Reisschema

Dag 1Amsterdam - Bilbao
Dag 2Boca de Huergano
Dag 3Boca de Huergano
Dag 4Villablino
Dag 5Villablino
Dag 6Gijón
Dag 7Gijón
Dag 8Bilbao - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van half pension, vervoer ter plaatse, excursies voor Wolf, Wilde Kat en Bruine Beer, boottocht voor zeevogels, lokale Nederlandse gids

Niet inbegrepen

Lunch, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 275,-

Prijs

EUR 1950,-

Reisbegeleiding

Godfried Schreur

Paul Böhre

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Temperatuur tussen de 15 en 30 graden Celsius

Noord-Spanje: op zoek naar Wolven, Beren en zeevogels! ism ROOTS Vogelmagazine!

Noord-Spanje Wolven en Beren
Duur:8 dagen
Vertrek:28-08-2019
Prijs: EUR 1950,-
Reisleider:Godfried Schreur
Code: G19119

Het gaat gelukkig weer goed met de Wolf en de Bruine Beer in Noord-Spanje! De populaties van deze zeer tot de verbeelding sprekende zoogdieren, die tot voor kort ernstig bedreigd werden, nemen toe dankzij beschermingsmaatregelen en strenge controle op vervolging. Er zijn tegenwoordig zelfs zo veel beren en wolven in het Cantabrisch Gebergte aanwezig dat de kans om ze daadwerkelijk in het wild waar te nemen behoorlijk groot is, met name als je op pad gaat met deskundige, lokale gidsen. En dat is dus precies wat we gaan doen! Bovendien komen in de Cantabrische Zee, voor de kust van Noord-Spanje, veel soorten zeevogels voor en maken we kans op dolfijnen. Als we daar nog aan toevoegen dat jaarlijks diverse pijlstormvogels, stormvogels, jagers en andere zeevogels deze kustwateren aandoen, dan begrijpt u waarom BirdingBreaks heeft besloten om hier een reis naar toe te organiseren.

Maar bovengenoemde is nog niet alles: er bestaat tevens kans op het waarnemen van Wilde Kat en Cantabrische Gems, en ook de vogels in het Cantabrisch Gebergte zijn zeer de moeite waard met de typische soorten van het hooggebergte zoals Alpenkauw, Alpenheggenmus, Rotskruiper en Steenarend. Daarnaast is Noord-Spanje ook rijkelijk bedeeld met wetlands en mediterrane habitats, die een grote verscheidenheid aan vogelsoorten herbergen. De reis belooft dus voor zowel vogelaars als geïnteresseerden in zoogdieren zeer interessant te worden!

 

Hoogtepunten van deze reis:

  • Excursies voor de Wolf, de Wilde Kat en de Bruine Beer!
  • Met de kabelbaan omhoog in de Picos de Europa
  • Boottocht voor zeevogels en dolfijnen (optioneel)

We zullen bekende natuurgebieden bezoeken zoals het Nationaal Park “Picos de Europa” en het natuurpark van Somiedo, beide op de grens tussen de provincies Asturië en León. In de Picos de Europa komen we dankzij de kabelbaan op bijna 2.000 m boven zeeniveau. We maken bovendien een lange boottocht in een ruime en veilige boot op de Cantabrische Zee voor de kust van Asturias.

Het najaar is bij uitstek de tijd om Noord-Spanje te bezoeken met het doel om Wolf, Bruine Beer en zeevogels waar te nemen en ook voor de trekvogels is het een geschikte periode. Aan het eind van de zomer komen de bruine beren uit de beschutting van de bossen om zich tegoed te doen aan bosbessen, hazelnoten en de vruchten van de Alpen-vuilboom.  De wolven zijn in deze periode relatief talrijk vanwege de jonge aanwas. De jonge mannetjes worden dan ook verstoten uit de bestaande territoria en zijn daardoor soms ook overdag te zien. De trek van vele zeevogels is dan reeds op gang gekomen. Tijdens een optionele boottocht hebben we een goede kans op Grote Jager, Stormvogeltje, Kuhls, Grauwe en Vale Pijlstormvogel. Vorkstaartmeeuw, Grote Pijlstormvogel en zelfs Kleinste Jager behoren, onder de juiste omstandigheden, ook tot de mogelijkheden.

De reis is ontworpen door onze Spanje specialist, Godfried Schreur, in samenwerking met lokale gidsen. Met name voor het opsporen van de Iberische Wolf maken we gebruik van de diensten van deskundige, lokale gidsen en we rijden ook in hun 4x4 jeeps de bergen in. Dit geeft de beste garantie op mooie waarnemingen en we dragen bovendien bij aan de duurzame ontwikkeling van de te bezoeken natuurgebieden.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.