Reisschema

Dag 1Amsterdam - Bogota
Dag 2Bogota (Chingaza National Park)
Dag 3Bogota - La Florida - La Victoria (Magdalena Valley)
Dag 4Bellavista Reserve - Rio Claro
Dag 5Rio Claro
Dag 6Rio Claro - Medellin
Dag 7Medellin - Las Tangaras
Dag 8Las Tangaras
Dag 9Las Tangaras
Dag 10Las Tangaras - Jardin
Dag 11Jardin
Dag 12Jardin - Santa Marta - Minca
Dag 13El Dorado Bird Reserve
Dag 14El Dorado Bird Reserve
Dag 15El Dorado Bird Reserve
Dag 16El Dorado Bird Reserve - Riohacha (Guajira Desert)
Dag 17Riohacha - Bogota
Dag 18Bogota - Amsterdam
Dag 19 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Binnenlandse vluchten, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen

Niet inbegrepen

Intercontinentale vlucht, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Prijs per persoon

op aanvraag

Accommodatie

Middenklasse hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen, in de Andes wat zwaardere wandelingen ivm de hoogte

Beste tijd

november t/m maart en juli t/m september

Colombia INDIVIDUEEL

reisroute Colombia
Duur:19 dagen
Beste tijd:november t/m maart en juli t/m september
Prijs: op aanvraag
Code: I14

De ornithologische schatten van het Zuid-Amerikaanse content zijn al lang geen geheim meer. Diverse landen zijn dan ook met recht al jaren populaire bestemmingen voor BirdingBreaks reizen. Eén van de meest tot de verbeelding sprekende landen is echter pas sinds kort goed te bereizen: het vogelparadijs Colombia. Met een nationale vogellijst die twee keer zoveel soorten telt als die van het hele Westelijk Palearctisch gebied bij elkaar, is Colombia zonder twijfel één van de beste vogelbestemmingen op onze planeet. Naast de zeer grote aantallen soorten die we tijdens deze reis gaan zien, zijn de soorten die we zien vaak ook nog eens ontzettend mooi! Zeer tot de verbeelding sprekende namen van veelal endemische soorten komen voorbij. We zien soorten met prachtige namen als Black-and-Gold Tanager, Mattoral Tapaculo, Coppery-bellied Puffleg, Blue-throated Starfrontlet, Santa Marta Woodstar, Blossomcrown en uiteraard nog heel veel meer! Een reis naar Colombia staat bij velen erg hoog op de verlanglijst en we zijn dan ook verheugd deze reis als eerste Nederlands vogelreisorganisatie in ons programma te hebben om aan deze wens gehoor te geven!

De reis begint in de hoofdstad van Colombia, Bogota. De eerste dag vogelen we in het Chingaza National Park, een mooie bergrug met een gevarieerd habitat niet ver van Bogota. Hier maken we kennis met de eerste hoogtesoorten van Colombia en gaan we ook al op zoek naar enkele specialiteiten van dit gebied zoals de endemische Bogota Rail, Flame-winged Parakeet en Mattoral Tapaculo. Specifieke soorten die we zoeken zijn onder andere Blue-throated Starfrontlet, Bronze-tailed Thornbill, Bearded Helmetcrest, Black-headed Hemispingus, Rufous-browed Conebill en Black-chested Mountain-Tanager.

We verlaten Bogota om op weg te gaan naar La Florida, een wetlandgebied net buiten de stad. Hier zoeken we bijvoorbeeld naar de endemische Apolinar’s Wren en de Silvery-throated Spinetail. Voordat we aankomen in La Victoria waar we de nacht doorbrengen, maken we een stop de bij de zogenaamde ‘enchanted garden’ waar we een mooie selectie kolibries hopen te zien. Dit is misschien wel de beste plek in Colombia om soorten als Indigo-capped Hummingbird (endemisch), Lazuline Sabrewing, Gorgeted en White-bellied Woodstar te zien. 

De volgende ochtend beginnen we met een bezoek aan het Bellavista Reserve waar we op zoek gaan de Tody Motmot en kans maken op een aantal endemische soorten zoals White-mantled Barbet, Beautiful Woodpecker, Antioquia Bristle-Tyrant, Sooty Ant-Tanager en Velvet-fronted Euphonia. Onze bestemming van vandaag is echter de Oilbird Cave nabij Rio Claro. De rivier de Rio Claro baant zich een weg door de Magdalena vallei. Een schitterende omgeving met vochtige bossen en ruige marmerkliffen. Dit is de beste plek in Colombia om de eigenaardige Oilbird te zien te krijgen die we dan ook zeker zullen zoeken.

Na het gebied van de Rio Claro verplaatsen we ons naar Medellin. ’s Ochtends vogelen we bij La Romera, een klein park net buiten Medellin waar we op zoek gaan naar Yellow-headed Manakin en de bonte Red-bellied Grackle. In de namiddag komen we aan in de Choco regio waar het zeer vogelrijke Las Tangaras onze bestemming is. We besteden een hele dag in Las Tangaras waarbij we hopen op de vele zeldzame en endemische Tanagers die hier voorkomen. Gold-ringed, Crested en Black-and-gold Tanager maar ook Chocó Vireo, Yellow-eared Parrot en de “Alto Pisones” Tapaculo hopen we hier aan de inmiddels al lange lijst toe te kunnen voegen. Bij Jardin zoeken we onder andere naar de bedreigde Yellow-eared Parrot  die het hier goed doet dankzij een goede beschermingscampagne van de zogenaamde Wax Palm waar deze soort op foerageert. Daarnaast maken we hier kans op de lastige Chestnut-naped Antpitta en bezoeken we feeders om de Tourmaline Sunangel en de Collared Inca te zien te krijgen die alleen al om hun naam geweldig zijn!

Voordat we een binnenlandse vlucht hebben naar het noordelijke kuststadje Santa Marta, zoeken we nog naar de bedreigde Grayish Piculet en Chestnut-winged Chacahalaca.

 

Santa Marta

De komende dagen brengen we door op in de omgeving van Santa Marta waar zich vele endemische soorten bevinden. We verblijven in de omgeving van Minca in een prachtige vogellodge. Gedurende de drie volle dagen die we hier doorbrengen zullen we met name ons best doen om de maar liefst 20 endemen te zien te krijgen! Soorten die we hopen te zien zijn bijvoorbeeld Santa Marta Parakeet, Blossomcrown, White-tailed Starfrontlet, Santa Marta Woodstar, Sabrewing, Antpitta, Tapaculo, Bush-Tyrant, Foliage Gleaner, Colombian Brush-finch en de recent ontdekte Santa Marta Screech Owl. De een na laatste dag dalen we af naar de kust en zetten we koers naar de Guajira Desert waar we zoeken naar de bijna endemische Tocuyo Sparrow, Chestnut Piculet, White-whiskered Spinetail, Pileated Finch en Vermillion Cardinal. De ochtend van de laatste dag in dit geweldige vogelland spenderen we in de woestijn voordat we een binnenlandse vlucht nemen terug naar Bogota om afhankelijk van het vluchtschema een nacht in Bogota door te brengen of meteen door te vliegen naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.