Gegarandeerd vertrek!


NU MET 25% KORTING! Prijzen zijn reeds aangepast!


Reisschema

Dag 1Puerto Madryn
Dag 2Op zee
Dag 3Op zee
Dag 4Falklands
Dag 5Falklands
Dag 6Antarctic Convergence
Dag 7Antarctic Convergence
Dag 8South Georgia
Dag 9South Georgia
Dag 10South Georgia
Dag 11South Georgia
Dag 12at sea
Dag 13South Orkney
Dag 14op zee
Dag 15Antarctisch schiereiland
Dag 16Antarctisch schiereiland
Dag 17Antarctic Peninsula
Dag 18op zee
Dag 19op zee
Dag 20Ushuaia

Inbegrepen

Cruise, alle overnachtingen, alle maaltijden aan boord inclusief snacks, koffie en thee, zodiac excursies ter plaatse, ervaren expeditie staf, lezingen van de begeleidende staf

Niet inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Trelew / Ushuaia - Amsterdam, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

LET OP: het reisschema is een voorgesteld reisschema. Uiteindelijk bepaalt de expeditieleider de route. Informeer naar de mogelijkheden en kosten voor een eenpersoonshut

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 8200,-

Driepersoonshut
EUR 8950,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 10950,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 9800,-

Tweepersoonshut raam
EUR 10300,-

Superior hut
EUR 11800,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Twee- of vierpersoonshut met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Goede fysieke conditie is vereist in verband met wandelingen over geaccentueerd en glad terrein wanneer het mogelijk is om aan land te gaan.

Klimaat

Het weer gedurende de cruise is lastig te voorspellen maar houdt rekening met wisselende weersomstandigheden. Het kan erg koud zijn, zeker in combinatie met winderige omstandigheden. Adequate kleding is vereist.

Falklands, South Georgia en Antarctic Peninsula

falklands 2019
Duur:21 dagen
Vertrek:03-11-2019
Prijs: vanaf EUR 8200,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1947

Een expeditiecruise naar de  Falkland Eilanden en South Georgia is misschien wel de meest ultieme cruise! Een bezoek aan de spectaculaire Falkland Eilanden – bij de meeste mensen slechts bekend van de Falkland Oorlog in 1982 – op 500 kilometer uit de oostelijke kust van Argentinië is met recht een bestemming ‘of the beaten track’. Op twee volle dagen varen van de Falklands ligt vervolgens een van de meest afgelegen, onaangetaste en spectaculaire plekken op aarde: het eiland South Georgia. Het eiland is 170km lang en volledig opgebouwd uit bergen van bijna 3000m hoog met dikke pakken sneeuw en in totaal maar liefst 160 gletsjers die ongehinderd maar soms met veel geweld naar de oceaan beneden kruipen. Het eiland huisvest werkelijk miljoenen zeevogels en zeehonden en een wandeling over de Salisbury Plain tussen de Koningspinguïns door is een absoluut unieke en onvergetelijke ervaring. Vanaf South Georgia wordt er in vier dagen terug gevaren naar Ushuaia.

Dag 1: Puerto Madryn
In de middag gaat u in de haven van Puerto Madryn aan boord van het schip, waarna de voorsteven zich richt op de Falkland eilanden. De Golfo de Nuevo is bekend vanwege de Zuidkapers, walvissen die hier frequent voorkomen en er is daarom een goede kans om deze te zien wanneer we naar de open oceaan varen.

Dag 2 - 3: Op zee, op weg naar de Falkland Islands
Hoewel op open zee, zal er zelden een saai moment zijn; vele soorten zeevogels volgen het schip op haar zuidoostelijke koers; albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes.

Dag 4: Falklands
We brengen deze dag door in het westelijk deel van de Falkland Islands (Malvinas). Bij goede weersomstandigheden plannen we een landing op het niet vaak bezochte Steeple Jason Island, waar zich de grootste Wenkbrauwalbatros kolonie ter wereld bevindt (ong. 113.000 broedparen). Een alternatief is Carcass Island, waar een mooie wandeling gemaakt zal worden langs de kust. Hier zijn broedende Magelhaen- en Ezelspinguïns te zien en ook talrijke steltlopers en andere trekvogels. Op Saunders Island vinden we Wenkbrauwalbatrossen en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie. Tevens broeden op dit eiland meerdere pinguïn soorten; Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns en Rotspinguïns.

Dag 5: Stanley, Falklands
Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 2100 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.

Dag 6 - 7: Op zee
Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken en kan de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels aan: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.


