Reisschema

Dag 1Amsterdam - Nairobi
Dag 2 Nairobi - Mount Kenya
Dag 3 Mount Kenya
Dag 4 Mount Kenya - Samburu
Dag 5 Samburu
Dag 6 Samburu
Dag 7 Samburu - Naro Moru
Dag 8 Naro Moru - Nakuru
Dag 9 Nakuru - Lake Baringo
Dag 10 Lake Baringo
Dag 11 Lake Baringo - Kakamega
Dag 12 Kakamega
Dag 13 Kakamega - Lake Victoria - Masai Mara
Dag 14 Masai Mara
Dag 15 Masai Mara
Dag 16 Masai Mara - Nairobi - Amsterdam
Dag 17Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, entrees van de nationale parken.

Niet inbegrepen

Visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 795,-

Prijs

EUR 5995,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels en lodges

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen. Op Mount Kenya een langere wandeling

Klimaat

De temperatuur zal tussen de 20°C (Mount Kenya) en 30°C (Samburu) liggen. Het zal meestal zonnig zijn maar er is kans op regen gedurende de reis

Kenia

Reisroute Kenia
Duur:17 dagen
Vertrek:23-07-2019
Prijs: EUR 5995,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19099

Van de besneeuwde toppen van Mount Kenya naar de uitgestrekte savannes van de Masai Mara, van de regenwouden van Kakamega naar de zoutmeren van Nakuru, Kenia is zonder twijfel één van de beste vogelbestemmingen in de wereld. De onvoorstelbaar gevarieerde biodiversiteit is over het algemeen vrij gemakkelijk waar te nemen in een schitterend netwerk van nationale parken: honderden soorten zoogdieren, waaronder natuurlijk de 'Big Five' (Olifant, Buffel, Leeuw, Luipaard en Neushoorn); circa 1100 soorten vogels waarvan er 6 endemisch zijn en 870 soorten vlinders. Hoewel Kenia geheel tropisch is – de evenaar loopt dwars door het land – varieert het klimaat sterk. Daarbij ligt een groot deel van het land meer dan 1000 m boven de zeespiegel. Uitzonderingen daargelaten zal het over het algemeen warm en zonnig zijn.

Highlights van deze tour:

- Goede kans op het zien van ‘The Big Five’ (Olifant, Buffel, Leeuw, Luipaard en Neushoorn)

- Veel verschillende habitats: van hooggebergte, via het regenwoud naar de uitgestrekte savanne

- Bezoek aan het Lake Victoria en de Masai Mara

- Kans op spectaculaire Gnoetrek in de Masai Mara

Onze reis begint met een bezoek aan Mount Kenya. De accommodatie aldaar ligt op 2000 meter hoogte in een verrassend fraai en intact nevelwoud. Hartlaub's Turaco en Silvery-cheeked Hornbill kunnen vanaf de veranda van de lodge worden gezien. Vervolgens rijden we via het islamitische stadje Isiolo naar Samburu National Park in het droge noorden. Dit fraaie, licht heuvelachtige gebied is buitengewoon rijk aan vogels met ondermeer Vulturine Guineafowl, Martial Eagle, Taita Fiscal, Golden-breasted Starling, Eastern Yellow-billed Hornbill, Rosy-patched Shrike en Buff-crested Bustard. Tijdens 'game drives' (in Samburu mag je je voertuig niet verlaten) maken we ook goede kans op Leeuw, Luipaard, Cheeta, Beisa Oryx, Grevy's Zebra en Netgiraffe. Na Samburu rijden we via Naro Moru naar Lake Nakuru, een zoutwatermeer met duizenden Kleine Flamingo's, maar ook zangvogels zoals de fraaie Mocking Cliff-Chat. Vervolgens rijden we naar Lake Baringo. Dit zoetwatermeer is zeer rijk aan vogels en met behulp van plaatselijke gidsen gaan we hier op zoek naar Heuglin's Courser, White-faced Scops Owl, Slender-tailed Nightjar, Hemprich's Hornbill en Bristle-crowned Starling. Tijdens een boottocht op het meer maken we goede kans op Nijlpaard maar ook op een 'close encounter' met Afrikaanse Visarend. Langs de oevers zien we Groene Bijeneter, Reuzenreiger, Afrikaanse Slangehalsvogel en mogelijk ook Senegalgriel, een zeldzaamheid in Kenia.

Na Baringo bezoeken we Kakamega Forest, het grootste aaneengesloten stuk regenwoud in Kenia. Deze oostelijke uitloper van het Congo-regenwoud bekken herbergt een compleet andere set aan vogelsoorten. Rondom onze fraaie accommodatie, gelegen midden in het bos, zijn Black-and-white Casqued Hornbills en Cinnamon-chested Bee-eaters algemeen. In het bos gaan we, met behulp van een ervaren gids, op zoek naar enkele specialiteiten zoals Turners Eremomela, Black-billed Turaco, Blue-headed Bee-eater, Jameson's Wattle-eye, Pink-footed Puffback maar ook verschillende soorten apen (Blue, Red-tailed en Black-and-White Colobus Monkeys). Met wat geluk zien we zelfs White-spotted Flufftail.

Na Kakamega rijden we, na een korte stop bij Lake Victoria, door naar Masai Mara, Kenia's meest bekende nationale park. Deze uitgestrekte savanne is met recht een van de grootste wildernissen in de wereld. Grote zoogdieren zijn algemeen en gemakkelijk te zien en er komen meer dan 30 soorten roofvogels voor! Juli en augustus is de tijd voor de Gnoetrek in de Masai Mara en we hopen op een spectaculaire rivieroversteek. De galerijbossen langs de Mara rivier herbergen de Schwalow's Turaco en in de moerassen nabij de rivier kan Rufous-bellied Heron worden gezien. We maken verder kans op Southern Ground Hornbill, Rufous-necked Wryneck, Sooty Chat, Greater Honeyguide, Familiar Chat, Usambiro Barbet, Purple Grenadier, White-headed en Lappet-faced Vulture, Woolly-necked Stork, Rosy-breasted Longclaw, African Quail-Finch, Wattled Lapwing, Flappet Lark, Rufous-chested Swallow, Little Bee-eater, Spot-flanked Barbet en vele anderen. De Masai Mara is een onvoorstelbaar rijk vogelgebied en dagen met meer dan 130 vogelsoorten zijn meer regel dan uitzondering.

Vanuit de Masai Mara rijden we terug naar Nairobi voor de aansluitende vlucht naar Amsterdam.

Reisverslagen Reisverslagen - Birdingbreaks individuele en groepsreizen

Kenia Soortenlijst 1

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.