Reisschema

Dag 1Amsterdam - Quito
Dag 2Quito - Papallacta
Dag 3Papallacta - San Isidro
Dag 4San Isidro
Dag 5San Isidro
Dag 6San Isidro - Wild Sumaco
Dag 7Wild Sumaco
Dag 8Wild Sumaco - Las Gralarias
Dag 9Las Gralarias
Dag 10Las Gralarias
Dag 11Las Gralarias
Dag 12Las Gralarias
Dag 13Las Gralarias
Dag 14Las Gralarias - Quito
Dag 15Quito - Amsterdam
Dag 16Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden behalve in Quito (c EUR 80,- pp), vervoer ter plaatse, lokale gidsen.

Niet inbegrepen

Intercontinentale vlucht, visum, luchthavenbelasting terugreis (c USD 45,-), drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Prijs per persoon

op aanvraag

Accommodatie

Middenklasse hotels met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Lichte wandelingen. Let op: de hoogte van de Andes maakt dat de wandelingen fysiek een wat zwaardere inspanning zijn

Beste tijd

hele jaar

Ecuador INDIVIDUEEL

Reisroute Ecuador
Duur:16 dagen
Beste tijd:hele jaar
Prijs: op aanvraag
Code: I22

Ecuador is, met een grootte van ongeveer 8 keer Nederland en meer dan 1600 vogelsoorten, het land met misschien wel de hoogste dichtheid aan vogelsoorten ter wereld. De hoge biodiversiteit in het land wordt ondermeer verklaard doordat het land van noord naar zuid doorkruist wordt door het majestueuze Andes gebergte. Daarbij ligt Ecuador op de evenaar. Dit betekent tropische temperaturen in het laagland en sneeuw en ijs op de toppen van de Andes. Er zijn daardoor vele verschillende biotopen die op korte afstand van elkaar liggen. Dit maakt Ecuador tot één van de top vogelbestemmingen in Zuid-Amerika. Het land is op het gebied van toerisme goed ontwikkeld wat het reizen comfortabel en prettig maakt.

Na aankomst op het vliegveld in Quito worden we welkom geheten door Dusan Brinkhuizen, onze Nederlandse gids die al enige tijd woonachtig is in Ecuador. De eerste bestemming is de vulkaan Antisana. Het is de beste plek in Ecuador voor de Andescondor (slaapplaats) en de Aplomado Falcon. In het hoge páramo landschap maken we ook een goede kans op Carunculated Caracara, Ecuadorian Hillstar en de zeldzame Black-faced Ibis. Vanaf de Papallacta Pass zullen we al vogelend de oostelijke Andes afdalen. Op 4100 meter hoogte hebben we kans op een schitterend uitzicht over het hoge páramo landschap met vulkanen en kans op de spectaculaire Rufous-bellied Seedsnipe. Bij de Guango Lodge checken we de rivier op Torrent Duck en maken we kans op een paar spectaculaire kolibries waaronder de Sword-billed Hummingbird. Bij San Isidro, onze volgende bestemming, hangen vele feeders die ons een veelvoud aan kolibriesoorten zal opleveren. In de avond gaan we met spotlights op zoek naar de 'San Isidro Owl', een nog onbeschreven uilensoort die alleen op deze plek voorkomt.

De nieuwe Wild Sumaco lodge ligt aan de voet van de vulkaan Sumaco, één van de meest ongerepte gebieden in Ecuador. Het gebied vormt een mix tussen laag subtropisch regenwoud en Amazone regenwoud zodat het aantal soorten dat we hier kunnen zien overweldigend zal zijn. Vanaf het terras maken we kans op twee soorten ara's die hier regelmatig overvliegen, de Chestnut-fronted en Military Macaw. Bij de schuur vinden we feeders met weer nieuwe 'hummers' en een roestplaats van de Great Potoo, een soort reuzennachtzwaluw.

Vanuit Wild Sumaco rijden we naar 'Reserva Las Gralarias'. Dit reservaat is onze thuisbasis voor de laatste week en bestaat voor het grootste deel uit primair Chocó nevelwoud. Spectaculaire soorten zoals Plate-billed Mountain Toucan en Toucan Barbet zijn hier algemeen. Bij de feeders zien we vele verschillende soorten kolibries met Chocó endemen zoals Velvet-purple Coronet en Empress Brilliant. Vanaf de 'Canopy tower' in Silanche proberen we zoveel mogelijk Chocó laagland specialiteiten te zien met o.a. kans op Blue-whiskered Tanager and Scarlet-breasted Dacnis.

Bij Paz de las Aves zullen we ontvangen worden door onze locale gids Angel Paz. Hij is in korte tijd een beroemdheid geworden met zijn antpitta's. Na jarenlange training is het Angel gelukt de van nature schuwe antpitta's uit de vegetatie te krijgen en ze te voeren met wormen. Nu is het dus mogelijk om deze mythische vogels van dichtbij te observeren! De populairste onder hen is de zeer zeldzame Giant Antpitta. Andere soorten die hij ons zal proberen te laten zien zijn Yellow-breasted Antpitta, Moustached Antpitta en Ochre-breasted Antpitta. Naast antpittas heeft Angel ook een paar andere spectaculaire 'huissoorten'. In de vroege ochtend zullen we proberen de Colombian Screech-owl en Cloud-forest Pygmy Owl (recent beschreven soort) te lokken en daarna gaan we genieten van een lek met een paar mannetjes Andean Cock-of-the Rock.

Bellavista is een top locatie in het hogere deel van de Chocó. We gaan posten bij een 'stake-out' voor de Occelated Tapaculo en bij twee plekken voor de zeer zeldzame Tanager Finch. Het gebied kent rijke mixed-species flocks die hier soms wel uit meer dan 30 soorten bestaan! Vanuit Las Gralarias rijden we terug naar Quito waar we na een laatste overnachting onze vlucht terug nemen naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.