Reisschema

Dag 1Amsterdam - Lima
Dag 2Pelagische tocht bij Lima (optioneel)
Dag 3Lima - Santa Eulalia
Dag 4 Santa Eulalia
Dag 5 Marcopomacocha
Dag 6lage deel van de Andes/ kust - Lima
Dag 7Lima - Cusco - Ollantaytambo
Dag 8 Machu Picchu (optioneel)
Dag 9Abra Malaga
Dag 10Cusco - Manu
Dag 11Manu (Cock-of-the-rock)
Dag 12Manu (Cock-of-the-rock)
Dag 13Manu (Amazonia Lodge)
Dag 14Manu (Pantiacolla Lodge)
Dag 15Manu (Pantiacolla Lodge)
Dag 16Manu (Amazon Manu Lodge)
Dag 17Manu (Amazon Manu Lodge)
Dag 18Manu (Amazon Manu Lodge)
Dag 19Manu - Pto Maldenado
Dag 20Pto Maldenado - Lima - Amsterdam
Dag 21Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, lokale gidsen, entrees van de nationale parken

Niet inbegrepen

Intercontinentale vlucht, bezoek aan Machu Picchu, pelagische tocht, boottocht over oxbow lake, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Prijs per persoon

op aanvraag

Accommodatie

Hotels, pensions en lodges

Zwaarte reis

Op enkele lokaties langere wandelingen op hoogte (tot 4600m). In het regenwoud langere wandelingen in warme en vochtige omstandigheden

Beste tijd

april t/ oktober

Peru - Manu Road en Amazone INDIVIDUEEL

Reisroute Peru
Duur:21 dagen
Beste tijd:april t/ oktober
Prijs: op aanvraag
Code: I25

Peru heeft een prachtige en rijke geschiedenis en cultuur, een schitterende variatie in natuur en landschap en een buitengewone verscheidenheid aan vogels. Dit vertaalt zich in een onvoorstelbaar aantal van meer dan 1800 vogelsoorten wat Peru tot een van de meest soortenrijke landen in de wereld maakt. Deze reis richt zich op het midden en zuiden van het land. We bezoeken verschillende habitatzones zoals de kust en de droge begroeiing aldaar en de hooglanden van de Andes. De oude Inca hoofdstad Cusco zal het vertrekpunt zijn voor de schitterende expeditieachtige afdaling langs de oostelijke Andes door het Manu Biosphere Reservaat die eindigt in het tropische Amazoneregenwoud. We rekenen tijdens deze reis op meer dan 600 verschillende soorten. In juli 2012 werd zelfs een record aantal van 681 soorten gezien!

Onze reis begint in Lima, de hoofdstad van Peru. De volgende dag staat een pelagische tocht op het programma tot wel 45 kilometer uit de kust (afhankelijk van de weersomstandigheden). Op de dicht bij de kust gelegen eilanden zoeken we naar Surf Cinclodes, Inca Tern, Red-legged Cormorant en Humboldt Penguin. Verder op zee verlegt de aandacht zich naar Peruvian Diving Petrel, Elliot's en Wilson's (of Fuegon) Storm-Petrels en we speuren naar Waved en Salvin's Albatross en Ringed (Hornby's) en Markhams Storm-Petrel. We proberen deze soorten naar de boot te lokken met zogenaamde 'chum', een mengsel van visresten en visolie. 

De volgende dag rijden we het droge deel van de westelijke Andes in naar Santa Eulalia. De vallei van Santa Eulalia heeft verschillende endemische soorten waarvan de Rufous-breasted Warbling-Finch de meest zeldzame is. Andere soorten in de omgeving zijn Great Inca-Finch, Bronze-tailed Comet, Black Metaltail, Striated Earthcreeper, Rusty-crowned Tit-Spinetail en d'Orbigny's Chat-Tyrant. De volgende ochtend gaan we vroeg vogels kijken in het Polylepis bos voor de bijzondere White-cheeked Cotinga en nog zeldzamere White-tailed Shrike-Tyrant. We rijden door het fraaie 'puna' habitat naar Marcopomacocha. Waar we beginnen te dalen stoppen we bij een moerassig gebied voor de zeldzame White-bellied Cinclodes en de prachtige en unieke Diademed Plover.

