Reisschema

Dag 1Vielsalm
Dag 2Vielsalm
Dag 3Vielsalm
Dag 4Vielsalm

Inbegrepen

Alle overnachtingen, ontbijt en diner.

Niet inbegrepen

Lunch, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Vervoer naar Belgiƫ. In Belgiƫ zelf zal er van een carpoolsysteem gebruik gemaakt worden om naar de locaties te rijden. Boekingskosten bedragen EUR 15,-.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 150,-

Prijs

EUR 550,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Middenklasse hotel, kamers met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden.

Ardennen in het voorjaar. EASY BIRDING

Ardennen
Duur:4 dagen
Vertrek:21-03-2019
Prijs: EUR 550,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19029

Vielsalm is de gemeente van hout, water en steen. Deze heuvelrijke gemeente is gelegen in het uiterste noordoosten van de Belgische provincie Luxemburg en omvat 23 pittoreske dorpjes. Je kunt hier schitterende wandelen in de uitgestrekte rivierbossen en valleien. Van moerassen in Commanster tot het fascinerende Grand Bois, van veengebied tot steengroeven en bloemrijke weilanden, kortweg verscheidene biotopen met elk een bijzondere biodiversiteit.

In de gemeente Vielsalm vind je tevens het derde hoogste punt van België, namelijk de Baraque de Fraiture op zo’n 651 m hoogte. Het is een onderdeel van de Hoge Ardennen dat ten noorden ligt van de Ourthe. De omringende groene zones zoals Grand Bois en het natuurreservaat Grand Fond herbergen een fascinerende soortenrijkdom.

 

Tijdens deze 4-daagse reis maken wij vanuit Vielsalm en de omliggende regio verschillende wandelingen door de prachtige omgeving. We maken kans op enkele bijzondere vogelsoorten waaronder Oehoes, roepende Ruigpootuilen (met geluk), Zwarte Ooievaars, jagende Visarenden, foeragerende Taigaboomkruipers en cirkelende Rode Wouwen. Het is tevens de tijd van het jaar van doortrekkende Kraanvogels dus we houden onze oren en ogen open! Glanskoppen, Matkoppen, Raven, Klapeksters, Kramsvogels, Waterspreeuwen, Zwarte Spechten, Bosuilen en vele andere soorten maken dit mooie tripje naar de prachtige Ardennen compleet. 

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.