odyssey opgehaald. In de avond varen we over de Drake Passage richting South Georgia. Onderweg maken we kans op Wandering, Grey-headed en Black-browed Albatross die samen met Antarctic en Cape Petrels afkomen op het plankton dat omhoog komt bij de zogenaamde Antarctic Convergence. Dit is het gebied waar het warme water uit de Atlantische Oceaan botst met het koude water van de Zuidpool.

Op het eiland South Georgia, waar we drie dagen zijn, gaan we aan land om onder meer de grote Koningspinguïn kolonie te bezoeken. Een ander hoogtepunt hier zijn de broedende Wandering (Snowy) Albatrosses die van zeer dichtbij te bekijken zijn op de Salisbury Plain. De laatste dag bezoeken we Cooper Bay voor kolonies Chinstrap en Macaroni Penguins. Ook Light-mantled Sooty Albatross broedt hier. Bij Gold Harbour zien we naast nog meer Koningspinguïns ook veel Elephant en Fur Seals.

Na een aantal dagen op zee is het eerst volgende eiland dat we aandoen Gough Island. Het is niet toegestaan om aan land te gaan, maar vanuit de zodiac die dicht langs de kust vaart hopen we Gough Bunting en Gough Moorhen te zien. Het is een unieke belevenis om in de nabijheid te zijn van zo een afgelegen plek.

We varen vervolgens verder richting Tristan da Cunha. Dit eiland moet wel het meest afgelegen en tegelijk bewoonde eiland ter wereld zijn. Hier proberen we, als het weer het toestaat, een landing te maken op het zeer vogelrijke Nightingale Island. Hier broeden miljoenen zeevogels waaronder Atlantic Yellow-nosed Albatross en Brown Noddie. Ook Inaccesbile Island ligt in deze archipel. We hebben een extra dag in dit gebied waardoor we een tweede poging kunnen ondernemen om op de eilanden aan land te gaan mocht het weer ons parten spelen.

De subtropische wateren waarin we ons nu begeven leveren weer een heel nieuw aanbod aan zeevogels en dolfijnen. Op St. Helena, het eiland waar Napoleon in ballingschap leefde, hebben we voldoende tijd om aan land te gaan en te genieten van de lokale cultuur en natuur. Dé specialiteit hier is de St Helena Plover die hier in kleine aantallen voorkomt. Op St. Helena is er de mogelijkheid om terug te vliegen of om verder te varen naar de Kaapverdische Eilanden.  

Verlenging

Dag 34– 35: Varen over de Mid-Atlantische Rug
We varen deze dagen langs de Mid-Atlantische Rug, een onderwatergebergte van zo'n 16.000 lang. De Mid-Atlantische Rug scheidt de Afrikaanse en Euraziatische platen in het oosten van de Noord-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse platen in het westen

Dag 36– 37: Ascension Island
Deze dagen brengen we een bezoek aan Ascension Island. Dit droge vulkanische eiland is het leefgebied van de Sooty Tern, waarvan er meer dan een miljoen op het eiland broeden. Op het eiland kan ook worden gezocht naar andere specialiteiten en is te zien hoe Green Turtles eieren leggen op het strand.

Dag 38– 42: Over de evenaar
We verblijven deze dagen op zee en varen naar het noorden de evenaar over. We zien onder andere Noordse Sterns en Kleinste Jagers op hun voorjaarstrek naar het noorden.

Dag 43: Praia, Kaapverdische Eilanden
We komen aan in Praia op Santiago Island, de hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden. Vanaf hier vliegt u vervolgens weer terug naar Amsterdam.


Prijs verlenging:
Vierpersoonshut: EUR 1.350,-
Driepersoonshut: EUR 1.550,-
Tweepersoonshut patrijspoort: EUR 1.800,-
Tweepersoonshut raam: EUR 1.950,-
Tweepersoonshut deluxe: EUR 2.050,-
Superior hut: EUR 2.250,-

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.