Nieuwe reis!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Dakar
Dag 2Dakar (Ile de la Madeleine)
Dag 3Dakar - Djoudj
Dag 4Djoudj
Dag 5Djoudj
Dag 6Djoudj - Richard Toll
Dag 7Richard Toll
Dag 8Richard Toll - Kaolack
Dag 9Kaolack - Tambacounda
Dag 10Tambacounda - Niokolo Koba National Park
Dag 11Niokolo Koba National Park
Dag 12Niokolo Koba National Park
Dag 13Niokolo Koba National Park - Kaolack
Dag 14Kaolack - Toubakouta
Dag 15Toubakouta
Dag 16Toubakouta - Dakar - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van half pension, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Lunch, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 250,-

Prijs

EUR 3195,-

Reisbegeleiding

Jos van den Berg

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen maar door de warmte kunnen deze soms wat zwaarder aandoen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 35 graden Celsius

Senegal

Duur:16 dagen
Vertrek:15-03-2019
Prijs: EUR 3195,-
Reisleider:Jos van den Berg
Code: G19018

Senegal is gelegen in het noordwesten van Afrika, aan de Atlantische Oceaan. In tegenstelling tot landen als Marokko en Gambia is Senegal niet erg toeristisch en hierdoor is de natuur nog vrij ongerept. Het noorden van Senegal ligt in de droge Sahel, die wordt doorsneden door de rivier Sénégal, terwijl het zuiden juist een stuk groener en bosrijker is. Door de variatie in landschap en de trekvogelbaan die over het land ligt zijn er al bijna 700 verschillende vogelsoorten in Senegal vastgesteld. Tijdens deze bijzondere reis bezoeken we zowel het noorden als het zuiden en zien we veel kleurrijke vogelsoorten alsook Europese trekvogels die zich klaar maken voor hun reis over de Sahara.

Highlights van deze reis:

- Verschillende boottochten door prachtige mangrovegebieden

- Combinatie van kleurrijke vogelsoorten en Afrikaanse zoogdieren

Na aankomst in Senegal overnachten we de eerste nacht in de hoofdstad Dakar. Vanaf hier bezoeken we de volgende dag het eiland îles de Madeleine. Dit eiland is het kleinste Nationale Park ter wereld en vormt het broedgebied van de Roodsnavelkeerkringvogel. Andere vogels die we hier kunnen zien zijn Brown Booby, White-breasted Cormorant en pijlstormvogels waaronder Kaapverdische Pijlstormvogel. Vervolgens reizen we naar het noorden van Senegal, naar het plaatsje Saint Louis op de grens met Mauritanië. Bij dit plaatsje mond de rivier de Senegal uit in zee en zijn er verschillende mooie steltlopergebieden te vinden. Ook zitten hier veel watervogels zoals Roze en Kleine Pelikaan, White-faced Whistling Duck en Western Reef Heron. Ook zien we hier verschillende soorten meeuwen en sterns zoals Reuzensterns, Koningssterns, Grijskopmeeuwen en Dunbekmeeuwen. De volgende dag rijden we verder naar Djoudj. Hier maken we een boottocht om op zoek te gaan naar soorten als River Prinia, Allen’s Gallinule, African Fish Eagle en opnieuw beide pelikanen. Ook zitten hier grote aantallen eenden en zien we de wilde Nijlgans. In de middag maken we een wandeling door het bos waar we kans hebben om drie soorten Nachtzwaluwen slapend op de grond te bekijken.
De volgende bestemming is Richard Toll. In dit drogere gebied kunnen we fraaie vogelsoorten verwachten zoals Temminck’s en Cream-collared Courser, Fulvous Babbler, Black Scrub Robin, Desert Cisticola en Speckle-fronted Weaver. Ook gaan we hier het bos in waar we op zoek gaan naar Little Grey en Little Green Woodpecker. Naar Kaolack hebben we een reisdag. Een reisdag is in Senegal zeker niet saai want we maken kans op meer dan 20 soorten roofvogels waaronder honderden Scissor-tailed Kites. Vervolgens gaan we in Tambacuonda op zoek naar steppevogels zoals 3 soorten trappen (White-bellied, Saville’s en Black-bellied) en Chestnut-bellied Sandgrouse.
Hierna reizen we verder naar misschien wel het hoogtepunt van de reis: het Niokolo Koba National Park. Dit is het grootste National Park van West-Afrika waar meer dan 350 verschillende vogelsoorten voorkomen. Daarnaast is dit ook de plek waar we kans hebben om zoogdieren als Afrikaanse Olifant, Nijlpaard en Leeuw te zien, naast verschillende soorten antilopen, Hyena en Wrattenzwijn. We maken hier onder andere een boottocht tussen de Nijlpaarden en Nijlkrokodillen om op zoek te gaan naar de African Finfoot, Northern Carmine Bee-eater en Adamawa Turtle Dove. Ook maken we jeep safari’s door het park waarbij we uitkijken naar White-throated Francolin, Saddle-billed Stork en verschillende zoogdieren. We maken een tweede boottocht bij Wassadou waar we een goede kans hebben om de Pel's Fishing Owl te zien! Andere leuke soorten die we hier kunnen verwachten zijn Egyptian Plover, White-fronted Plover, Klaas’s Cuckoo en Guinea Baboon.
Voor we weer terugrijden naar Dakar maken we nog een stop in Toubakouta. Hier maken we opnieuw een boottocht waarbij we zoeken naar Goliath Heron, Quail Plover, Little Button Quail en Verraux Eagle Owl. Naast een drinkplaats waar veel soorten vogels van dichtbij te fotograferen zijn, en voor degene die willen kunnen we hier in de buurt op zoek gaan naar Pythons, een grote kans dat we ze zien!
De laatste rit is alweer aangebroken, we rijden terug naar Dakar voor onze vlucht terug naar Amsterdam, vol nieuwe indrukken en mooie foto’s.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.