Reisschema

Dag 1Amsterdam - Fortaleza - Icapui
Dag 2 Icapui - Guaramiranga
Dag 3 Guaramiranga - Quixada
Dag 4 Quixada - Potengi
Dag 5 Potengi - Crato
Dag 6 Crato - Canudos
Dag 7 Canudos - Chapada Diamantina
Dag 8 Chapada Diamantina
Dag 9 Chapada Diamantina
Dag 10 Chapada Diamantina - Boa Nova
Dag 11 Boa Nova
Dag 12 Boa Nova - Serra Bonita Reserve
Dag 13 Serra Bonita Reserve
Dag 14 Serra Bonita Reserve - Porto Seguro
Dag 15 Porto Seguro
Dag 16 Porto Seguro - Amsterdam
Dag 17 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, mineraalwater, vervoer ter plaatse, binnenlandse vluchten, entrees van de nationale parken, Braziliaanse gids, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 450,-

Prijs

EUR 5195,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 8

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Over het algemeen warm en zonnig met temperaturen tussen 25 en 35 graden Celsius

Noordoost-Braziliƫ

reisroute NO Brazilië
Duur:17 dagen
Vertrek:02-12-2019
Prijs: EUR 5195,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G19165

Brazilië staat bekend om de enorme biodiversiteit, met meer dan 1800 vogelsoorten! Daarnaast heeft het land een grote diversiteit in habitats en samen maakt dat Brazilië een topbestemming voor een vogelaar. De meest bekende gebieden zijn de Amazone, de Pantanal en het Atlantisch Regenwoud maar sinds kort weten vogelaars ook een minder bekend gebied steeds vaker te vinden, het noordoosten van Brazilië. Deze regio huist veel endemische en bedreigde soorten. Omdat het lang buiten de radar is gebleven, worden er met enige regelmaat nog nieuwe (onder)soorten voor de wetenschap gevonden. Het gebied blijft groot en is daarom heel divers. Je komt door extreem droge caatinga, maar ook door zeer vochtige bossen.

Highlights van deze reis:

  • Op zoek naar de spectaculaire Araripe Manakin en Lears Macaw!
  • Hoog aantal vogelsoorten in veel verschillende habitats!
  • Prachtige fotografiekansen!

De reis begint in Fortaleza, de hoofdstad van de deelstaat Ceará. Vanuit hier rijden we door naar Icapui, een plaatsje aan de kust ten zuiden van Fortaleza. We gaan hier op zoek naar de eerste endemische soorten zoals Little Woodrail. Daarnaast genieten we ook van de duizenden overwinterende steltlopers en watervogels! Vervolgens rijden we naar Guaramiranga waar we op zoek gaan naar soorten als Grey-breasted Parakeet (een van ‘s werelds meest bedreigde papegaaiensoorten), Buff-breasted Tody-Tyrant, Ceara Leaftosser, Gould’s Toucanet en Band-tailed Manakin. We vervolgen onze route richting Potengi en maken onderweg stops waar we caatinga-specialiteiten in de kijker kunnen krijgen zoals White-naped Jay, Cactus Parakeet en Caatinga Cachalote en met wat geluk krijgen we de zeldzame en endemische White-browed Guan te zien. In Potengi zoeken we verder naar soorten die daar in de droge bossen leven met als belangrijkste doelsoorten White-browed Antpitta, Spotted Piculet, Great Xenops en Pygmy Nightjar.

De volgende dag gaan we bij Crato op zoek naar de prachtige Araripe Manakin. Eén van de meest aansprekende ontdekkingen van de afgelopen jaren. Deze soort is pas in 1998 beschreven, en geldt als één van de hoogtepunten van deze reis!
Ook bij de volgende stop wacht er een hoogtepunt: de Lear’s Macaw. Deze Macaw komt alleen in deze regio voor, en we zullen vroeg uit ons hotel vertrekken om een roestplek voor deze soort te bezoeken. Het is een waar specktakel om honderden Ara's in de ochtendschemering roepend langs te zien vliegen! Daarnaast gaan we hier ook op zoek naar Scarlet-throated Tanagers, Blue-crowned Parakeets en andere caatinga-specialiteiten. De reis vervolgt zich naar de Chapada Diamantina. Hier kunnen we soorten verwachten als de fraaie Hooded Visorbearer, Sincora Antwren, Collared Crescentchest, Black-throated Saltator en Blue Finch. Na dit bezoek vertrekken we richting Boa Nova. Vanwege de unieke vegetatie komen hier meer dan 400 vogelsoorten voor waaronder de bedreigde Slender Antbird en Narrow-billed Antwren. In minder dan 10 minuten tijd rijden van de droge bossen naar het overdadige Atlantisch regenwoud met een totaal andere soortendiversiteit. Hier zoeken we naar o.a. Straited Softtail, Pin-tailed Manakin, Bahia Spinetail, Rio de Janeiro Antbird, Gray-hooded Attila, Cinnamon-vented Piha en veel meer.

Voor onze volgende bestemming gaan we naar het vogelrijke Serra Bonita Reserve. De belangrijkste doelsoort hier is de Pink-legged Graveteiro. Andere specialiteiten hier zijn Plumbeous Antvireo, Bahia Tyrannulet, Blue Manakin, Spot-billed Toucanet, Black Hawk-Eagle, Brazilian Ruby, etc. We sluiten de reis af in Porto Seguro. Hier liggen prachtige stranden, maar dat is niet waarvoor we zijn gekomen. We vogelen de laatste dag in het Atlantisch regenwoud. Dit is een van de beste plekken voor de zeldzame Banded en White-winged Cotinga's. Andere soorten die de soortenlijst nog aan kunnen vullen zijn Red-browed Parrot, Sooretama Slaty-Antshrike, Bahia Antwren en Band-tailed Antwren. In Porto Seguro stappen we op het vliegtuig om weer terug te vliegen naar Amsterdam. 

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.