Reisschema

Dag 1Amsterdam - Windhoek
Dag 2Windhoek - Namib Naukluft NP
Dag 3Namib Naukluft (Sesriem Canyon en Sossousvlei)
Dag 4Namib Naukluf - Swakopmund en Walvisbaai
Dag 5Swakopmund (Bootcruise)
Dag 6Swakopmund (Cape Cross)
Dag 7Swakopmund - Spitzkoppe
Dag 8Damaraland
Dag 9Damaraland - Etosha (Okaukuejo)
Dag 10Etosha (Okaukuejo)
Dag 11Etosha (Halali)
Dag 12Etosha (Namutoni)
Dag 13Waterberg Resort
Dag 14Waterberg - Windhoek - Amsterdam
Dag 15 Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen waarvan 9x kamperen en 5x in een hotel, alle maaltijden en kampeerbenodigdheden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank, boottocht Walvisbaai, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 250,- We kamperen in grote 'dome tenten' waarbij iedereen een matras van ca. 5cm dikte met eigen overtrek krijgt. Daarnaast heeft iedereen een comfortabele stoel met rugleuning tot zijn beschikking en worden de tenten opgezet en afgebroken door de reisbegeleiding. Er is naast een lokale vogelgids ook een chauffeur/kampeergids mee die voor het eten zorgt. Door te kamperen kunnen we op een aantal unieke plekken verblijven zoals Spitzkoppe, Halali in Ethosa en Damaraland.

Prijs

EUR 4595,-

Reisbegeleiding

Jack Folkers

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 30 graden Celsius

Namibiƫ

Reisroute Namibie
Duur:15 dagen
Vertrek:03-12-2019
Prijs: EUR 4595,-
Reisleider:Jack Folkers
Code: G19168

Namibië is een land dat bij veel mensen bekend staat om zijn indrukwekkende en vaak eindeloze landschappen waarbij vooral de rode zandduinen op ieders zijn netvlies staan. Namen als de Skeleton Coast, Sossousvlei, Namib Desert en Etosha horen bij deze landschappen en spreken tot de verbeelding bij velen. Tijdens deze reis bezoeken we ze allemaal en ontdekken we dat in deze indrukwekkende en vaak stokoude (de 55 miljoen jaar oude Namib Desert is de oudste woestijn op aarde) landschappen een verrassend gevarieerd palet aan vogel- en diersoorten te vinden is. Tijdens de reis doorkruisen we de zinderende droge steenwoestijn van de Namib waarbij we kans maken op de zeldzame Hartmann’s Mountain Zebra. Op de beroemde rode zandduinen van de Sossousvlei gaan we op zoek naar de endemische Dune Lark en bij Walvisbaai en Swakopmund genieten we van duizenden steltlopers en zeevogels. Via de Skeleton Coast begeven we ons in het zeer dun bevolkte Damaraland waar we leden van de geheel met rode klei ingesmeerde Himba’s tegen kunnen komen. Een bezoek aan het wereldberoemde Etosha mag niet ontbreken. Naast indrukwekkende zoogdieren zoals Zwarte Neushoorns, Leeuwen en Cheeta's zijn het ook de overwinterende vogels die ons hier bezighouden. Met name roofvogels en uilen zijn goed vertegenwoordig en ondanks de hitte is er hier genoeg te zien. Een afsluitend bezoek aan het Waterbergplateau levert hopelijk nog de endemische Rüppels Parrot en Zwarte Arenden op voordat we weer in Windhoek aankomen. Namibië laat zonder meer een grote indruk achter op iedereen die voor even deel mag uitmaken van dit bijna tijdloze en buitengewoon mooie land.
De reis begint met een vlucht naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Vervolgens staat er een lange maar mooi rit op het programma met als bestemming het beroemde Namib Naukluft Park. De rode duinen hier maken onderdeel uit van de Sossousvlei. We kamperen hier en zien e zon boven de rode duinen opkomen. Het park is qua landschap uniek, maar vogels zijn er zeker ook. Zo zoeken we hier naar de, eveneens mooie rode, endemische Dune Lark en op de vlakte maken we kans op Ludwig’s Bustard. Langs de weg zoeken we naar Burchell’s en Double-banded Coursers en we maken kennis met de eerste leeuweriken waarvan we er nog vele tegen zullen komen tijdens de reis! Een bezoek aan de fotogenieke Deadvlei ontbreekt natuurlijk niet.
We vervolgen onze route in noordelijke richting door de Namib Desert waarbij we stops maken onderweg naar Walvisbaai. We hopen de zeldzame Hartmann’s Moutain Zebra te vinden in dit stokoude landschap. Walvisbaai is de diepzeehaven van Namibië en hoorde ooit bij Zuid-Afrika. We kunnen hier de zoutpannen en bezinkingsbakken goed benaderen en vanuit de auto bevinden we ons bijvoorbeeld tussen gigantische aantallen Krombek- en Drieteenstrandlopers. Hier tussen letten we goed op om Chestnut-banded Plover te zien te krijgen. In deze tijd van het jaar is het hier zeer druk met steltlopers en er is kans op zeldzaamheden. Ook de met uitsterven bedreigde Damara Tern komt hier voor en afhankelijk van de waterstand in Etosha pan zijn hier soms grote aantallen Lesser en Greater Flamingo’s aanwezig.