De laatste dag gaan we vogelen in de lage delen van de Andes of langs de kust. Vervolgens nemen we een vlucht naar Cusco waar we de volgende dag een bezoek brengen aan de imposante Inca ruines van Machu Picchu (optioneel). De volgende twee dagen gaan we vogels kijken nabij Abra Malaga voor enkele hoogte specialiteiten. We doen het rustig aan vanwege de hoogte (> 4000m boven zeeniveau).

Vervolgens maken we ons klaar voor de prachtige 11-daagse tocht door het Manu Biosphere Reservaat. We rijden vanuit Cusco via een pass van 4500m hoogte via de oostzijde van de prachtig beboste Andes naar steeds lager gelegen gebieden. Uiteindelijk komen we uit in het Amazoneregenwoud. De lodges onderweg hebben allemaal een uniek karakter en zijn op zich al fantastische plekken om vogels te kijken. Rond het middaguur arriveren we bij de Acjanaco pass op 3550m waar het Manu Bioshere Reservaat begint. We zakken langzaam af en gaan in het nevelwoud op zoek naar Yungas Pygmy-owl, White-collared Jay, Mountain Cacique, Grass-green en Golden-collared Tanagers maar ook de endemische Puna Thistletail.

Vanuit de Cock-of-the-Rock Lodge (1500m) gaan we omgeving verkennen. Groepen met meer dan 20 tanagersoorten zijn hier mogelijk! Andere specialiteiten zijn Rufescent Screech-owl, Highland Motmot, de schitterende Versicoloured Barbet, Andean Cock-of-the-Rock, Chestnut-backed Antbird en Yungas Manakin. Bij de Amazonia Lodge (tussen 1000 en 1500m) wordt de omgeving en temperatuur steeds tropischer. In Atalaya moeten we de rivier oversteken om bij de Amazonia Lodge te komen. Terwijl het personeel onze bagage naar de lodge brengt verkennen wij de 2 kilometer lange 'Jeep-trail'. Tinamous, trogons, Purple-throated Cotinga, Long-tailed Tyrant, Military en Blue-headed Macaw zijn alle mogelijk. De tuin is fantastisch met 6-10 verschillende soorten kolibries. Amazonia is tevens een goede plek voor het zien van een of meer van de 3 soorten potoos.

Vanuit Amazonia Lodge vertrekken we met de boot voor een prachtige 2 uur durende tocht naar de Pantiacolla Lodge. Pantiacolla is een van de beste plekken voor het zien van tinamous en antbirds, twee typische regenwoud families. Bij Pantiacolla zijn ook een aantal bamboospecialiteiten te zien zoals de zeldzame Peruvian Recurvebill en White-cheeked Tody-Tyrant. Vanuit Pantiacolla Lodge varen we 3-4 uur stroomafwaarts via de Alto Madre de Dios River naar de volgende lodge, het Amazon Manu Lodge. Naast een uitgebreid systeem van bospaden is er ook een zogenaamde 'canopy tower', een plek vanwaar we het leven in de boomtoppen kunnen bekijken. De vogelsamenstelling zal hier weer volledig anders zijn. Denk daarbij aan Blue-and-yellow Macaw, Black-capped Parakeet, Amazonian Pygmy-Owl, Rufous Motmot, Pavonine Quetzal, Long-tailed Woodcreeper, Chestnut-winged Foliagegleaner, Plain Softtail, Fasciated Antshrike en Plumbeous Antbird. Een van de hoogtepunten hier is het bezoek aan de 'clay-lick', een plek waar ara's en papegaaien klei likken voor de mineralenhuishouding. Er is ook een mogelijkheid om (optioneel) een boottocht te maken over een zogenaamd Oxbowmeer voor soorten als Purus Jacamar, Pale-eyed Blackbird en Horned Screamer. 

Na 8 dagen oerwoud reizen we via Puerto Maldonado terug naar Lima en van daar nemen we de aansluitende vlucht terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.