Inclusief prachtige Grizzlybeer en Walvissenexcursie!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Vancouver
Dag 2Vancouver - Nanaimo - Tofino
Dag 3Tofino
Dag 4Tofino - Campbell River
Dag 5Campbell River
Dag 6Campbell River (Grizzlybeer)
Dag 7Campbell River - Port Mc Neil
Dag 8Port Mc Neil (walvissentocht)
Dag 9Port Hardy (Bald Eagles)
Dag 10 Port Hardy - Nanaimo
Dag 11 Nanaimo - Tsawassen - Vancouver
Dag 12 Vancouver - Amsterdam
Dag 13 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen op basis van half pension, vervoer ter plaatse, Grizzlybeer excursie en walvissentocht

Niet inbegrepen

lunch, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 575,-

Prijs

EUR 3850,-

Reisbegeleiding

Ruben Vermeer

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Middenklasse hotels

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Temperatuur tussen 20 en 25 graden

Canada - Vancouver Island

Reisroute Vancouver Island (Canada)
Duur:13 dagen
Vertrek:30-08-2019
Prijs: EUR 3850,-
Reisleider:Ruben Vermeer
Code: F1933

Varen tussen de Orka’s en Bultruggen en Amerikaanse Zeearenden, Zwarte Beren en Grizzlyberen fotograferen? Deze bijzondere fotoreis naar Vancouver Island voor de Canadese westkust in Canada heeft het allemaal! Vancouver Island is ongeveer zo groot als Nederland maar met een inwonertal van 800.000 mensen een stuk dunner bevolkt. Het eiland heeft qua natuur dan ook heel veel te bieden, en zeker voor fotografen! Prachtige baaien, woeste rotsige kusten en schitterende bossen met oeroude, zeer hoge naaldbomen. Enorme Stellerzeeleeuwen liggen te luieren op de rotsen voor de kust terwijl groepjes Rhinoceros Auklets en Harlekijneenden langsvliegen. Maar ook het binnenland van het eiland is razend interessant. Want in de prachtige gletsjermeren vind je otters en kom je de brutale Steller’s Jay regelmatig tegen. De adembenemende uitzichten over de meren en bergen zijn een lust voor het oog. Het eiland is echt een walhalla voor iedere natuurfotograaf.

Higlights van deze tour:

  • Excursie voor op zalm vissende Grizzlyberen!
  • Walvissenexcursie met Orka's en Bultruggen!
  • Prachtige fotografiekansen!

We beginnen onze reis in Vancouver, gelegen aan de westkust van Canada. Vancouver is een bruisende drukke stad maar zoals New York het Central park heeft, heeft Vancouver Stanley park. Dat bezoeken wij aan het einde van de eerste dag. Daar gaan we op zoek naar de veel voorkomende vogels van Noord-Amerika zoals Northern Flicker en Black-capped Chickadee maar ook Ringsnavelmeeuw en Kleine Kokmeeuw behoren tot de mogelijkheden. Er wonen veel wasberen in het park en in de baaien wonen er weer Otters. Bij het ondergaan van de zon is het uitzicht op de skyline van Vancouver zeker een blik waard.

De volgende dag nemen we vroeg de boot naar Vancouver Island waarbij we bij goed weer vanaf het dek misschien als walvissen of orka’s kunnen waarnemen! Bij Nanaimo stappen we van de boot en rijden we het binnenland in. Het milde klimaat en de hoge regenval in het voorjaar is de voedingsbodem voor prachtige groene wouden en bomen die soms wel 90 meter hoog en 20 meter in omtrek kunnen worden. Daarom stoppen we bij het MacMillan Provincial Park waar we de Cathedral Grove, een 800 jaar oud bos van enorme Douglas-sparren, bezoeken. Daarna rijden we rustig verder naar Tofino wat helemaal aan de westkust van het eiland ligt en waar we 2 nachten blijven. De kust is daar adembenemend mooi. Bij Tofino bezoeken we ook de zogenaamde ‘mudflats’, een beetje vergelijkbaar met de Waddenzee van Canada. In het gebied leven jaarrond al ongeveer 150 vogelsoorten maar in het najaar is het gebied net zo belangrijk voor trekvogels als onze Waddenzee. Dus zoeken we naar Greater Yellowlegs, Hudsonian Whimbrels, Marbled Godwits, Black Turnstones, Western en Semipalmated Sandpipers en Short-billed Dowitchers die er rusten of op vetten om hun reis verder te vervolgen.

Vervolgens reizen we naar Campbell River aan de oostkant van het eiland. Van daaruit bezoeken we Strathcona Provincial park. Dit sub-alpine gebied is vooral bekend door de prachtige gletsjermeren die zich tegen besneeuwde bergwanden lijken te hebben genesteld. De Gray Jay is er een talrijke bewoner maar ook is er kans op White-tailed Ptarmigan. Hét hoogtepunt van ons bezoek aan Campell River moet echter nog komen… Met een boot trekken we de inlagen in waar de zalmen net de rivier optrekken….dit is dé plek van de op zalm vissende Grizzlyberen, waar we hopelijk prachtig  beeld van kunnen maken. We gaan met een lokale Nederlander mee op zijn boot voor deze spannende dag. Hij zal ons, met toestemming van een lokale ‘chief’, brengen naar het grondgebied van een indianenstam die de beren een warm hart toedragen.

Tijdens het laatste gedeelte van onze reis brengen we enkele dagen door in het ongerepte noorden. De omgeving van Port McNeill is werkelijk schitterend. Vanaf de boardwalk van Telegraf Cove liggen enorme Stellerzeeleeuwen in de haven of op de lichtboeien in de baai. Bald Eagles laten zich vaak prachtig zien en fotograferen op het schiereiland bij Port Hardy. Maar hét hoogtepunt van onze dagen in Port McNeill is zonder twijfel de Orka safari. Kapitein Bill weet de dieren keer op keer feilloos te vinden en kan ons mooie verhalen vertellen. Je krijgt ruim de gelegenheid om de dieren te fotograferen vanaf de stilliggende boot terwijl je luistert naar de dieren door de hydrofoon. Sinds begin jaren 90 maakt de Bultrug ook weer een enorme opleving door nu het dier beschermd wordt. We gaan dus ook op zoek naar deze magnifieke dieren die niet zelden geheel uit het water springen! Bruinvissen en Witflankdolfijnen maken soms een ritje op de boeggolf van onze boot.

Na Port McNeill rijden we terug naar Nanaimo. Daar slapen we een nachtje en steken we de volgende ochtend weer over met de boot naar het Canadese vasteland. De laatste dag kunnen we doorbrengen in en rond Vancouver zelf. Of kunnen we op zoek naar de Canadese Kraanvogels rond Tsawassen. De volgende dag vliegen we met volle geheugenkaartjes weer terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.