Nieuwe reis!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Toronto - Niagara Falls
Dag 2Niagara Falls - Long Point
Dag 3Long Point - Rondeau
Dag 4Rondeau
Dag 5Rondeau - Point Pelee
Dag 6Point Pelee
Dag 7Point Pelee
Dag 8Point Pelee
Dag 9Point Pelee
Dag 10Point Pelee - Toronto - Amsterdam
Dag 11 Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, ontbijt en avondeten, vervoer ter plaatse, Nederlandstalige reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Lunch, drank, fooien, ETA en uitgaven van persoonlijke aard

Extra

Eenpersoonskamer toeslag EUR 495,-

Prijs

EUR 3195,-

Reisbegeleiding

Jelmer Poelstra

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels, met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen over vlak terrein

Klimaat

Het weer kan wisselvallig zijn en is vergelijkbaar met Nederland in dezelfde tijd van het jaar. Kans op regenbuien, maar ook op mooi, warm weer. Wind- en waterdichte kleding is aanbevolen

Canada, Point Pelee

Reisroute Canada Point Pelee
Duur:11 dagen
Vertrek:04-05-2019
Prijs: EUR 3195,-
Reisleider:Jelmer Poelstra
Code: G19058

Altijd al gedroomd om de schitterende Noord-Amerikaanse loofzangers als Blackburnian, Magnolia of Blackpoll Warbler in prachtkleed te zien? Met deze reis gaat dat vrijwel zeker lukken. Het noordoosten van Noord-Amerika, waartoe de Canadese provincie Ontario behoort, heeft de hoogste diversiteit aan Amerikaanse zangers: vele tientallen soorten broeden hier of trekken er door. Aan de noordkust van Lake Erie in Ontario liggen een paar prachtige vogelgebieden met een overweldigende broedvogelbevolking, die ook goed zijn vanwege de voorjaarstrek: Long Point, Rondeau en natuurlijk het beroemde Point Pelee. Dit is het mekka van de Amerikaanse vogelaar. We zullen hier maar liefst vijf volle dagen in de beste tijd van het jaar spenderen om zoveel mogelijk zangvogels te zien, die hier een zogenaamde landfall maken tijdens de voorjaarstrek. Het vogelen in de goed begaanbare gebieden of zelfs vanaf speciaal daarvoor aangelegde boardwalks, een mooie diversiteit aan soorten en een aangenaam klimaat maken dit tot een schitterende reis.

We rijden na aankomst in Toronto direct door naar de Niagara Falls, waar we in de buurt overnachten. De Niagara Falls zijn een ongelooflijk natuurspektakel dat je niet mag missen. We maken hier natuurlijk ook kennis met de eerste, algemene Noord-Amerikaanse vogelsoorten, waaronder Double-crested Cormorant, Ringsnavelmeeuw, Turkey Vulture, Red-tailed Hawk, Rough-winged Swallow, Cliff Swallow, Carolina Wren, Tufted Titmouse, Roodoogvireo, Blue Jay, Zanggors, Roodborstlijster, Red-winged Blackbird, Brown-headed Cowbird, Common Grackle, Northern Cardinal, Eastern Phoebe en Eastern Kingbird. ’s Middags zetten we koers naar Long Point. Dit bestaat uit een 32 kilometer lange landtong die oostwaarts Lake Erie insteekt. Hier zijn zo’n 370 vogelsoorten vastgesteld en de lijst wordt alsmaar langer. In de moerassen en rijke loofbossen (Carolina hardwood) aan de basis van Long Point en in de nabije omgeving ervan gaan we ons laven aan de vele soorten die hier voorkomen. Denk hierbij aan Dikbekfuut, Amerikaanse Roerdomp, Sora, Virginia Rail, Canadese Kraanvogel, Kleinste Strandloper, Forsters Stern, Amerikaanse Torenvalk, Geelsnavel- en Zwartsnavelkoekoek, Bandijsvogel, Eastern Bluebird, Katvogel, Brown Thrasher, Ruby-throated Hummingbird en vele soorten Amerikaanse zangers (waaronder Cerulean, Golden-winged en Blue-winged Warblers), vliegenvangers, vireo’s en gorzen. Naast dat deze omgeving veel soorten broedvogels telt, kan de trek hier net zo goed zijn als bij Point Pelee.
De volgende stop wordt Rondeau Provincial Park. Een prachtig, vogelrijk loofbos met moerassen en meren eromheen. Hier gaan we op zoek naar o.a. Bald Eagle, Kleine Kokmeeuw, Hairy, Downy, Red-headed, Red-bellied en de indrukwekkende Pileated Woodpecker, Northern Flicker, Veery, Wood Thrush, Cedar Waxwing, Amerikaanse Roodstaart, Prothonary Warbler en Roodborstkardinaal. ’s Avonds baltsen hier Great Horned Owl, Eastern Screech-Owl, American Woodcock en Whip-poor-Will. Ook in dit gebied is het in de trektijd bijzonder spannend om te vogelen. Net als Long Point en Rondeau ligt het strategisch, aan de noordkust van Lake Erie. De vijfde dag zullen we ’s middags Point Pelee bereiken, waar we tot het einde van onze reis verblijven. Point Pelee is één van de beroemdste vogelplekken in Noord-Amerika. Er zijn uitstekende mogelijkheden om vogels te kijken en de diversiteit is groot. Vogels zijn regelmatig gemakkelijk te benaderen dus neem uw camera mee! Het is dan ook erg populair bij vogelaars. We zullen vijf dagen blijven bij Point Pelee om de kans op een goede dag met een fall te vergroten. Het gebied steekt als een grote driehoek een heel eind Lake Erie in en het trekt vogels aan als een magneet. We kunnen in dit gebied wel zo’n dertig soorten Amerikaanse zangers zien, waaronder allerlei noordelijke soorten die hier niet broeden. Soorten die algemeen zijn in de tijd dat wij hier verblijven zijn: Tennessee, Nashville, Yellow, Chestnut-sided, Magnolia, Cape May, Black-throated Blue, Yellow-rumped, Black-throated Green, Blackburnian, Palm, Bay-breasted, Black-and-White, Wilson’s en Canada Warbler, Ovenbird en Common Yellowthroat. Daarnaast hebben we een goede kans op Blue-winged, Golden-winged, Orange-crowned, Blackpoll, Cerulean en Mourning Warbler, Northern Waterthrush en Yellow-breasted Chat. Op de laatste dag rijden we terug naar Toronto voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.