Reisschema

Dag 1Amsterdam - Dubai
Dag 2Dubai - Salalah
Dag 3Salalah
Dag 4Salalah
Dag 5Salalah
Dag 6Salalah (Thumrait)
Dag 7Salalah (pelagic Mirbat)
Dag 8Salalah
Dag 9Salalah - Dubai
Dag 10Dubai - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, binnenlandse vlucht, alle overnachtingen, pelagic, vervoer ter plaatse, ontbijt en diners.

Niet inbegrepen

Visum, drank, lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 350,-

Prijs

EUR 2395,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 12

Accommodatie

Middenklasse hotel

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Droog en warm, gemiddeld c 30 graden Celsius

Zuid-Oman

Duur:10 dagen
Vertrek:14-11-2019
Prijs: EUR 2395,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19150

Prachtige woestijnen, een lange kustlijn met een interessante pelagische avifauna maar ook groene bergen en oases; Oman heeft buitengewoon verschillende landschapstypen. Vogelsoorten van drie continenten komen hier samen. In het noorden vindt je Aziatische soorten, terwijl in de uitlopers van het Dhofargebergte in het zuiden, de Afrikaanse avifauna nadrukkelijker aanwezig is. In het najaar worden de lokale soorten aangevuld met Europese en Aziatische soorten die hier een prima overwinteringsplek vinden. Daarbij ligt Oman op een belangrijke trekroute van Aziatische soorten die in oostelijk en zuidelijk Afrika overwinteren. De ligging aan de diepe Arabische Zee voegt het extra element van zeevogels toe, waaronder een aantal speciale soorten. De Omani's zijn over het algemeen vriendelijk en behulpzaam, er is bijzonder weinig criminaliteit en dankzij het uitstekende wegennet zijn de verschillende plekken goed te bereiken.

Tijdens deze reis bezoeken we het uiterste zuiden van Oman. Via Dubai vliegen we naar de plaats Salalah. Salalah is weliswaar de tweede stad van het land maar het mist de drukte en gejaagdheid van de hoofdstad Muscat en is de ideale uitvalsbasis voor de Dhofarregio. In deze regio bevinden zich de uitlopers van het berggebied dat doorloopt naar Yemen en Saoedi-Arabië. De moessonperiode loopt op zijn eind in september waardoor de bergen weelderig groen gekleurd zijn en de wadi´s vol water staan. Het is een onverwacht beeld in een land dat vaak als één grote woestijn gezien wordt. We gaan hier op zoek naar de endemisch soorten van het zuiden van het Arabische schiereiland zoals Arabische Steenpatrijs, Yemenitische Kanarie, Arabische Tapuit en Golden-winged Grosbeak. De Afrikaanse invloed is hier duidelijk te merken met soorten als Afrikaanse Paradijsvliegenvanger en Afrikaanse Berggors. In deze omgeving doen we ook een nachtexcursie met kans op African Scops Owl, Spotted Eagle Owl, Palestijnse Bosuil en Senegalgriel. Op de plekken waar de wadi´s uitmonden in de Arabische Zee vormen zich mooie estuaria die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op duizenden eenden, steltlopers en meeuwen. Vanaf de kust bij Mirbat kunnen we de meeste soorten goed zien en als de situatie het toelaat kunnen tijdens een boottocht close-up waarnemingen worden gedaan van Socotra Aalscholver, Jouanins Stormvogel, Perzische Pijlstormvogel en mogelijk zelfs Swinhoe’s Stormvogeltje.

We brengen ook een bezoek aan Thumrait, wat meer in het binnenland gelegen. Hier gaan we op zoek naar de bijzonder fraaie Zijdestaart. In de woestijn maken we kans op soorten als Renvogel, Witbandleeuwerik en Rosse Woestijnleeuwerik, maar ook diverse soorten zandhoenders.

Vanuit Salalah vliegen we vervolgens terug naar Dubai. In Dubai overnachten we aan een baai waar we tussen duizenden steltlopers op zoek gaan naar onder andere Krabplevieren. Vervolgens vliegen we in de middag terug naar Amsterdam, waar een einde komt aan deze prachtige reis.

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.