Reisschema

Dag 1Amsterdam – Sao Paulo
Dag 2 Sao Paulo – Cuiaba
Dag 3Cuiaba - Chapada dos Guimareas
Dag 4Chapada dos Guimareas
Dag 5Chapada dos Guimareas
Dag 6Chapada dos Guimareas - Pantanal
Dag 7Pantanal
Dag 8Pantanal
Dag 9Pantanal
Dag 10Pantanal
Dag 11Pantanal
Dag 12Pantanal
Dag 13Pantanal
Dag 14Pantanal - Cuiaba - Sao Paulo - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden,vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, Bootexcursie Jaguar,lokale gids, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 450,-

Prijs

EUR 4595,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 35 graden Celsius

Brazilie FOTOREIS

reisroute Brazilie Fotoreis
Duur:15 dagen
Vertrek:04-09-2019
Prijs: EUR 4595,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: F1935

Brazilië is het land van Carnaval, de Samba, Capoeira maar ook van enorme biodiversiteit en het uitgestrekte Amazonegebied. Tijdens deze reis concentreren we ons op twee zeer vogelrijke maar ook landschappelijk erg indrukwekkende gebieden: de uitgestrekte moerassen van de Pantanal en  de savanneachtige cerrado van Chapada dos Guimares. In de Pantanal is in dit jaargetijde de waterstand laag waardoor er overal ondiepe poelen en moerassen ontstaan. Deze werken als een magneet op grote hoeveelheden vogels die zich dan ook geweldig laten fotograferen. Aangevuld met een bezoek aan de gevarieerde habitats van de Chapada dos Guimares is een fotoreis naar Brazilië een droombestemming voor de reizende vogelfotograaf.

Na aankomst op Sao Paulo vliegen we met een binnenlandse vlucht door naar het centraal in de provincie Mato Grosso gelegen Cuiaba. De volgende ochtend verplaatsen we ons in de richting van de Chapada dos Guimaraes, niet ver van Cuiaba. De vegetatie is hier vaak niet meer dan een meter hoog. Dit gebied, de cerrado, is kenmerkend voor een groot deel van Brazilië en is een Zuid-Amerikaanse vorm van savanne. Waar rivieren het land doorkruisen vinden we rivierbossen. We maken hier kans op verschillende soorten Ara's (Blauwvleugel en Roodgroene) maar ook verschillende soorten tanagers en antbirds komen er voor. Deze plek vormt een mooie toevoeging aan de hierna te  bezoeken Pantanal en samen staan ze garant voor een grote hoeveelheid aan vogels en bijbehorende uistekende mogelijkheden voor de vogelfotograaf.

Na de Chapada dos Guimaraes verplaatsen we ons naar de noordelijke Pantanal waar we de komende negen dagen zullen doorbrengen. Velen zullen de Pantanal zich voorstellen als een grote watervlakte. In het droge seizoen is echter niets minder waar. Langzaam verdroogt het gebied tot er plassen overblijven waar de vogels zich in terugtrekken. Vanaf de Transpantaneira, de weg die van noord naar zuid door de Pantanal loopt, zijn de vele plassen goed te zien. Hier fourageert het icoon van de Pantanal, de Jabiru.

Andere soorten die we hier verwachten zijn de slakken-etende Limpkin, de Roze Lepelaar, Southern Screamer en de Sunbittern. Daarnaast bieden de plassen een uitgelezen kans om Capibara's te zien en verdringen de Kaaimannen zich bij het water. Vrijwel alle soorten laten zich gemakkelijk en van dichtbij bewonderen, een paradijs voor fotografen! De drogere stukken met lagere vegetatie maar ook verrassend fraaie open bossen bieden plaats aan veel andere vogels. De schitterende Toco Toucans en White Woodpeckers zijn aanwezig in wat opener gebieden. Daarnaast gaan we nadrukkelijk op zoek naar de prachtige, 1 meter grote, Hyacinthara die in lage dichtheden in de Pantanal voorkomt.

Via boottochtjes op de rivier maken we kans op Reuzenotters maar ook op schaarse soorten als Agami Heron, Boat-billed Heron en Sungrebe. Na ons uitgebreide bezoek aan de Pantanal laten we dit prachtige en unieke gebied met veel moeite achter, om de reis terug naar Nederland te aanvaarden. Maar vol beladen met prachtige herinneringen en vele fraaie foto’s!

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.