Reisschema

Dag 1Amsterdam - Colombo
Dag 2Colombo - Sinharaja
Dag 3Sinharaja
Dag 4Sinharaja
Dag 5Sinharaja - Udawalawe
Dag 6Udawalawe - Yala (Tissa Wetlands en Palatupana Saltpans)
Dag 7 Yala (Yala National Park)
Dag 8Yala (Bundala National Park)
Dag 9Yala - Nuwara Eliya
Dag 10Nuwara Eliya (Horton Plains National Park)
Dag 11Nuwara Eliya - Kithugala
Dag 12Kithugala (Kelani Valley Forest Reserve)
Dag 13Kithugala - Mirissa
Dag 14Mirissa (walvis boottocht)
Dag 15Mirissa- Waikkal
Dag 16 Waikkal
Dag 17Waikkal - Colombo - Amsterdam

Inbegrepen

Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, maaltijden op basis van halfpension, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, walvistocht, lokale gidsen

Niet inbegrepen

Drank, lunch (circa EUR 10,- per dag) fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 395,-

Prijs per persoon

op aanvraag

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Beste tijd

november t/m maart

Sri Lanka INDIVIDUEEL

Itinerary Sri Lanka
Duur:17 dagen
Beste tijd:november t/m maart
Prijs: op aanvraag
Code: I20

Het schitterende tropische eiland Sri Lanka is een waar paradijs voor natuur- en cultuurliefhebbers. Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan net ten zuiden van India en is, met een oppervlakte van anderhalf keer Nederland, relatief klein. De weelderige vegetaties van de nationale parken bieden ruimte aan niet minder dan 33 endemische vogelsoorten en nog eens 21 ondersoorten. Daarnaast biedt het eiland mogelijkheden tot het zien van Aziatische Olifant, Lippenbeer en Luipaard. Het landschap van Sri Lanka is zeer gevarieerd met bergketens, glooiende heuvels, groene valleien en open vlaktes. De grote variatie in flora en fauna, de buitengewoon vriendelijke, voornamelijk Boeddhistische bevolking en de gevarieerde keuken maken Sri Lanka tot een geweldige bestemming!

We beginnen onze reis in Colombo waar we, afhankelijk van de aankomsttijd, in het nabijgelegen Talangama Tank kennis zullen maken met de eerste vogels van Sri Lanka. De volgende dag gaan we op weg naar het schitterende en onaangetaste Sinharaja Rainforest (een UNESCO World Heritage Site) waar we verblijven in de fraai gelegen Martins Simple Lodge. Deze lodge ligt op nog geen 200m van de ingang van het park en vanaf de overdekte veranda hebben we een prachtig uitzicht over de vallei en de toppen van het regenwoud. Sri Lanka Junglefowl, Dark-fronted Babblers en Spot-winged Thrush komen allemaal rond de lodge voor.

Het echte spektakel begint echter in het park zelf. We gaan hier op zoek naar zogeheten 'mixed species flocks'. Deze bestaan uit vele tientallen soorten met kans op soorten zoals Red-faced Malkoha, Sri Lanka Blue Magpie en White-faced Starling. Ook gaan we hier op zoek naar Green-billed Coucal, Ceylon Wood Pigeon, Ceylon Hanging Parrot en de pas in 2001 ontdekte Serendips Scops Owl.

Na Sinharaja verplaatsen we ons, via een dag in het Udawalawa National Park, richting Yala waar we vlak buiten het gelijknamige park verblijven.

Yala National Park is dé plek in Sri Lanka om het Luipaard te zien. Daarnaast maken we hier ook kans op Aziatische Olifanten, Lippenbeer, Muntjac, Sambhur, Jakhals en Moeraskrokodil. Zowel in Yala als in het nabij gelegen Bundala National Park zien we veel verschillende watervogels zoals vele honderden Europese Flamingo's, Asian Openbill, Black-headed Ibis, Woolly-necked Stork, Spot-billed Pelican en mogelijk de schaarse Lesser Adjudant. Ook maken we hier kans op Little Pratincole, Watercock, Yellow Bittern en Saunders's Tern.

Op de nabij gelegen Tissa Wetlands en Palatupana Saltpans zoeken we naar overwinterende steltlopers zoals Mongoolse-, Woestijn- en Strandplevieren. In de bossage en open gebieden is het ook goed opletten voor vogels als de Sri Lanka Woodshrike, Ashy-crowned Sparrow Lark en Blue-tailed Bee-eaters.

We verlaten de omgeving van Yala voor het hoogland van Sri Lanka rond de plaats Nuwara Eliya waar we twee nachten zullen verblijven. Nuwara Eliya ligt midden in de Sri Lankaanse hooglanden tussen de theeplantages waar het land zo beroemd om is. In de Victoria Gardens gaan we op zoek naar overwinteraars zoals de zeldzame Kashmir Flycatcher, Pied Thrush, Indian Pitta en Indian Blue Robin. In het nevelwoud van het Horton Plains National Park zien we behalve de endemische Yellow-eared Bulbul, Sri Lanka Hill White-eye en Dull Blue Flycatcher ook verschillende apensoorten.

Hierna staat het Kelani Valley Forest Reserve nabij de plaats Kithulgala op het programma. Het is wederom een prachtig gebied waar soorten als de Sri Lanka Myna, Sri Lanka Spurfowl en Red-faced Malkoha kunnen verwachten. Vervolgens vertrekken we al vogelend richting het aan de kust gelegen Mirissa. Hieruit zullen we in de ochtend een walvisttocht ondernemen waarbij we hopelijk de Blauwe Vinvis tegenkomen, naast diverse andere dolfijn- en walvissoorten.

Na Mirissa vertrekken we richting Waikkal, ten noorden van Colombo, voor een laatste dag vogels kijken in Anawilundawa, waarna we de volgende dag terugvliegen naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.