Reis mee en maak de mooiste foto's van Papegaaiduikers!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Newcastle
Dag 2 Newcastle - Seahouses (Farne Islands)
Dag 3Seahouses (Farne Islands)
Dag 4 Seahouses (Farne Islands) - New Castle
Dag 5Seahouses (Farne Islands) - New Castle - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam - Newcastle vv incl. 12kg handbagage, alle overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, bootexcursies rondom de Farne Islands, excursies naar de natuurgebieden in het binnenland

Niet inbegrepen

Lunch en avondeten, ruimbagage, toeslag Wildlife Trust bij bezoek eilanden (halve dag: ca. GBP 9,45 en hele dag: ca. GBP 27,30), drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 195,-. Toeslag ruimbagage EUR 50,-. (Vermelden op boekingsformulier)

Prijs

EUR 950,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Pension

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Het weer kenmerkt zich, net als in Nederland, door invloeden van de oceaan waardoor er kans is op regen en wind. De temperatuur is gemiddeld c 18 graden Celsius

Engeland, Farne Islands - Papegaaiduikers en meer! - ism met NATUURPUNT

Duur:5 dagen
Vertrek:17-06-2019
Prijs: EUR 950,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: F1926

Aan de oostkust van Noord-Engeland bevindt zich een aantal unieke zeevogelgebieden zoals de Farne-eilanden, Holy Island en Bass Rock. Het zijn misschien wel de beste eilanden om Papegaaiduikers, Kuifaalscholvers en andere zeevogels te fotograferen. 

De Farne-eilanden liggen tussen de 2 en 7 kilometer uit de kust van de Engelse county Northumberland. Hier broeden maar liefst 55.000 Papegaaiduikers, die je van dichtbij prachtig kunt bekijken en - uiteraard - fotograferen. De eilanden zijn ook broedplaats van honderden Alken, Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Noordse Stormvogels en Kuifaalscholvers. Al deze gebieden zijn een waar eldorado voor natuurliefhebbers en -fotografen. 

 Highlights van deze reis:
- bezoek de dichtsbijzijnde zeevogelkolonie bij Nederland
- prachtige fotografiemogelijkheden met Papegaaiduikers tot op enkele meters afstand! 

- alles onder leiding van een Nederlandstalige gids

 

Fotogeniek
We vertrekken de eerste dag vanaf Schiphol naar Newcastle. Na aankomst rijden we naar onze accommodatie nabij Seahouses. Van hieruit ondernemen we de dagelijkse excursies naar de verschillende gebieden. Dat doen we bijvoorbeeld door te varen naar de eilanden 'Inner Farne' en 'Staple Island'. Op elk eiland verblijven we een paar uur zodat we tijd genoeg hebben om al het moois hier te observeren en te fotograferen. Op deze eilanden zijn de routes aangegeven met blauw touw. Veelal zijn de vogels op slechts enkele meters van het pad te bewonderen! Zo lopen de Papegaaiduikers gewoon langs je heen wanneer ze onderweg zijn naar de holen waarin ze broeden en vliegen de Noordse Sterns letterlijk vlak boven je hoofd. Omdat de vogels gewend zijn aan bezoekers, gaan ze gewoon hun eigen gang. Ook de honderden nieuwsgierige Grijze Zeehonden die op de eilanden zitten en rond de boot zwemmen zijn fraai en fotogeniek.

Holy Island
Iets noordelijker, op een kwartiertje rijden van Seahouses, vind je het indrukwekkende Holy Island: een rotseiland met stranden en slikken en zelfs een authentiek kerkje en een enorme 'waddenachtige' zandbaai. Bij vloed wordt het eiland volledig omsloten door de Noordzee. Het eiland zit vol met steltlopers zoals Rosse Grutto, Tureluur, Bonte Strandloper, overzomerende Steenlopers, Bontbekplevier, Wulp en Scholekster. We nemen uitgebreid de tijd om te genieten van het prachtige schouwspel.

Cheviot Hills
In het binnenland bezoeken we de Cheviot Hills. We genieten hier van het fraaie landschap met de prachtige Engelse tuinen. Hier gaan we op zoek naar bijzondere vogelsoorten zoals de Rode Patrijs en de Waterspreeuw. In dit gebied maken we ook kans om de bijzondere Schots Sneeuwhoen te zien!

Lammermuier Hills
In het noorden rijden we Schotland in en bezoeken we de Lammermuier Hills. In dit gebied is het prachtige Schotse landschap te bewonderen met de kleine authentieke dorpjes. Ook staat hier het beroemde White Castle. Daarnaast is deze locatie ook een goede plek om het Schots Sneeuwhoen te zien!

Op de laatste dag rijden we vanuit onze accommodatie nabij Seahouses weer terug naar Newcastle voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.