Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Tromsø
Dag 2Tromsø
Dag 3Tromsø - Senja
Dag 4Senja
Dag 5Andenes
Dag 6Senja - Sommarøy
Dag 7Sommarøy - Tromsø
Dag 8Tromsø

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en excursies

Niet inbegrepen

Vlucht, (alcoholische) drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Prijs

Tweepersoonshut gedeelde faciliteiten
EUR 1950,-

Reisbegeleiding

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, Maximaal

Accommodatie

Twee persoonshut met gedeelde faciliteiten

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is voldoende. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Warme wind- en waterdichte kleding wordt daarom aanbevolen

Expeditiecruise Noorderlicht en walvissen

5a8d2c5953d7e
Duur:8 dagen
Vertrek:02-02-2019
Prijs: vanaf EUR 1950,-
Reisleider:Nederlands- of Engelstalige expeditieleider
Code: C1993

Magisch bewegende lichtsluiers die aan de sterrenhemel oplichten, van een lichte gloed tot een hevig dansend schouwspel. Het noorderlicht is een waar spektakel en het hoogtepunt van deze bijzondere reis! Luid het nieuwe jaar in met dit prachtige fenomeen tijdens deze unieke vaartocht!
Vanuit Tromsø in Noord-Noorwegen varen we gedurende 8 door de Fjorden op zoek naar zeezoogdieren en vogels. In deze tijd van het jaar maken we een goede kans op het zien van Orka's, Bultruggen en Potvissen. Ook kunnen we genieten van de Zeearenden die hier op Haring jagen.

Dag 1: Inscheping in Tromsø
De reis begint in de mooie stad Tromsø. Hier wacht de meer dan 100 jaar oude tweemastschoener Noorderlicht u op in de haven. In de avond is er tijd om de stad te verkennen.

Dag 2: Met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Tromsø. Het vaarplan zal worden beïnvloed door de weersomstandigheden, de hoeveelheid daglicht tijdens de reis en van de verwachte locatie van de walvissen. We kunnen er daarom voor kiezen om met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja te varen.

Dag 3 – 6: Orka’s, Bultruggen en een goede kans op het zien van Zeearenden
De komende dagen brengen we zoveel mogelijk door in het gebied waar de walvissen in de afgelopen jaren het meeste zijn gezien; langs de noordkust van Senja en in de Andfjord. Naast Orka’s en Bultruggen is er ook kans op het zien van Potvissen. In de buurt van Andenes, langs de rand van het Continentaal Plat, duiken deze grote walvissen diep de oceaan in, op zoek naar reuzeninktvissen. Daarnaast zijn er ook goede kansen op het zien van Zeearenden omdat zij ook hun deel willen hebben in de haring gekte. Deze enorme roofvogel is een van de grootste vogels van Europa en een standvogel in dit gebied. In de middag zoeken we een plek voor de nacht in een van de sfeervolle vissersdorpjes in de buurt, zoals Skrolsvik, Andenes, Gryllefjorden en Sommarøy. Wanneer de zon is ondergegaan maken we kleine wandelingen langs de kust en hopen we op een heldere hemel en het Aurora.

Dag 7 - 8: Senja, Sommarøy en ontscheping in Tromsø op dag 8
We zetten onze Circumnavigatie van Senja voort en varen naar het kleine eiland Sommarøy. Er zijn hier ook goede kansen op het zien van het Poollicht en het mooie eiland biedt ook goede wandelmogelijkheden. Daarom brengen we de ochtend van laatste expeditie dag door op dit liefelijke eiland en wandelen langs de kust met zijn kleine baaitjes en witte stranden. Mogelijk beklimmen we zelfs de 211 meter hoge top van Hillesøya. Daarvandaan is er een schitterend panoramisch uitzicht over de ruige kust. Rond de middag varen we terug richting Tromsø, waar we de laatste nacht in de haven doorbrengen en in de ochtend van dag 8 na het ontbijt van boord gaan.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.