Bij Swakopmund maken we eveneens kans op deze soorten en we gaan hier ook op zoek naar de African Black Oystercatcher en zeldzame leeuweriken zoals de Gray’s Lark. De eindeloze hoeveelheden Cape Cormorants zijn indrukwekkend evenals de soms omvangrijke groepen Geoorde Futen. We maken in de haven van Walvisbaai een bootcrusie (optioneel) waarbij we kans maken op het zien van Southern Right Whales, Heaviside's en Bottlenos Dolphin's en met geluk ook enige zeevogels zoals de White-chinned Petrel en Subantarctic Skua. Na Swakopmund kamperen we aan de voet van de indrukwekkende Spitzkoppe formatie. Deze granietformatie, ook wel bekend als “Kopjes”, torent omhoog uit de vlakke omringende woestijn. De Duitse naam “Inselnberg” is dan ook wel toepasselijk. Bij Spitzkoppe bevinden we ons op de beste plek voor één van de meest lastige endemen van Namibië, de Herero Chat. Naast deze soort is het leuk vogelen rondom de Kopjes en maken we kans op soorten als Monteiro’s Hornbill, White-tailed Shrike en Rosy-faced Lovebirds. Het is verder een prachtige enigszins mystiek aandoende plek die op iedereen een grote indruk zal achterlaten.

In het eindeloze Damaraland gaan we vervolgens onder andere op zoek naar de Damara Rockrunner en de zeer zeldzame Hartlaub's Francolin voordat we aan de westkant het beroemde Etosha National Park ingaan. De komende dagen genieten we hier van “The Big Five” die we hopelijk te zien krijgen aangevuld met een brede selectie vogelsoorten waaronder specialiteiten als Violet Wood-Hoopoe, Carp’s Tit, Rüppel’s Parrot en vele roofvogels waaronder de indrukwekkende Oorgier en diverse soorten arenden. Aangevuld met een groot aantal leeuweriken en andere zangvogels zullen we ons hier niet snel vervelen! We hebben een laatste stop bij het Waterberg Plateau waar we aan de voet van het plateau kamperen en onder andere op zoek gaan naar de Rüppels Parrot. Op de laatste dag in Windhoek bezoeken we het nabij gelegen kleinere wildpark Daan Viljoen waar we nog kans maken op soorten die we eerder niet zagen zoals mogelijk Orange River Francolin en mogelijk zelfs de Damara Rockrunner. Vanuit Windhoek vliegen we in de avond weer terug naar Amsterdam waar een einde komt aan een indrukwekkende reis.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.