Reisschema

Dag 1Amsterdam - Kilimanjaro - Moshi
Dag 2Lushoto
Dag 3Usambara Mountains
Dag 4Usambara Mountains
Dag 5Ndugu Lake
Dag 6Arusha
Dag 7Arusha
Dag 8Tarangire
Dag 9Tarangire
Dag 10Lake Manyara
Dag 11Serengeti
Dag 12Serengeti
Dag 13Serengeti
Dag 14Ngorongoro
Dag 15Ngorongoro
Dag 16Kilimanjaro - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse (incl. diverse game drives), lokale gidsen, entrees van de nationale parken, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Visum voor Tanzania (€50,-), drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 995,-

Prijs

EUR 5295,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels en pensions. Bij Tarangire een comfortabel tented camp

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen.

Klimaat

Over het algemeen droog en zonnig. Temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius

Tanzania

Tanzania
Duur:16 dagen
Vertrek:03-12-2019
Prijs: EUR 5295,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19172

Uitgestrekte savannes, schier eindeloos lijkende kuddes Gnoes die bezig zijn aan hun jaarlijkse trek, Leeuwen luierend onder een boom en tot de verbeelding sprekende namen zoals de Serengeti en de Ngorongoro-krater.  En natuurlijk heel erg veel vogels! Dat is Tanzania. Eén van de laatste plekken op aarde waar de mens zich klein voelt in de directe nabijheid van zoveel wilde dieren en ongerepte uitgestrekte natuur. We bezoeken maar liefst acht nationale parken. Naast de wereldberoemde parken van de Serengeti en de Ngorongoro-krater staat ook het schitterende en gevarieerde Arusha National Park op het programma. Het is een reis waarin (met enig geluk) alle grote katachtigen van Afrika en een grote hoeveelheid vogelsoorten gezien kunnen worden. Allemaal in een schitterende omgeving en op comfortabele wijze.
De reis begint in de Usumbara Mountains waar we in het prachtige Magamba forest op zoek gaan naar endemische soorten zoals de Usumbara Eagle-owl, Usumbara Akalat, Usumbara Weaver en Banded Sunbird. Met een stop bij de rijstvelden van Ndugu vervolgen we onze reis naar Arusha waar we een poging doen om de zeer lokale endemische Beesley’s Lark te zien. Arusha National Park ligt tussen de Mount Kilimanjaro en Mount Meru in. Vanwege de grote diversiteit in habitats is dit park vooral bij vogelaars bekend. De kratermeren trekken grote groepen watervogels aan zoals de Lesser en Greater Flamingo’s terwijl de koelere bergbossen soorten kunnen opleveren als de Narina en Bar-tailed Trogon, Hartlaub’s Turaco, African Crowned Eagle, Ayre’s Hawk Eagle en kleine zangvogels als Brown Woodland, Cinnamon Bracken en Evergreen Forest Warbler.

Onze volgende stop is de Tarangire Safari Lodge waar we in het gelijknamige park een gamedrive in de namiddag doen. Het 2600km2 grote park bestaat voornamelijk uit droog en open gebied waar we op zoek gaan naar de endemische Ashy Starling en Rufous-tailed Weaver. We verblijven hier in een comfortabel tented camp. De komende vijf dagen staan het beroemde Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area op het programma.

Het eerste park dat we bezoeken is het wereldberoemde Serengeti National Park. Het park is met name beroemd vanwege de immense hoeveelheden hoefdieren die jaarlijks hun trektocht maken. Deze trektocht voert van de Serengeti naar de noordelijke, in Kenia gelegen Maasai Mara en terug, over maar liefst 800km. De Serengeti is niet alleen beroemd vanwege het vele wild. Soorten als de endemische Grey-breasted Spurfowl, de Tanzanian Red-billed Hornbill, bijeneters, scharrelaars, wevervogels en de vele soorten roofvogels en gieren maken deze plek ook voor de vogelaar erg aantrekkelijk.

Vervolgens brengen we een bezoek aan het Lake Manyara National Park. Two-banded Courser is een regelmatige verschijning hier, alsmede vele watervogels. Voordat we terugvliegen vanuit Nairobi vogelen we uitgebreid bij dit typische Riftvallei meer. De grote diversiteit aan watervogels in een prachtige vruchtbare omgeving vormt een mooie afsluiting van een bijzondere reis.

We sluiten de reis af met een bezoek aan de Ngorongoro Conservation Area en de bijbehorende ‘Africa’s garden of Eden’ de Ngorongoro Krater. In deze bijna drie miljoen jaar oude komvormige krater maken we kans op de ‘Big Five’. Vooral de hoeveelheid leeuwen is hier door het constante overvloedige voedselaanbod indrukwekkend. Aan vogels is er uiteraard ook geen gebrek en met name soorten van de grasvlakte als de gigantische Kori Bustard kunnen we hier verwachten

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.