Nieuwe reis!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Bangalore
Dag 2 Bangalore - Mysore
Dag 3 Mysore to Mudumalai
Dag 4Mudumalai
Dag 5Mudumalai - Ooty
Dag 6Ooty
Dag 7Ooty – Topslip
Dag 8Topslip - Munnar
Dag 9Munnar
Dag 10Munnar
Dag 11Munnar - Thattekkad
Dag 12 Thattekkad
Dag 13Thattekad
Dag 14 Thattekkad
Dag 15Thattekkad - Cochin - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien, entrees van de nationale parken (c EUR 35,- per persoon), gebruik camera in enkele parken (ca EUR 25,-), uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 495,-.

Prijs

EUR 3450,-

Reisbegeleiding

Sjoerd Radstaak

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Middenklasse hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Zonnig en over het algemeen tussen de 25 en 30 graden Celsius. Op sommige plekken kan het 's avonds en in de ochtend fris zijn.

Zuid-India

Reisroute Zuid India
Duur:15 dagen
Vertrek:19-11-2019
Prijs: EUR 3450,-
Reisleider:Sjoerd Radstaak
Code: G19162

India is één van de meest diverse vogel bestemmingen die je als vogelaar kunt bezoeken. Het zuidelijk deel van India is wat minder dichtbevolkt dan het noorden en daar zijn dan ook een paar schitterende en onovertroffen nationale parken te vinden. Het gebied dat we bezoeken staat bekend onder de naam Western Ghats en is een van de endemische regio's van India. Qua landschap is het zonder meer indrukwekkend. Het grootste deel van de 39 endemische soorten van India komt in het zuiden van India voor en nog eens 17 soorten worden alleen gedeeld met Sri Lanka. Ondanks het feit dat de druk van de mens op de natuur hier alsmaar toeneemt, zijn de vogels hier totaal niet schuw en is er nog veel onaangetaste natuur en typische Indiase cultuur te vinden. Het tempo van het dagelijks leven ligt hier laag en de natuur lijkt hier zichtbaar van te genieten. De velden zijn groen, de heuvels onaangetast en de nationale parken bieden onderdak aan vele vogelsoorten. Denk hierbij aan Blue-faced Malkoha, Malabar Lark, Nilgiri Flowerpecker, Nilgiri Woodpigeon, Nilgiri (Black-Chinned) Lauginghtrush en Black-and-orange Flycatcher.  Verder maken we kans op zoogdieren zoals Tijger, Aziatische Olifant en Nilgiri Tahr (endemische steenbok).

Na aankomst in Bangalore verplaatsen we ons naar het nabij gelegen Raninathittu Bird Sanctuary waar we in een boottocht maken om de Spot-billed Pelican en andere watervogels van dichtbij te kunnen zien. De volgende dag verplaatsen we ons richting Mudumalai met vogelstops onderweg die hopelijk de Rufous-winged Bushlark, White-bellied Minivet en zelfs de Indian Nightjar opleveren. In het droge en meer open gebied van Mudumalai zoeken we naar specialiteiten als Blue-faced Malkoha, Malabar Lark, Indian Nuthatch en Nilgiri Flowerpecker.

Vanuit Mudumalai verplaatsen we ons naar het voormalige Britse koloniale bergstation van Ooty. Hier zoeken we de rest van de dag en de hele volgende dag naar onder andere Black-and orange Flycatcher, Indian Blue Robin, Nilgiri Blue Robin, Nilgiri Laughingthrush, Malabar Whistling Thrush, Blue-winged (Jerdon’s) Leafbird, Yellow-browed Bulbul, Malabar Parakeet, Crimson-fronted (Malabar) Barbet, Nilgiri Woodpigeon en Indian Scimitar Babbler. Onze volgende bestemming is het zeer vogelrijke gebied bij Top Slip in de Anamalai Hills. Hier maken we kans op Indian Pitta, Asian Fairy-bluebird, Loten’s Sunbird, Black-rumped Flameback en nog veel meer soorten voordat we nog verder in zuidelijke richting afreizen naar de omgeving van Munnar. Onderweg stoppen we bij Chinnar Wildlife Sanctuary. Dit is de plek waar we zoeken naar de Spot-bellied (Forest) Eagle-Owl voordat we doorrijden naar Munnar. Hier aangekomen vogelen we in de middag in de zogenaamde stukken shola bos en het Nilgiri Grassland.

We maken hier naast diverse endemische soorten van dit gebied ook kans op de zeldzame Nilgiri Tahr. Soorten die wij gedurende ons verblijf in Munnar hopen te vinden zijn Kerala (Grey-breasted) Laughinghthrush, White-bellied Blue Robin, Broad-tailed Grassbird, Crimson-backed Sunbird, Golden-fronted Leafbird, Vernal Hanging Parrot en nog veel meer andere tot de verbeelding sprekende soorten! Voordat we doorrijden naar onze laatste bestemming vogelen we nog in de omgeving van Olivebrook waar we zoeken naar Black Baza, Red Spurfowl en Black-throated Munia.

De laatste bestemming van de reis is het zeer vogelrijke Thattekad Bird Sanctuary. Hier wacht ons een geweldige selectie soorten waaronder Yellow-throated en Black-crested Bulbul, Malabar Trogon, Wynaad Laughingthrush, Ceylon Bay Owl, Great-eared en Jerdon’s Nightjar, Large Woodshrike, Heart-Spotted Woodpecker en Chestnut-headed Bee-eater. Vanuit Thattekad rijden we naar Cochin vanwaar we terugvliegen naar huis.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.