Reisschema

Dag 1Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2Buenos Aires – San Lorenzo
Dag 3San Lorenzo
Dag 4San Lorenzo - Yala
Dag 5Yala - Abra Pampa
Dag 6Abra Pampa
Dag 7Abra Pampa – Calilegua NP
Dag 8Calilegua NP
Dag 9Calilegua NP
Dag 10Calilegua NP – San Lorenzo
Dag 11San Lorenzo - Los Cardones NP
Dag 12Los Cardones NP
Dag 13Los Cardones NP - Cafayate
Dag 14Cafayate
Dag 15Aconquija – Tafi del Valle
Dag 16Tafi del Valle
Dag 17Tafi del Valle - Buenos Aires
Dag 18Buenos Aires - Amsterdam
Dag 19 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden (behalve in Buenos Aires c EUR 60,- pp), vervoer ter plaatse, lokale gidsen.

Niet inbegrepen

drankjes, enkele maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 525,-

Prijs

EUR 5095,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Comfortabel, maar soms eenvoudig

Zwaarte reis

Soms langere wandelingen op hoogte. Let op: de hoogte van de Andes maakt dat de wandelingen fysiek een wat zwaardere inspanning zijn.

Klimaat

Wisselend van fris tot koud in de ochtend tot warm in de middag, afhankelijk van zonneschijn. De kans op wat regen is aanwezig doch klein

Argentinië

Argentinië
Duur:19 dagen
Vertrek:01-11-2019
Prijs: EUR 5095,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19138

Tijdens deze reis naar Argentinië trekken we twee weken door en langs de adembenemende landschappen in het noorden van het land. We reizen door de valleien met hun halfwoestijn-klimaat, het bosland van de Chaco en de met Yungas-nevelwoud bedekte berghellingen in het noorden van het land, gekenmerkt door prachtige landschappen en diversiteit in fauna. We zullen ons richten op de karakteristieke vogelsoorten die de Andes en de Chaco herbergen, maar ook op de endemische soorten van Noord-Argentinië en bijna-endemische soorten, die hier veelal gemakkelijker te vinden zijn dan in het zuiden van Bolivia of in Paraguay, de andere gebieden waar ze zitten.

Onze eerste bestemming is het stadje San Lorenzo, gelegen op de hellingen van een sub-Andesbergkam. Vanaf hier bezoeken we het Huaico Reserve waar we op zoek zullen gaan naar onder andere Montane Forest Screech-Owl, Scissor-tailed Nightjar, Common Potoo, Cream-backed Woodpecker, Golden-olive Woodpecker, Ocellated Piculet en de luidruchtige Mitred Parakeet en Scaly-headed Parrot. Daarnaast gaan we naar de Mojotoro Valley wat goed is voor soorten als Brushland Tinamou, Many-colored Chaco-Finch, Spot-backed Puffbird en de onvergetelijke Black-legged Seriema. 

Hierna rijden we richting Yala, waarbij we onderweg onze ogen open zullen houden voor Red-legged Seriema, de erg lokale Huaico Tinamou, de Rufous-fronted Thornbird met zijn ingenieuze hangnest en Pale-breasted Spinetail, terwijl we een Great Antshrike horen roepen vanuit de bosjes en Swallow-tailed Kites met hun sierlijke vlucht boven ons hoofd vliegen. Bij de Yalarivier hopen we op de zeldzame Rufous-throated Dipper en Torrent Ducks, maar ook op soorten als Spot-breasted Thornbid, Rothschild Swift, Andean Tyrant, Rust-and-Yellow Tanager, Smoke-coloured Pewee, Tropical Screech-Owl en Lyre-tailed Nightjar. Daarnaast kunnen we in dit gebied met zijn hoge bergkammen en diepe valleien verschillende grote roofvogels zien als Black-chested Buzzard-Eagle en de zeldzamere Black-and-Chestnut Eagle.

We vervolgen onze reis naar Abra Pampa, waarbij we steeds hoger in de bergen komen. Soorten die we hierbij kunnen verwachten zijn Blue-and-Yellow Tanager, Andean Lapwing, Rufous-banded en Puna Miner, Rusty-vented Canastero, Streak-fronted Thornbird, Mourning Sierra-Finch, Greenish Yellow-Finch en de lokale Brown-backed Mockingbird. Deze plek wordt onze uitvalsbasis voor onder meer een trip naar de hoogvlaktes bij het Pozuelosmeer, waar we kans maken op veel aantrekkelijke Andes-soorten als Puna en Andean Flamingo, Lesser Rhea, Puna Silvery Grebe, Andean Goose, Puna Teal, Andean Avocet, Puna Ibis, Bairds en Gestreepte strandloper en Grote franjepoot.