Dag 8 - 11: South Georgia
In de namiddag van dag 8 verwachten we in South Georgia aan te komen. Eén van de mogelijke hoogtepunten van de expeditie zal een bezoek aan Prion Island zijn, waar we broedende Grote albatrossen kunnen zien en soms de jonge vogels hun vleugels kunnen zien testen (Het eiland is gesloten voor bezoekers gedurende het broedseizoen, van 20 november tot 7 januari). Andere geplande landingsplaatsen zijn Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour. Hier bevinden zich niet alleen de grootste Koningspinguïn-kolonies van South Georgia, ook herbergen de stranden hier de grootste paar-kolonies voor zuidelijke zeeolifanten ter wereld. Het is een ongelooflijke spektakel zo’n 4 ton zware zeeolifant stier te zien vechten om zijn harem te bewaken terwijl tientallen vrouwtjes net bevallen zijn of op het punt staan dit te doen. De stranden liggen in de paartijd afgeladen vol met zeeolifanten! In Fortuna Bay bevolken Koningspinguïns en pelsrobben de stranden. Vanaf hier proberen we het laatste stuk van de Shackleton route te volgen. De wandelroute leidt over een bergpas via de ‘Shackleton waterval’ naar Stromness, een verlaten walvisvaarders nederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen. In Grytviken bezoeken we het verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu Koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier brengen we een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Shackleton.

Dag 12: Op zee
Mogelijk komen we onderweg zeeijs tegen. Bij de rand van het ijs hebben we kans om enkele hoog-Antarctische vogelsoorten te zien, zoals Zuidpooljagers en Sneeuwstormvogels. 

Dag 13: South Orkney Islands
Wanneer de weersomstandigheden goed zijn brengen we een bezoek aan het ‘Orcadas’ station, een Argentijnse basis op Laurie Island. Het vriendelijke personeel zal ons een rondleiding op de basis geven. In de omgeving kunnen we onder andere schitterende gletsjers bewonderen. Wanneer het niet lukt om hier te landen, staat Shingle Cove, op Signy Island op het programma.

Dag 14: Op zee richting Antarctica
We passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook vinvissen, terwijl we richting het zuiden varen. Er is ook een zeer goede kans op het zien van Antarctische stormvogels.

Dag 15 - 18: Antarctic Peninsula
Wanneer de ijs situatie het toelaat varen we door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound de Weddell Sea binnen. Hier is het verschijnen van enorme plateau ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctic Peninsula bereikt hebben. Een mogelijke landingsplaats is Brown Bluff waar we voet kunnen zetten op het Antarctische continent. Bij goede weersomstandigheden kunnen we mogelijk onze tijd in de Weddell Sea wat verlengen. De vulkanische South Shetland Islands zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist maar ze bieden een aantal subtiele genoegens. Zo is er een grote variëteit aan flora (mossen, korstmossen en bloeiende grassen) en fauna, zoals Ezelspinguïns, Kinbandpinguïns en Zuidelijke reuzenstormvogels. Op Half Moon Island bevindt zich een grote Kinbandpinguïn kolonie en er liggen vaak Weddell zeehonden op de kust, in de buurt van het meestal onbemande Argentijnse station Camara. Deception Island is een zogenaamde ‘subductie krater’ die in de zee uitkomt en daardoor een natuurlijke haven vormt voor schepen. Ons schip waagt zich in de krater via de spectaculaire Neptune’s Bellow. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisvaarders station, warmwaterbronnen, duizenden Kaapse duiven en veel Kelpmeeuwen, grote jagers en Zuidpool sterntjes. Wilson stormvogeltjes en Zwartbuikstormvogeltjes hebben hun nesten in de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station bij Whalers baai. Vaak bezoeken pinguïns en zeehonden de geothermisch verwarmde stranden. Deze 21-daagse reis biedt de mogelijkheid om verder zuidwaarts te varen langs de westzijde van het Antarctisch SchiereilandBij Neko Harbour / Paradise Bay hebben we de gelegenheid voet te zetten op het Antarctisch Continent in een schitterend landschap van steile bergen en gigantische gletsjers die in de zee afkalven. In Paradise Bay kunnen we tijdens een tocht per zodiac genieten van een paradijselijk landschap met vele ijsbergen, omringd door majestueuze bergpieken. In dit gebied is er een goede kans op ontmoetingen met Bultrugwalvissen en Dwergvinvissen. Ook hebben we hier nogmaals de gelegenheid voet aan wal te zetten op het Antarctisch Continent. Nadat we door het Neumayer Channel gevaren zijn hopen we het oude Britse onderzoeksstation Port Lockroy op Goudier Island te kunnen bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Als de ijscondities het toelaten varen we verder naar het zuiden door het spectaculaire Lemaire Channel en zoeken we naar mogelijkheden om aan land te gaan. Op de laatse dag waarop we een ‘landing‘ kunnen maken proberen we Cuverville Island te bezoeken. Cuverville Island, een klein en steil eiland, ligt genesteld tussen de bergen van het Antarctic Peninsula en Danco Island. Hier treffen we een grote kolonie Ezelspinguïns aan, naast broedende koppels Subantarctische grote jagers. Rond het middaguur vertrekken we richting de Drake Passage langs de Melchior Islands.

Dag 19 - 20: Op zee
We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden; de vele zeevogels die we voor het eerst ontmoet hebben op de heenreis, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden. 

Dag 21: Ushuaia
Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben. We komen in de ochtend aan en ontschepen na het ontbijt.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.