Reisschema

Dag 1Amsterdam - Beijing - Beidaihe
Dag 2Beidaihe
Dag 3Excursie Chinese Muur bij Shanghaiguan
Dag 4Vervoer naar Magic Woods
Dag 5Happy Island
Dag 6Excursie met minibus en gids naar diverse gebieden o.a. Magic Forest
Dag 7Happy Island
Dag 8Vervoer naar Beidaihe
Dag 9Beidaihe
Dag 10Beidaihe - Beijing - Amsterdam

Inbegrepen

Alle overnachtingen, ontbijt en diner tijdens gehele reis. Vervoer: Beijing/ Beidaihe v.v., Beidaihe/ Magic Woods v.v. en drie dagen de beschikking over minibus voor bezoeken Magic Woods en Happy Island. Excursies: vanuit Beidaihe naar de Chinese muur en 2 x bezoek Happy Island vanuit hotel bij Magic Woods.

Niet inbegrepen

Intercontinentale vlucht, visum, lunches, drank en fooien

Prijs per persoon

op aanvraag

Accommodatie

middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

over het algemeen lichte wandelingen

Beste tijd

Half april tot half mei en half september tot begin november

China, Beidaihe en Happy Island INDIVIDUEEL

Duur:10 dagen
Beste tijd:Half april tot half mei en half september tot begin november
Prijs: op aanvraag
Code: I04

Beidaihe, gelegen in het oosten van China, is zo’n plek waar je als vogelaar tenminste één keer in je leven moet zijn geweest. Met name in het voorjaar ligt de combinatie met die andere Oost-Chinese hotspot voor de hand: Happy Island. Het leukste van vogelen in Oost-China is het Grote Onverwachte. Een zogenaamde fall, waarbij Happy Island wordt overspoeld met honderden zangvogels, levert onvergetelijke vogelmomenten op. Het zijn met name de Oost-Palearctische soorten, die wij in West-Europa slechts als uiterst zeldzame dwaalgast kunnen tegenkomen, waarvoor veel vogelaars dit gebied bezoeken. Denk hierbij aan Kleine Sprinkhaanzanger, Blauwstaart en Blauwe Nachtegaal, maar ook aan Siberische, Goud- , Bruine en Naumansslijster. Behalve de vele zangvogels trekken ook duizenden steltlopers langs, onder andere Kleine Regenwulp, Grote Kanoet, en Roodkeel-, Taiga- en Siberische Strandlopers.

Onze vogelreis begint in de hoofdstad Beijing, waar we na zo’n negen uur vliegen aankomen. Afhankelijk van de aankomsttijd zullen we deze dag nog een bezoek brengen aan het Summer Palace, gelegen aan de rand van de stad. Hier kunnen we al de eerste doortrekkers waarnemen en deze toeristische trekpleister is ook een goede plek voor het waarnemen van de Mandarijneend. De volgende dag verplaatsen we ons naar Old Peak, een park gelegen in de bergen, een paar uur rijden vanaf Beijing. We verblijven hier één nacht en gaan er op zoek naar de specifieke vogels van dit gebied zoals Koklass Pheasant, Chinese Leaf Warbler, Yellow-vented Warbler en Chinese Nuthatch. Na een vroege vogelexcursie in dit park rijden we door naar Beidaihe waar we drie nachten verblijven. Hoewel een aantal goede plekken door de oprukkende bebouwing van deze stad is verdwenen, zijn er gelukkig nog voldoende plaatsen over om te vogelen. We zullen een hele dag in en rondom de stad vogelen, waarbij diverse plekken worden bezocht, waaronder een reservaat en Lotus Hills. Geen enkele reis naar China - dus ook een vogelreis - is natuurlijk compleet zonder een bezoek aan de Chinese Muur. De volgende dag maken we dan ook een uitstapje naar dit immense bouwwerk. Hier kunnen we onder andere Chinese Hill Warbler en Pere David’s Laughingthrush verwachten. Na Beidaihe rijden we richting Happy Island waar we in een hotel op het vaste land verblijven. Vanuit deze uitvalsbasis hebben we de mogelijkheid diverse vogelgebieden in de omgeving te bezoeken. Zo zullen we onder andere naar Magic Woods gaan, een klein stukje bos met een magnetische werking op trekvogels. Tijdens een zogenaamde fall kan deze plek zelfs beter zijn dan Happy Island. Het gebiedje bestaat uit een aantal hoge bomen met een sterke onderbegroeiing. Bladkoning en Bruine Boszanger kunnen hier soms met honderden exemplaren tegelijk aanwezig zijn. Maar ook lijsters, waaronder Goudlijster, drongo’s en Roodkeelnachtegalen worden hier waargenomen. Vlakbij Magic Woods ligt nog een ander stuk bos, Big Wood, wat helaas tegenwoordig door een weg in tweeën gesplitst is. Toch is dit gebied nog erg interessant voor met name lijsters en gorzen. Onderweg van Beidaihe naar ons hotel rijden we langs Da Pu He waar we op zoek gaan naar de op wereldschaal schaarse Kleine Regenwulp. En dan is er natuurlijk Happy Island, een eiland op zo’n 35 minuten varen van de kust. Happy Island wordt bij vogelreizen naar Oost-China vaak als hoogtepunt beschouwd vanwege de enorme aantallen trekvogels. Daarbij zitten lokale zeldzaamheden als Relict en Saunder’s Gulls en Asiatic Dowitcher. De drie bezoeken aan het eiland worden afhankelijk van het weer ingepland. Na Magic Woods en Happy Island rijden we naar Beidaihe voor een overnachting. Na een laatste ochtend vogelen in Beidaihe rijden we weer terug naar Beijing voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.