Onze volgende bestemming is Calilegua National Park: 70.000 hectare aan diepe valleien en steile hellingen bedekt met dicht Yungas-bos. Hier hopen we onder andere op White-throated Antpitta, de bedreigde Red-faced Guan en de raadselachtige White-throated Quail-Dove. Ook zitten hier veel roofvogels, waaronder King Vulture en Solitary Eagle, en zullen we een nachtexcursie doen op zoek naar Rufous Nightjar, Short-tailed Nighthawk en Spectacled Owl. In het lagere gedeelte van het park zitten Yungas Pygmy-Owl, Blue-crowned Trogon, Amazonian Motmot, de spectaculaire Crested Oropendola en de zeldzame Black-capped Antwren.

Via San Lorenzo rijden we vervolgens naar een ander nationaal park: Los Cardones. Onderweg zullen we een wat natter gebied aandoen, waarbij we kans maken op typische watervogels als reigers, ibissen en eenden, maar ook Green Kingfisher en Giant Wood-Rail. Los Cardones National Park is een park in de sub-Andesbergketen, bestaande uit spectaculaire hellingen bedekt met cactussen en bergtoppen die uitkomen tot boven de 5000 meter. Eén van de doelsoorten hier is de charismatische Andescondor, die we zullen zoeken terwijl Guanaco's, een wilde Zuid-Amerikaanse kamelensoort, om ons heen over het grasland rennen. Andere goede soorten zijn onder andere Rufous-bellied Saltator, Zimmer’s Tapaculo, Tawny-throated Dotterel, Grey-breasted Seedsnipe en de endemische Tucuman Mountain-Finch, Cinnamon Warbling-Finch en White-throated Cachalote.

Om onze volgende bestemming in Cafayate te bereiken dalen we af richting de Escoipe Canyon, een unieke ervaring die onvergetelijke uitzichten van het eindeloze Andersgebergte op zal leveren. Specifieke soorten voor dit gebied zijn Burrowing Owl, White-barred Piculet, Black-crested Finch, Crested Gallito, Black-legged Seriema en de recent beschreven endemische Monte Yellow-Finch. We zullen ook vogelen in de droge vallei van de Calchaquirivier. Hier zoeken we naar nog drie endemen: White-throated Cacholote, Sandy Gallito en de erg lokale en zeldzame Steinbach Canastero. Bovendien staat dit gebied bekend om het voortbrengen van heerlijke wijn: de welbekende Malbec- en Torrontes-wijnen komen hier vandaan.

Hierna bezoeken we Pampa del Infiernillo, een 3000 meter hoge bergpas waar we soorten als Paramo Pipit, Buff-breasted Earthcreeper en de endemische Moreno’s Ground Dove en Tucuman Mountain-Finch kunnen vinden. We zullen echter ook de lucht in de gaten blijven houden, want zolang we in de bergen zijn kan er altijd een Variable Hawk, Black-chested Buzzard-Eagle of Andescondor overvliegen.

De laatste bestemming van de reis is Tafi del Valle. In het natte Yungaswoud beneden Tafi zoeken we de endemische Yellow-striped Bush-Finch en andere nevelwoudvogels die we eventueel gemist hebben op voorgaande plekken, bijvoorbeeld Black-backed Grosbeak, Streak-throated Bush-Tyrant, Slender-tailed Woodstar, Golden-winged Cacique, Dot-fronted Woodpecker en Band-tailed Pigeon. In de diepe kloven boven Tafi zoeken we de endemische White-browed Tapaculo en vogels op hoger gelegen gebieden zoals Ground-Tyrants en verscheidene vliegenvangers. Het grote meer vlakbij Tafi is een goed vogelgebied en zal kans geven op Andean Gull, Andean Lapwing en Andean Goose. hierna zullen we onze reis afsluiten en vliegen we met een heleboel mooie soorten maar vooral ook herinneringen terug naar Nederland.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.