Reisschema

Dag 1Amsterdam - Ponta Delgada (São Miguel)
Dag 2 São Miguel
Dag 3 São Miguel
Dag 4 São Miguel - Terceira -Pico
Dag 5 Pico
Dag 6 Pico - São Miguel
Dag 7 São Miguel - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, binnenlandse vluchten, twee boottochten, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 250,-

Prijs

EUR 1795,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 12

Accommodatie

Hotels, meestal met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Het weer kenmerkt zich, net als in Nederland, door invloeden van de oceaan waardoor er kans is op regen en wind. De temperatuur is gemiddeld c 24 graden Celsius.

Azoren

Azoren
Duur:7 dagen
Vertrek:22-08-2019
Prijs: EUR 1795,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19120

Deze vulkanische archipel ligt aan de rand van het West-Palearctisch gebied diep in de Atlantische Oceaan. Ze bestaat uit 17 eilanden waarvan er 9 bewoond zijn. De eilanden zijn onderdeel van Portugal. Het totale oppervlakte is 2230 km2 en er wonen slechts 246.000 mensen. Het is voor zowel zeevogels als zeezoogdieren een geweldig bestemming! Er komen meer dan 24 verschillende soorten walvissen en dolfijnen voor, denk aan gewone dolfijnen en tuimelaars, gevlekte dolfijnen, potvissen, noordse vinvissen en gewone vinvissen. 

Daarnaast is het een geweldige bestemming voor zeevogels. Kuhls Pijlstormvogels zijn algemeen, met vele 1000-en broedparen. In deze tijd van het jaar maak je daarbij kans op Grote en Grauwe Pijlstormvogels, maar ook Wilons's Stormvogeltje. Zeldzamer om te zien zijn broedvogels zoals Noordse Pijlstormvogel, Barolo's Kleine Pijlstormvogel, Bulwer’s Stormvogel en Madeira en Monteiro's Stormvogeltje. 

Na aankomst in Ponta Delgada, de hoofdstad van de eilandengroep en gelegen op São Miguel, rijden we naar ons hotel waar we enkele nachten verblijven. We verkennen het eiland en gaan op zoek naar de Azorengoudvink die aan de oostkant van het eiland zit. Hoewel de soort sterk achteruit is gegaan gaat het gelukkig momenteel weer iets beter met deze bijzondere soort en doen we er alles aan om de vogel te zien te krijgen. De vallei bij Miradouro da Tronqueira bestaat nog steeds grotendeels uit natuurlijke vegetatie. Terwijl we op zoek zijn naar de Azorengoudvink maken we goede kans op enkele andere soorten zoals Kanarie en de lokale ondersoorten van Vink en Goudhaan. We bezoeken daarnaast verschillende goede gebieden op het eiland. Denk hierbij aan de meren van Sete Cidades (watervogels) en de haven van Mosterios wat een geweldige plek is voor steltlopers. Vanuit de haven van Ponta Delgada maken we een bootocht voor zeezoogdieren en zeevogels waarbij we kans maken op Kuhls en Grote Pijlstormvogels maar ook verschillende soorten jagers en sterns. Daarnaast speuren we naar grote zeezoogdieren zoals Potvis en Gewone Vinvis en meer algemene soorten als Gewone en Gevlekte Dolfijn.

Vanuit São Miguel vliegen we vervolgens naar Pico maar dat doen we via Terceira. Op Terceira bezoeken we het beroemde Cabo da Praia, een van de weinige plaatsen met zoetwater op het eiland en een geweldige plek voor steltlopers en watervogels. Amerikaanse en Europese steltlopers zitten hier door elkaar en het is niet ongewoon om meerdere Grote Grijze Snippen, Gestreepte Strandlopers en Bonapartes Strandlopers te zien. Daarbij is er serieuze kans op Amerikaanse Bontbekplevier en Kleinste Strandloper.  Op Pico gaan we nog een boottocht doen, maar deze keer een meer specialistische tocht voor zeevogels waarbij we nadrukkelijk op zoek gaan naar diverse soorten stormvogeltjes, pijlstormvogels en jagers. Vervolgens nemen we de vlucht naar Sao Miguel vanwaar we volgende dag terugvliegen naar Amsterdam.

NB let op: het reisschema kan wijzigen als gevolg van het weer of indien vluchtschema's aangepast moeten worden

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.