Reisschema

Dag 1Amsterdam - Antananarivo
Dag 2Antananarivo - Perinet
Dag 3Perinet
Dag 4Perinet
Dag 5Perinet
Dag 6Perinet - Tana - Antsirabe
Dag 7Antsirabe -Ranomafana
Dag 8Ranomafana
Dag 9Ranomafana
Dag 10Ranomafana - Isalo
Dag 11Isalo - Tuléar
Dag 12Tuléar
Dag 13Tuléar - Ifaty
Dag 14Ifaty
Dag 15Ifaty - Tuléar -Antananarivo
Dag 16Antananarivo - Amsterdam

Verlenging
Dag 16Antananarivo - Majunga
Dag 17Majunga - Ampijoroa
Dag 18Ampijoroa
Dag 19Ampijoroa
Dag 20Ampijoroa - Tana - Amsterdam
Dag 21aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, ontbijt en avondeten, vervoer ter plaatse, binnenlandse vluchten (1, bij verlenging 3), entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Visum, lunches, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

De kosten van de verlenging bedragen EUR 1100,-. Toeslag eenpersoonskamer EUR 400,- (incl verlenging EUR 500,-)

Prijs

EUR 4395,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels en lodges, meestal met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen. In Perinet en Ramonafana langere wandelingen door het regenwoud

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 30 graden. Kans op buien in de namiddag. In het zuidwesten (omgeving Tulear) droger en heter

Madagaskar

Reisroute Madagascar
Duur:16 dagen (+16/21 dagen )
Vertrek:14-11-2019
Prijs: vanaf EUR 4395,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19153

Madagaskar is wereldberoemd vanwege zijn enorme diversiteit aan flora en fauna en dat is terug te zien in de vogelsoorten die op het eiland voorkomen. Van de 280 soorten op Madagaskar zijn er maar liefst 115 endemisch en nog eens 22 bijna endemisch. Wat misschien wel net zo interessant is, is dat er 5 vogelfamilies uniek zijn voor Madagaskar, namelijk de mesites, asities, cuckoo-rollers, vanga's en de prachtige ground-rollers. Daarnaast is Madagaskar beroemd vanwege het voorkomen van lemuren, maki's en reptielen. Tweederde van alle bekende kameleonsoorten in de wereld komen voor op Madagaskar! Madagaskar ligt 400 km van de oostkust van Afrika, is 1600 km lang en 160 km op zijn breedst. Een bergrug die noord-zuid over het eiland loopt, zorgt voor neerslag in het oosten vanwege aanlandige wind van de Indische Oceaan. Dit zorgt voor tropische bossen in het oosten en meer droge vegetatietypen in het zuidwesten. Tijdens deze reis, die zowel het oosten als het zuidwesten aandoet, bezoeken we beide biotopen.

 

Highlights van deze reis:
-een mix van unieke landschappen met regenwouden, baobabs en 'spiny forest' 

-meer dan 111 endemische vogelsoorten

-kans op alle 5 soorten ground-rollers

-kans op vele soorten lemuren en kameleons! 

De reis begint met een vlucht vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Madagaskar, Antananarivo (kortweg Tana). De volgende dag rijden we naar het regenwoudreservaat van Périnet waar meer dan 110 soorten voorkomen inclusief 70 endemen. We zullen hier 4 nachten verblijven. Alle regenwoudspecialiteiten van Madagaskar komen er voor en we gaan speciaal op zoek naar Scaly, Pitta-like, Rufous-headed en Short-legged Ground-Rollers, Red-tailed, White-headed en Nuthatch Vanga en Madagascar Cuckoo-Shrike. Langs de bosrivieren komen White-throated Rails voor en op de bospaden is het opletten voor de Madagascar Crested Ibis, een soort die zich lastig laat zien. Madagascar Little Grebe en Madagascar Kingfisher komen voor langs de oevers van het Lac Ver. In de ochtend en avond laten de Indri's (een soort lemur) de bossen galmen met hun klagende roep. Na Périnet rijden we via Tana en Antsirabe naar het 41 500ha grote en prachtige Ranomafana National Park.

Ranomafana is een regenwoud reservaat in de bergen op een hoogte van 600 - 1550m. Een van de attracties hier is de Brown Mesite die in de ochtend zijn prachtige duetzang laat horen vanuit de valleien. Daarnaast gaan we op zoek naar Velvet Asity, Common en de zeldzame Yellow-bellied Sunbird-Asity. De hogere delen van het park zijn het domein voor Rufous-headed Ground-Roller, Yellow-browed Oxylabes, Brown Emutail en Cryptic Warbler. Ranomafana is eveneens een fantastische plek voor lemuren. Brown Mouse, Greater Dwarf en Red-bellied Lemur kunnen eenvoudig worden gefotografeerd bij de Belle Vue picknickplaats. Daarnaast komen er nog 3 soorten bamboelemuren voor. Na Ranomafana rijden we via Isalo naar het aan de kust gelegen Tulear (Toliara) in het zuidwesten van Madagascar. Het landschap is hier open en spectaculair en prachtige endemische soorten zijn betrekkelijk algemeen en laten zich gemakkelijk zien. Langs de kust maken we kans op Krabplevier en de zeldzame Madagascar Plover.

In het bizarre landschap in het binnenland van Ifaty, noordelijk van Tulear bevinden zich enkele van Madagascars meest gezochte soorten, de Subdesert Mesite en Long-tailed Groud-Roller. Beide bevinden zich in het zogenaamde spiny forest waar we tevens op zoek gaan naar Thamnornis Warbler, Archbold's Newtonia en Sickle-billed en Lafresnaye's Vanga, Banded Kestrel, Grey-headed Lovebird en Running en Green-capped Coua. Omdat het hier overdag ondraaglijk heet kan worden, worden de excursies over het algemeen voor zonsopgang al gestart. Na deze bijzondere ervaring rijden we via Ifaty naar Tulear waar we een binnenlandse vlucht nemen naar Tana. Vanuit Tana vertrekken we weer naar Amsterdam.

Verlenging

Vanuit Tana nemen we een binnenlandse vlucht naar Majunga om van daaruit via de weg naar Ampijoroa te rijden. In het gemengde bos rondom het Ampijoroa Forest Station in Ankarafantsika NP kunnen alle endemische soorten van noordwest Madagascar worden gezien. We zullen ons hier vooral richten op enkele specialiteiten zoals Van Dam's Vanga (de meest zeldzame Vanga), Madagascar Crested Ibis (beste plek in Madagascar) en Madagascar Fish-eagle (wereldpopulatie 200 vogels). Daarnaast maken we goede kans op Madagascar Hoopoe, Crested Coua, Lesser Vasa Parrot, Grey-headed Love-Bird en Hook-billed en Chabert's Vanga. Na 3 dagen rijden we terug naar Majunga om daar de binnenlandse vlucht terug te nemen naar Tana en van daaruit de aansluitende vlucht naar Amsterdam.

Reisverslagen Reisverslagen - Birdingbreaks individuele en groepsreizen

Reisverslag Madagaskar 4

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.