Nog 2 deelnemers voor een gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Quito
Dag 2Quito - San Cristobal Island
Dag 3San Cristobal Island
Dag 4EspaƱola Island
Dag 5Floreana Island
Dag 6Isabela Island
Dag 7Isabela Island (Iguana Cove)
Dag 8Santa Cruz
Dag 9Santa Cruz (Charles Darwin Research Station) - Quito
Dag 10Quito - Amsterdam
Dag 11Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht, nationale vlucht, Galapagos National Park entrance fee, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, snorkeluitrusting, wetsuit.

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 350,- Informeer naar de mogelijkheden voor een pretour of verlenging in Ecuador

Prijs

EUR 6750,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen.

Klimaat

Temperatuur over het algemeen tussen de 25 en 30 graden. Voornamelijk zonnig met kans op een enkele regenbui.

Galapagos

Duur:11 dagen
Vertrek:10-04-2019
Prijs: EUR 6750,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: G19040

De Galapagos Eilanden zijn de ultieme droom voor elke natuurliefhebber! De eilandengroep voor de kust van Ecuador herbergt een unieke flora en fauna. In het jaar 1835 werd de eilandengroep door Charles Darwin met zijn expeditieschip de Beagle bezocht. Door het bestuderen van de vogels op de eilanden kwam hij tot de evolutietheorie. Hij ontdekte dat de vinkachtigen op de verschillende eilanden allemaal zeer veel op elkaar leken, maar er verschillende snavelvormen voorkwamen. Het bleek dat er 17 verschillende soorten vinken op de eilandengroep voorkomen, die we tijdens deze reis allemaal proberen te zien. Daarnaast komen er andere bijzondere soorten voor zoals de Blauwvoetgent, Galápagospinguïn en de Flightless Cormorant. Vogels kijken op de Galapagos Eilanden is ideaal, er komen maar weinig soorten voor die makkelijk te vinden zijn en zich vaak van erg dichtbij laten bekijken. De dieren op de eilanden kennen geen angst voor mensen waardoor ze zeer tam zijn en je je onderdeel van de natuur voelt, in plaats van bezoeker. Fotografen kunnen hun hart ophalen en komen gegarandeerd met schitterende foto's thuis.
We gaan op zoek naar alle endemische soorten van de eilandengroep en genieten daarnaast van trekvogels en zeevogels als albatrossen en fregatvogels.
 

Highlights van deze reis:
- Op zoek naar alle 31 endemische vogelsoorten van de Galapagos!
- Unieke fotografiemogelijkheden!
- Inclusief mogelijkheid tot snorkelen voor Hamerhaai, Pijlstaartroggen en de Galapagos Kogelvis!
- Verblijf in mooie accommodaties op de verschillende eilanden
- Alles inbegrepen!
 

Vanaf Amsterdam vliegen we naar Quito voor onze eerste overnachting in Ecuador. In de vroege ochtend vliegen we vervolgens verder naar de bijzondere Galapagoseilanden. We bezoeken als eerste de hooglanden van San Cristobal. Hier vinden we het enige zoetwatermeer van de eilandengroep met een grote aantrekkingskracht op doortrekkende steltlopers en eenden. Ook kunnen we hier Great Frigate Bird en Magnificent Frigate Bird mooi bekijken. Daarnaast gaan we op zoek naar Galapagos Rail, Galapagos Flycatcher, Paint Billed Crake en Woodpecker Fich.

De volgende dag bezoeken we per boot Punta Pitt, dat zich in het noorden van San Cristobal Island bevindt. Hier leven onder andere zeeleeuwen, lava hagedissen, zeeleguanen, fregatvogels, pelikanen en genten. Punta Pitt is een van de twee plaatsen op de Galapagos-eilanden waar je drie soorten genten (Roodpootgent, Blauwvoetgent en Nazcagent) kunt zien nestelen in hetzelfde gebied. Met een beetje geluk zien we hier ook de zeldzame Galapagos Petrel op zee.

