Reisschema

Dag 1Amsterdam - Delhi
Dag 2 Delhi - Leh
Dag 3 Leh
Dag 4 Leh - Rumbak Valley
Dag 5Rumbak Valley
Dag 6 Rumbak Valley
Dag 7 Rumbak Valley
Dag 8 Rumbak Valley
Dag 9 Rumbak Valley
Dag 10 Rumbak Valley
Dag 11 Rumbak Valley
Dag 12 Rumbak Valley - Leh
Dag 13 Leh - Delhi
Dag 14Delhi - Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, vergunningen en entree van de nationale parken

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien, maaltijden in Delhi, gebruik camera in enkele parken, uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 350,-

Prijs

EUR 3295,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Middenklasse hotel in Delhi en Leh. Eenpersoonstenten tijdens de trekking in Rumbak Valley

Zwaarte reis

Inspannende wandelingen op oneffen terrein op hoogte (c 3500m).

Klimaat

Houd rekening met sterk wisselende weersomstandigheden. Overdag temperaturen tussen 5-15 graden. ‘s Nachts temperaturen dalend tot onder vriespunt (tot -10 graden)

India - op zoek naar Sneeuwluipaard

Reisroute India Sneeuwluipaard
Duur:14 dagen
Vertrek:10-10-2019
Prijs: EUR 3295,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19130

In de wereld der katachtigen is er één soort die zonder meer het meest tot de verbeelding spreekt: het Sneeuwluipaard. Niet zonder reden is deze katachtige ook bekend onder de naam The Grey Ghost of the Himalayas. Deze bijna mystieke kat komt alleen voor in spectaculaire, maar vaak moeilijk toegankelijke gebieden. Zijn grijze vacht met gele gloed en donkere rozetten maken dat hij veelal vrijwel onopgemerkt blijft op de steenslaghellingen waar hij jaagt. Zijn proportioneel zeer lange staart gebruikt hij als hulp om in balans te blijven tijdens het jagen. Tot voor kort was het eigenlijk vrijwel onmogelijk om deze enigmatische soort te zien te krijgen. Alhoewel een waarneming niet geheel gegarandeerd is, zijn de kansen erg hoog in het Hemis National Park in Ladakh, India. Na acclimatisatie in het schitterend gelegen Himalaya stadje Leh maken we ons op voor een trekking naar het gebied van de Sneeuwluipaard. Daarbij wordt uiteraard ook gevogeld en we maken kans op een mooie selectie specialiteiten van de Himalaya met soorten als Ibisbill, Tibetan Partridge, Tibetan Sandgrouse, Sakervalk, diverse sneeuwvinken, roodmussen en roofvogels, maar ook andere zoogdieren waaronder zelfs Tibetaanse Wolf.

Onze reis begint met een vlucht via Delhi naar Leh waar we tenminste de eerste twee dagen zullen verblijven om te wennen aan de hoogte. Tijdens deze twee dagen doen we minimale inspanningen en bezoeken we diverse kloosters en vogelplekken dicht bij de stad. Hier maken we in de rivierbedding kans op de bijzondere Ibisbill en Solitary Snipe en komen zangvogels voor zoals de White-winged Redstart. Nadat we gewend zijn aan de hoogte verplaatsen we ons de naar de Rumbak Valley waarvandaan we de diverse trekkings van de komende dagen zullen ondernemen. Dit is het gebied voor de Sneeuwluipaard! We beginnen met een trekking naar het basiskamp die ongeveer een uur duurt. De rest van de dag verblijven we in de direct omgeving van het basiskamp om te wennen aan de omgeving.

De komende zeven dagen bevinden we ons in het hart van het Sneeuwluipaarden gebied. Onder begeleiding van een lokale gids en in samenwerking met de lokale bevolking doen we er alles aan om het doel van onze reis te bereiken, het zien van de Sneeuwluipaard. We zoeken in verschillende valleien en bepalen, in overleg met de lokale experts, per dag wat ons plan van aanpak zal zijn. We zullen ons sowieso niet vervelen omdat er in deze prachtige omgeving naast het geweldige uitzicht nog genoeg te zien is. De Lammergier is een soort die hier veel voorkomt en bij ons kamp maken we kans op White-browed Tit-warbler, Robin en Brown Accentor, Steenarend, Rotskruiper, Roodvoorhoofdkanarie en Tibetan Snowfinch en diverse soorten Pika’s (kleine knaagdieren). Vanwege de contacten met de lokale bevolking, de waarnemingen van mooie soorten en het spectaculaire uitzicht zal ons bezoek aan deze plek er één om nooit te vergeten. Na afloop van ons verblijf in de verschillende valleien verlaten we via Zingchan het gebied om de laatste nacht in het hotel in Leh door te brengen. De laatste dag vliegen we vanaf Leh naar Delhi naar huis en komt er een einde aan dit machtige Himalaya avontuur!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.