Reisschema

Dag 1Amsterdam - Lator
Dag 2 Lator
Dag 3 Lator
Dag 4 Lator
Dag 5 Nationaal Park Bükk
Dag 6 Nationaal Park Bükk
Dag 7 Lator
Dag 8 Lator - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, entrees van de nationale parken, lokale gids

Niet inbegrepen

Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer: EUR 175,-

Prijs

EUR 1575,-

Reisbegeleiding

Rob de Jong

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 15

Accommodatie

Kamers met eigen faciliteiten

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen zonnig en temperatuur tussen de 23 en 28 graden Celsius. Regenjack is wel aanbevolen.

Fotoreis Hongarije

Duur:8 dagen
Vertrek:02-06-2019
Prijs: EUR 1575,-
Reisleider:Rob de Jong
Code: F1922

Hongarije is één van de beste vogellanden van Europa en vormt ook een toplocatie voor vlinders, libellen en andere dieren. Tijdens deze fotoreis gaan we deze bekijken én fotograferen! De reis is voor zowel beginnende als gevorderde fotografen en vindt plaats in het Nationaal Park Bükk en in de Kleine Hortobagy, een middelgebergte aan de voet van de Karpaten en een steppegebied zoals kenmerkend voor het Karpatenbekken. Daar zullen uiteenlopende biotopen de revue passeren: kalkgraslanden, vulkanische plateau's, eikenbos, beukenbos, steppen, bont gekleurde akkers. Hier zullen we een breed scala aan onderwerpen tegenkomen en fotograferen. Tegelijkertijd krijgen de deelnemers tips van de reisleider over de technische en esthetische aspecten van fotografie.

Tijdens de reis verblijven we in Farm Lator. Een reis met Farm Lator als basis voegt aan zo'n gevarieerde reis nog een extra dimensie toe. De tuin en boomgaard van dit natuurcentrum bieden al veel moois, zoals heel veel Appelvinken, Middelste Bonte Specht, Withalsvliegenvanger, Keizerarend en een keur aan vlinders.
Tijdens de week zullen we bezoeken brengen aan gemakkelijk bereikbare locaties die zo dicht mogelijk bij de accommodatie liggen, zodat we bij zonsopgang op de goede plek zijn zonder teveel te hoeven rijden in de bus. In principe is er elke ochtend een fotosessie en overdag  korte excursies om de verschillende locaties te verkennen. Als je niet van vroeg opstaan houdt, kun je later op de dag aansluiten bij de excursies of in de omgeving van de accommodatie je eigen gang gaan. Er is twee keer in de week een beeldbespreking waar je je mooiste beelden kunt laten zien en bekritiseren. In plaats van mee te doen aan de vroege ochtendsessie met macro-fotografie, kun je er ook voor kiezen om vanuit een schuilhut o.a. Appelvinken, Middelste bonte specht en andere bosvogels te fotograferen. In de namiddag kan steeds een tweetal in een schuilhut bij de Bijeneters. Mogelijk zijn er ook locaties geschikt voor Roodpootvalk, Hop, Scharrelaar of Syrische Bonte Specht. Tijdens de excursies krijg je alvast een beeld van wat er zoal aan vlinders, andere insecten, mooie planten etc. te vinden is. Soorten die je tijdens deze reis kunt verwachten in deze periode zijn bijv. Groot geaderd witje, Zwarte Apollo, Zuidelijke Pijpbloemvlinder, Roodbonte Parelmoervlinder, allerlei andere soorten parelmoervlinders, Kleine Weerschijnvlinder, Grote Vos, Oostelijke Vos, Lathyruszwever, Spireazwever, Vliegend Hert, Bijeneter, Roodpootvalk, Hop, Scharrelaar, Kleine Klapekster, Keizerarend, Appelvink, spechten, Boomkikker, Roodbuikvuurpad, Vuursalamander (als het regent), Rood Bosvogeltje, Wantsenorchis, Vuurwerkplant, Paarse toorts, libellen (Witpuntoeverlibel, Vuurlibel, misschien zelfs uitsluipende Platbuik of Keizerlibel in de vijver van Farm Lator), Eikenpijlstaart, Avondpauwoog en veel andere soorten nachtvlinders en de mooiste boktorren van Europa: de Alpenboktor en de Heldenbok!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.