Reisschema

Dag 1Dordrecht (Dordtse Biesbosch)
Dag 2Dordrecht (Brabantse Biesbosch)
Dag 3Dordrecht (Brabantse Biesbosch)

Inbegrepen

Twee overnachtingen, alle maaltijden (van avondeten op dag 1 tot en met lunch op dag 3), twee boottochten door de Biesbosch per fluisterboot, BirdingBreaks reisleider

Niet inbegrepen

Drank, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Eenpersoonskamertoeslag: EUR 85,-

Prijs

EUR 375,-

Reisbegeleiding

Ruben Vlot

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Middenklasse hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Korte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden.

Biesbosch

Duur:3 dagen
Vertrek:24-05-2019
Prijs: EUR 375,-
Reisleider:Ruben Vlot
Code: NL1910

Het Nationaal Park de Biesbosch is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en vormt het ideale broedgebied voor veel soorten watervogels. Het gebied kwam in 2016 in het nieuws vanwege het eerste broedgeval van de Visarend. Ook de afgelopen twee jaar heeft de Visarend hier succesvol gebroed en tijdens dit weekend brengen we zeker een bezoek aan het nest. Daarnaast maken we twee prachtige vaartochten door het gebied met een fluisterboot, voor de ultieme Biesbosch-ervaring!

We verzamelen op vrijdag bij ons hotel in Dordrecht vanwaar we de Dordtse Biesbosch verkennen. In deze tijd van het jaar zijn de vogels volop aan het zingen en kunnen we genieten van soorten als Blauwborst, Rietzanger, Gekraagde Roodstaart en Nachtegaal.

De volgende ochtend varen we vanuit Dordrecht met een fluisterboot de Biesbosch in. Tijdens de tocht letten we op de typische soorten van de Biesbosch zoals Purperreiger, Zwarte Stern en Baardman. We horen overal de Cetti’s Zanger zingen en proberen deze vogel ook te zien te krijgen. Daarnaast houden we de lucht in de gaten voor de Visarend en misschien komt er ook een Zeearend overvliegen. ’s Middags maken we een wandeling door de Biesbosch waarbij we op zoek gaan naar soorten als Matkop, Koekoek en Wielewaal. Ook proberen we de lijst roofvogels uit te breiden met soorten als Boomvalk en Slechtvalk. Op de hoogwatervluchtplaatsen kunnen we de verschillende soorten steltlopers bekijken die in deze tijd van het jaar nog op doortrek zijn.

Op zondagochtend rijden we naar Raamsdonksveer vanwaar we opnieuw met een fluisterboot door de Biesbosch gaan varen. Dit keer door het zuidelijk deel van de Biesbosch waarbij we op zoek gaan naar nog ontbrekende soorten. Ook houden we onze ogen open voor Bevers die hier rond kunnen zwemmen. Na de boottocht bezoeken we het Biesbosch Museum in Werkendam. Hier sluiten we dit prachtige weekend af.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.