Reisschema

Dag 1Amsterdam - Johannesburg
Dag 2Johannesburg - Dullstroom
Dag 3Dullstroom
Dag 4Dullstroom- Krugerpark
Dag 5Krugerpark
Dag 6Krugerpark
Dag 7Krugerpark
Dag 8Krugerpark
Dag 9Krugerpark
Dag 10Krugerpark
Dag 11Krugerpark - Zaagkuilsdrift
Dag 12Zaagkuilsdrift - Pilanesberg
Dag 13Pilanesberg
Dag 14Pilanesberg
Dag 15Pilanesberg - Johannesburg - Amsterdam
Dag 16 Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen op basis van half pension, vervoer ter plaatse, entrees van de parken

Niet inbegrepen

Lunch, eventuele nachtexcursies (houd rekening met c EUR 15,- pp), drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 450,-

Prijs

EUR 3650,-

Reisbegeleiding

Engels sprekende reisbegeleider

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 7

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen droog en zonnig. Temperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius

Zuid-Afrika - fotoreis

Duur:15 dagen
Vertrek:29-10-2019
Prijs: EUR 3650,-
Reisleider:Engels sprekende reisbegeleider
Code: F1940

Zuid-Afrika is met recht één van de beste vogel- en natuur-bestemmingen van het continent, en zeker voor fotografie! Het land is goed te bereizen, biedt een enorme variëteit aan vaak prachtige habitats en heeft een enorme diversiteit aan vogels en natuurlijk zoogdieren (denk aan de 'Big Five') die ook nog eens vaak heel goed te benaderen zijn! De perfecte mix voor een heerlijk fotografisch avontuur dus.  Tijdens onze reis bezoeken we uiteraard het beroemde Kruger Nationaal Park. De archetypische beelden die bij iedereen op het netvlies staan van de Afrikaanse savanne worden hier werkelijkheid: leeuwen die liggen te luieren, hyena’s die op rooftocht zijn en gieren die vechten bij een karkas, ze zijn allemaal te zien in Kruger. Het park beslaat oppervlakte van 20.000km2 en we zullen ons dan ook niet vervelen gedurende de dagen dat we hier zijn. We hopen hier onder andere Southern Ground Hornbill, Martial Eagle en diverse gieren voor de lens te krijgen terwijl waarnemingen van leeuwen vrijwel gegarandeerd zijn! Daarbij is het natuurlijk opletten voor Luipaard, Neushoorn en zelfs Wilde Hond waar een (kleine) kans op is.

De reis begint met een vlucht van Amsterdam naar Johannesburg waar we de eerste nacht zullen doorbrengen. De volgende ochtend rijden we meteen naar het Krugerpark waar we de eerste nacht verblijven in een mooie accommodatie aan de rand van het wereldberoemde Kruger Nationaal Park. Vernoemd naar oud president Paul Kruger en gesticht in 1926 is het zowel het oudste park van Zuid-Afrika als een van de grootste wildparken van het hele continent. De zeer indrukwekkende lijst van 517 vogelsoorten bestaat voor bijna de helft uit soorten die hier het gehele jaar aanwezig zijn. De grote aantallen vogels maken onze fotografiekansen alleen maar groter.

Het park heeft een prima infrastructuur waardoor het mogelijk is om grote delen te zien op zoek naar fotografie buitenkansen. De welbekende ‘Big Five’ die bestaat uit de Leeuw, Afrikaanse Olifant, Kaapse Buffel, Luipaard en de zowel de Zwarte (zeldzaam) en de Witte Neushoorn behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast komt hier ook de zogenaamde ‘Big Six Birds’ voor die bestaat uit: Lappet-faced Vulture, Martial Eagle, Saddle-billed Stork, Kori Bustard en Southern Ground Hornbill! Soorten die we hopelijk allemaal voor de lens krijgen. Geen dag zal hetzelfde zijn in Kruger en geweldige waarnemingen en fotokansen zijn eigenlijk gegarandeerd. We proberen in Kruger ook een nachtelijk game drive te maken hetgeen altijd mooie onverwachtse waarnemingen oplevert.

 

De laatste bestemming van onze reis is het prachtige en diverse Pilanesberg NP waar we 3 dagen verblijven. Pilanesberg is een prachtig en divers park met schitterende vergezichten. Dit park herbergt het volle spectrum aan 'big game' zoals Leeuw, Jachtluipaard, Afrikaanse Olifant, Witte Neushoorn, Burchells Zebra, Koedoe en Impala en kent dus ook goede fotografiemogelijkheden. Ook voor vogels is het een bijzonder park met een grote verscheidenheid aan soorten. Denk aan African Fish Eagle, Pale Chanting Goshawk, Southern Yellow-billed Hornbill, Southern Pied Babbler, Kalahari Scrub-Robin, Secretary Bird, Crimson-breasted Shrike en Great Sparrow. Als het 'gierenrestaurant' open is, is het een prachtige plek voor fotografie van Cape, White-backed en - soms - Lappet-faced Vultures.

Vanuit Pilanesberg rijden we naar Johannesburg voor onze vlucht terug naar huis en komt er een einde aan dit geweldige fotografisch avontuur.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.