In samenwerking met Vogelbescherming Nederland


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Banjul - Kotu
Dag 2Kotu (omgeving accommodatie)
Dag 3Kotu (Abuko en Tanji)
Dag 4Kotu (vogelen omgeving)
Dag 5 Kotu (vogelen omgeving)
Dag 6Kotu - Tendaba
Dag 7Tendaba
Dag 8 Tendaba - Kotu
Dag 9Kotu (Brufut en Pirang)
Dag 10Kotu (vogelen omgeving)
Dag 11 Kotu - Banjul - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van half pension, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Lunch, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 295,-.

Prijs

EUR 2295,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 10, Maximaal

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer, in het binnenland eenvoudig onderkomen

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen maar door de warmte kunnen deze soms wat zwaarder aandoen vanwege de temperatuur

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 35 graden

Gambia - Easy Birding LEDENREIS MET VOGELBESCHERMING

Gambia Easy Birding
Duur:11 dagen
Vertrek:06-12-2019
Prijs: EUR 2295,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19180

Gambia is een perfect land voor een eerste kennismaking met Afrikaanse vogels. Het is zeer vogelrijk, vogels zijn vaak gemakkelijk te zien en de reisafstanden zijn klein. Daardoor zijn er in korte tijd veel fraaie vogelsoorten te zien. Vaak met spectaculaire kleuren en gedrag. Met deze unieke Easy Birding Vogelbeschermingsreis Gambia willen Vogelbescherming Nederland en BirdingBreaks.nl zoveel mogelijk mensen de kans bieden op een laagdrempelige, leuke en ontspannen manier kennis te maken met de vogels van Afrika en het kijken en genieten van tropische vogels. Er is echter ook een link met Nederlandse vogels want veel trekvogels die alleen in de zomer in Nederland te zien zijn, overwinteren in Gambia. Bovendien draagt u met uw deelname aan deze reis bij aan de beschermingsprojecten van Vogelbescherming en BirdLife International in West-Afrika.

Vanwege de zeer enthousiaste reacties op de eerste Easy Birding Vogelbeschermingsreis (lees hier het blog over de reis van 2016) gaan we opnieuw naar Gambia. Op deze reis willen we de deelnemers laagdrempelig kennis laten maken met bijzondere vogels op een  unieke bestemming. Overdag gaat u op ontspannen wijze in kleine groepjes vogels kijken. ’s Avonds zijn er boeiende lezingen over vogels en over de beschermingsprojecten in West-Afrika. Ontdekken, genieten, leren, gezelligheid en samen een wezenlijke bijdrage leveren aan de bescherming van vogels, daar draait het om bij deze reis.

Gambia is een klein land. Het meet 330 km van oost naar west maar is slechts 25-30 km breed en ligt geheel onder de 100 meter boven zeeniveau. Gambia is voor vogelliefhebbers uit Europa de dichtstbijzijnde tropische bestemming en een fantastische plek om kennis te maken met het Afrikaanse vogelleven. Het zijn echter niet alleen Afrikaanse vogels die hier de aandacht trekken. De ligging net onder de Sahara maakt dat vele Europese soorten er overwinteren, van reigerachtigen en steltlopers tot roofvogels en zangvogels. Daarbij komt dat Gambia een buitengewoon vriendelijke bevolking kent en bovendien een goede toeristische infrastructuur heeft. En last but not least, de vogels zijn er massaal aanwezig en zijn goed te benaderen! Bijna 700 soorten zijn er gezien en dat is gezien de oppervlakte van het land een enorme hoeveelheid. 

Highlights van deze reis:

  • Ontspannen genieten van de enorme vogelrijkdom van Gambia onder begeleiding van de kenners van Vogelbescherming Nederland en BirdingBreaks
  • Speciale focus op deelnemers die beginnen met vogels kijken in Afrika, tijdens excursies is er veel tijd voor uitleg en hulp bij het kijken en herkennen van vogels.
  • In samenwerking met Vogelbescherming Nederland 
  • Een deel van de opbrengst van de reis komt ten goede aan beschermingsprojecten van Vogelbescherming en BirdLife International in West-Afrika!
  • Heerlijk hotel op een prachtige locatie met veel vogels in de directe omgeving!
  • Ideale reis om kennis te maken met vogels kijken!
  • Inclusief tweedaagse excursie naar het binnenland met boottocht door de mangrove
  • Extra: Bekende vogelkenner en ervaren excursieleider Klaas de Jong uit het tv-programma In de ban van de Condor zal meegaan als begeleider. 

De reis begint met een vlucht naar Banjul en aansluitende transfer naar ons hotel. Van daaruit maken we uitstapjes naar de vele interessante vogelgebieden die in de omgeving liggen. In de directe omgeving van het hotel kunnen wel al enkele typische West-Afrikaanse soorten zien zoals schitterende neushoornvogels, scharrelaars, ijsvogels, gieren en kleine zangvogels met felle tropische kleuren. De nadruk van deze reis ligt op kennismaking met het kijken naar Afrikaanse vogels. Dus we houden het tempo aangenaam rustig en geven veel uitleg en er is tijd om volop van de vogels te genieten en te fotograferen.

We brengen een bezoek aan het Abuko Nature Reserve, een klein stuk tropisch regenwoud niet ver van ons hotel. De soorten die we hier kunnen zien zijn onder meer de spectaculaire paarse en groene Toerako. Een vogelsoort die alleen maar in Afrika voorkomt en adembenemend van schoonheid is. Maar in Abuko is natuurlijk nog veel meer te zien, van dwergijsvogels tot verschillende soorten vliegenvangers.

De kustgebieden bij Tanji leveren ons een verscheidenheid aan steltlopers op met daarbij Grijskopmeeuwen en Koningssterns. Andere interessante gebieden in de buurt zijn ondermeer het Brufut Woodland en de Pirang Ponds. Een van de hoogtepunten zal een 2-daags bezoek zijn aan de diepe binnenlanden van het land. We bezoeken het vogelrijke Tendaba Camp en gaan hier op zoek naar enkele specialiteiten en we varen met bootjes door de mangrovebossen van de Gambia rivier. Een garantie voor een enorme hoeveelheid slangenhalsvogels, reigers, ooievaars, ijsvogels en scharrelaars en een geweldige natuurervaring.

De savanneachtige vegetatie in Gambia is eveneens zeer rijk aan vogels. We maken kans op de Hoornraaf (enorme neushoornvogel) verschillende soorten prachtige Bijeneters en zangvogels als de fraaie Helmklauwier, Westelijke Bergfluiter en Orpheusspotvogel. Het zal echter slechts een fractie blijken van de soortenrijkdom die we hier aantreffen!

Terug aan de kust hebben we nog enkele dagen om te ontspannen en te genieten van de omgeving. We bezoeken nog enkele nieuwe en interessante vogelgebieden om eventueel gemiste soorten alsnog te zien te krijgen. Na 11 dagen lang genieten van de Gambiaanse vogels en cultuur bent u een geweldige vogelervaring rijker, hebt u veel kennis opgedaan over de Afrikaanse vogels en hoe je vogels kijken in de tropen aanpakt en hebt u er bovendien aan bijgedragen dat al dit natuurschoon voor de toekomst beter wordt beschermd!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.