Kans op maar liefst 16 soorten Paradijsvogels en 12 soorten IJsvogels!


Reisschema

Dag 1Amsterdam - Jakarta
Dag 2Jakarta - Jayapura
Dag 3 Jayapura (Nimbokrang)
Dag 4Jayapura (Nimbokrang)
Dag 5Jayapura (Nimbokrang)
Dag 6Jayapura (Nimbokrang)
Dag 7Jayapura - Arfak
Dag 8Manokwari (Arfak)
Dag 9Manokwari (Arfak)
Dag 10Manokwari (Arfak)
Dag 11 Manokwari (Arfak)
Dag 12 Manokwari - Sorong - Waigeo
Dag 13 Waigeo
Dag 14 Waigeo
Dag 15 Waigeo
Dag 16 Sorong
Dag 17 Sorong - Jakarta - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht en vier binnenlandse vluchten, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 495,-. Informeer naar de mogelijkheden van een verlenging naar Biak en Nemfur!

Prijs

EUR 7250,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 10

Accommodatie

hotels en lodges met eigen toilet en douche op de kamer. In Jayapura en de Arfak Mountains eenvoudige onderkomens met gedeelde faciliteiten

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen, soms langere wandelingen over oneffen paden. Vanwege de temperatuur en vochtigheid kunnen deze zwaar aandoen.

Klimaat

In het laagland tropisch met temperaturen tussen 25 en 35 graden Celsius. In de bergen koeler. Gedurende de hele reis is er kans op buien

West-Papoea, paradijsvogels!

West Papua
Duur:18 dagen
Vertrek:15-07-2019
Prijs: EUR 7250,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: G19097

Nieuw-Guinea is het op een na grootste eiland ter wereld (na Groenland) en bestaat politiek gezien uit twee delen: het westelijk deel dat onderdeel is van Indonesië (West-Papoea, was Irian Jaya) en het oostelijke deel dat sinds 1975 onafhankelijk is (Papoea Nieuw-Guinea). West-Papoea is heel divers: je vindt er bergen, valleien, rivieren, nevelwouden, laagland tropische regenwoud, kustvlakten, mangrovebossen en koraaleilanden. Een groot deel van het eiland is bedekt met regenwoud en er zijn zelfs besneeuwde bergtoppen. Deze regenwouden vormen het leefgebied van ’s werelds meest uitbundige vogelfamilie: de paradijsvogels! Van de 39 soorten zijn er maar liefst 36 endemisch voor het eiland. Natuurlijk is West-Papoea meer dan alleen paradijsvogels. Het totale aantal vogelsoorten bedraagt iets meer dan 700 en meer dan de helft van deze soorten is endemisch. Daarbij zitten aansprekende soorten als Western en Victoria Crowned Pigeon, Blue en Spotted Jewel-Babber, Vulturine Parrot, Masked Bowerbird en Papuan Logrunner.
Tijdens deze reis zijn er maar liefst 16 verschillende paradijsvogels en meer dan dertig verschillende soorten papegaaien te zien! Tijdens deze expeditieachtige reis zullen we op zoek gaan naar deze soorten in de prachtige tropische regenwouden.

HIGHLIGHTS VAN DEZE REIS
- Kans op maar liefst 16 soorten paradijsvogels en 12 soorten ijsvogels!
- Fraaie fotografiekansen van baltsende paradijsvogels vanwege het bezoek aan baltsplaatsen
- Unieke, expeditieachtige reis

Jayapura

De reis begint in Jayapura, geheel in het oosten van West-Papoea. De eerste dag zullen we ons richten op het zien en fotograferen van de Lesser Bird-of-Paradise. De twee dagen hierna gaan we op zoek naar de Twelve-wired Bird-of-Paradise en de King Bird-of-Paradise, van beide soorten zijn baltsplaatsen bekend die we zullen bezoeken. Daarnaast zullen we hier ook andere fraaie soorten tegenkomen zoals Magnificent Riflebird. De laatste dag besteden we aan een relaxde dag vogelen bij Lake Sentani, gelegen bij de luchthaven. Op deze plek zien we weer een heel ander scala aan soorten dan in de regenwouden met bijvoorbeeld Papuan Harrier, Pacific Black Duck en verschillende soorten manakins. 

Arfak Mountains

Vanaf Jayapura maken we een binnenlandse vlucht naar Manokwari in het westelijk deel van West-Papoea. Vanaf hier trekken we de Arfak Mountains in waar we vijf dagen zullen verblijven. De Arfak Mountains is een zeer steil berggebied met een piek van bijna 3 kilometer hoog. In de bergen kunnen we soorten zien zoals de Masked Bowerbird, Feline Owlet Nightjar en Dwarf Cassowary. Daarnaast kunnen we hier weer enkele fraaie paradijsvogels aan de lijst toevoegen: Black en Black-billed Sicklebill, Arfak Astrapia, Magnificent Bird-of-Paradise en Superb Bird-of-paradise. Tijdens het vogelen kunnen we ook verschillende soorten zoogdieren zien zoals de aparte Boomkangoeroe. 

Waigeo

Onze laatste bestemming is het eiland Waigeo, wat net ten westen ligt van het vasteland van West-Papoea. Hier zullen we vijf dagen verblijven in het Waigeo Resort. Waigeo staat bekend om zijn twee spectaculaire endemische paradijsvogels: de Wilson’s Bird-of-Paradise en de Red Bird-of-Paradise. De eerste dag op het eiland zullen we in de hellingbossen op zoek gaan naar de prachtige Wilson’s Bird-of-Paradise, die in deze tijd van het jaar zelfs baltsend te zien en te fotograferen is! De tweede dag gaan we het lager gelegen regenwoud in op zoek naar de Red Bird-of-Paradise. Deze soort zit vaak hoog in de bomen maar vanaf een speciaal platform kunnen we de vogels mooi zien en fotograferen. Naast deze mythische paradijsvogels zijn er ook andere mooie soorten te zien zoals de Rufous-bellied Kookaburra, de Yellow-billed Kingfisher en de Hook-billed Kingfisher. Op de laatste dag richten we ons op de fraaie Papuan Pitta, waarbij we ook kans maken op soorten zoals de Papuan Hornbill, de Eclectus Parrot en de Sulphur-crested Cockatoo.
Vanaf Waigeo vliegen we via Jakarta weer terug naar Amsterdam. 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.