Reisschema

Dag 1Amsterdam-Lissabon-Extremadura
Dag 2Extremadura
Dag 3Extremadura
Dag 4Extremadura
Dag 5Extremadura-Lissabon-Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van halfpension, vervoer ter plaatse

Niet inbegrepen

Drank, lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 295,-

Prijs

EUR 1495,-

Reisbegeleiding

Engels sprekende reisbegeleider

Aantal deelnemers

Minimaal 2, Maximaal 4

Accommodatie

Middenklasse hotel

Zwaarte reis

Korte wandelingen, verblijf in fotohutten

Klimaat

Temperaturen van 12 tot 20 graden Celsius. Houd rekening met wisselende weersomstandigheden

Spanje, fotoreis Havikarend en meer!

Duur:5 dagen
Vertrek:10-02-2019
Prijs: EUR 1495,-
Reisleider:Engels sprekende reisbegeleider
Code: F1905

Deze fotoreis naar de Spaanse Extremadura is bijzonder. Niet alleen omdat we kans hebben op het fotograferen van de Spaanse Keizerarend, Havikarend, Monniks- en Vale Gieren, maar ook omdat er de gelegenheid is tot het vanuit de auto fotograferen van Kraanvogels in de Spaanse dehesa en het in het avondlicht fotograferen van Blauwe Eksters en Rotsmussen. Dit levert vaak prachtige beelden op! Ook wordt er kort aandacht besteed aan landschapsfotografie. Vogelfotografie blijft uiteraard onze hoofdmoot en BirdingBreaks werkt in dit fotoarrangement dan ook nauw samen met een van de beste vogelfotografen in Spanje.

 

Deze reis begint in Lissabon. Vanaf hier rijden we naar het Spaanse Sierra de San Pedro, een nog onbekend heuvelachtig en met mediterrane vegetatie bedekt gebied in het westen van Extremadura. Vanaf hier rijden we de volgende dag naar de schuilhut speciaal voor Spaanse Keizerarend. Het bezoek aan deze hut hangt af van de succeskansen van de afgelopen dagen en wordt ter plaatse doorgesproken met de lokale agent. Als alternatief wordt de hut voor Havikarend bezocht. We brengen hier de ochtend door en hopen op een mooie ontmoeting met deze schitterende roofvogel. 

 

De namiddag brengen we door bij een drink- en badplaats voor zangvogels zoals Blauwe Ekster, Rotsmus en Zwarte Spreeuw. Ook mezen komen hier drinken. Deze hut is zo ontworpen dat reflectie van de vogels in het water te zien is, wat mooie fotografeerkansen oplevert. De volgende ochtend brengen we door bij een voederplaats voor gieren. Deze schuilhut kijkt uit op een grasvlakte waar Monniks- en Vale Gieren van zeer dichtbij gefotografeerd kunnen worden en soms zelfs met hun snavel op de ruit van de schuilhut tikken! In de namiddag wordt er aandacht besteed aan landschapsfotografie en brengen we in de avond een bezoek aan een verlaten, oude boerderij.

 

De volgende dag staat in het teken van een heuse safari door de Spaanse dehesa. We maken niet alleen kans op Kraanvogels in deze tijd van het jaar, maar hopen ook soorten als Grauwe Gors, Iberische Klapekster en Theklaleeuwerik voor de lens te krijgen. Op onze laatste ochtend bezoeken we een andere schuilhut die goed is voor arenden (ofwel Havikarend, ofwel Spaanse Keizerarend). Na een hopelijk succesvolle ochtend brengen we opnieuw een bezoek aan een bad- en drinkplaats, met ditmaal kans op soorten als Blauwe Rotslijster en Grijze Gors. Ook Kleine Zwartkop behoort tot de mogelijkheden. Hierna is het programma teneinde en reist u terug naar Lissabon voor uw vlucht naar Amsterdam.

 

De hutten zijn opgezet in nauw overleg met de natuurbeschermingsinstantie van de regionale overheid. De roofvogels worden niet verstoord of anderszins nadelig beïnvloedt door deze activiteit. Onze partners beschikken bovendien over alle nodige permissies en vergunningen. Kortom dit arrangement biedt volledige garantie voor een duurzaam en verantwoord fotografisch hoogstandje!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.