Vervolgens bezoeken we Española Island. Op het rotsachtige landschap van het eiland vinden we de meest indrukwekkende en gevarieerde zeevogelkolonies. Langs de zuidkust stijgen steile kliffen op uit de zee, wat voor een spectaculair uitzicht zorgt. Wanneer je hier aankomt wordt je begroet door een luidruchtige kolonie zeeleeuwen en nieuwsgierige mockingbirds. Leuke vogelsoorten die we hier kunnen zien zijn Blue-footed en Masked Boobies, Red-billed Tropicbirds, Galapagos Shearwater, Galapagos Hawk en verschillende soorten albatrossen en pijlstormvogels. In de middag zal Gardner Islet (Española) bezocht worden. Een prachtige locatie om te snorkelen waarbij het mogelijk is om fascinerende wezens te zien zoals Slangalen en Gemarmerde Sidderroggen.

Op de helft van de reis, dag 5, vertrekken we naar Isabela Island. Onderweg zullen we nog langs Champion Islet gaan om te zoeken naar de zeer zeldzame Floreana Mockingbird. Dit is een bedreigd soort en de populatie is klein. Daarna gaan we verder naar Floreana Island, waar we de hooglanden zullen bezoeken en op zoek gaan naar de Medium Tree Finch, de enige plek om deze zeldzame vogel te kunnen zien. Hier zullen we tevens een schildpadreservaat bezoeken en een zoetwaterbron.

Vervolgens gaan we met de gids naar de Sierra Negra Vulkaan, één van de meest indrukwekkende vulkanen in de archipel. We wandelen het pad op naar de Caldera, de grootste van alle Galapagos vulkanen (ongeveer 10 km breed). Op de Caldera gaan we op zoek naar Galapagos Rail, Woodpecker Finch, Green Warbler Finch, Small Tree Finch en Galapagos Flycatcher. Na de lunch stoppen we in een overgangszone waar we soorten als de Vegetarian Finch gaan zoeken. Vervolgens stoppen we nog bij de Flamingo vijver onderweg terug naar Puerto Villamil. In de namiddag bezoeken we Humedales of Marshlands. Deze plaats heeft een ongerept ecosysteem met vier soorten mangroeven, dat het leefgebied vormt van Flamingo’s en veel soorten trekvogels. Dit is een geweldige plek om de verschillende soorten van Darwin Finches en Mangrove Warblers te zien. Na het diner in het hotel gaan we op zoek naar de Short-eared Owl, een endemische ondersoort van de Galapagoseilanden.

De dag erna gaan we naar de pier waar een kleine speedboot voor ons klaarstaat om te vertrekken naar Iguana Cove. Hier hebben we de mogelijkheid tot het zien van één van de meest indrukwekkende endemische soorten van de Galapagoseilanden: de Flightless Cormorant. Deze vogel is de grootste aalscholversoort ter wereld en is uniek doordat het zijn vermogen om te vliegen heeft verloren. Ook kunnen we andere soorten verwachten als Galapagos Penguin.

De volgende dag bezoeken we Santa Cruz Island. We bezoeken hier de hooglanden en zullen door alle zeven verschillende vegetatiezones reizen. Hier hebben we kans om reuzenschildpadden in het wild te zien. Dit is tevens een goede plek om de Vegetarian Finch te zien en met geluk mogelijk de Paint-billed Crake. Daarna bezoeken we de Los Gemelos kraters, wat een van de beste plekken is om de Woodpecker Finch, Large Tree Finch en Green Warbler Finch te zien.

Op de laatste dag bezoeken we nog het ‘Charles Darwin Research Station’. Na dit bezoek hebben we nog een laatste kans om te zoeken naar enkele vinken rond het Charles Darwin station, zoals Small, Medium and Large Ground Finches en Galapagos Mockingbird. Hierna hebben we een transfer naar Baltra Aiport voor de vlucht terug naar Quito. De dag erna heeft u uw internationale vlucht terug naar Nederland.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.