Reisschema

Dag 1Amsterdam - Houston - McAllen
Dag 2McAllen (Santa Ana Wildlife Refuge)
Dag 3McAllen (Edinburg wetlands)
Dag 4McAllen (Laguna Atascosa)
Dag 5McAllen (Bentsen State Park)
Dag 6McAllen (Brownsville)
Dag 7McAllen (Falcon State Park)
Dag 8McAllen (Brushline Road)
Dag 9McAllen (Estero Llano Grande Park)
Dag 10McAllen (coastal bend)
Dag 11McAllen (Santa Ana Wildlife Refuge)
Dag 12McAllen (South Padre Island)
Dag 13McAllen (Bentsen State Park)
Dag 14McAllen (South Padre island)
Dag 15McAllen - Houston - Amsterdam
Dag 16 aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Alle overnachtingen, ontbijt en lunch, vervoer ter plaatse, lokale gids

Niet inbegrepen

Intercontinentale vlucht, diner, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Prijs per persoon

op aanvraag

Reisbegeleiding

Engels sprekende reisbegeleider

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Beste tijd

maart t/m mei

Texas INDIVIDUEEL

Reisroute Texas
Duur:16 dagen
Beste tijd:maart t/m mei
Prijs: op aanvraag
Code: I26

Het diepe zuiden van Texas is een van de meest bezochte vogelgebieden van heel Noord-Amerika. En niet zonder reden! Er komen maar liefst 30 vogelsoorten voor die nergens anders gezien kunnen worden in de VS. We vogelen in een relatief klein gebied dat zeer rijk is aan verschillende soorten habitats. Een dag kan bestaan uit een bezoek aan zoutwater wetlands langs de kust tot droge prairies en subtropisch eikenbos. De Rio Grande Vallei is een van de gebieden die in het voorjaar garant staat voor een gevarieerd aanbod aan soorten. We bezoeken de bekende gebieden Santa Ana Wildlife Refuge en Bentsen State Park. We hopen soorten tegen te komen als Great Kiskadee, Ringed Kingfisher, Green Jay, Altimara Oriole, Olive Sparrow en de luidruchtige Plain Chachalaca. We zoeken naar zeldzame broedvogels als de Buff-bellied Hummingbird, Northern Beardless-Tyrannulet en White-collared Seedeater. Daarnaast is dit de tijd van het jaar voor veel neotropische dwaalgasten die de nabij gelegen grens oversteken. We bevinden ons midden in de voorjaarstrek dus naast de specialiteiten van zuidelijk Texas maken we kans op een ruime verscheidenheid aan Noord-Amerikaanse zangvogels. Denk bijvoorbeeld aan American Redstart, Black-and-white Warbler,  evenals vele prachtige vlinders. Dit maakt deze reis een must voor iedereen die van het heerlijke Noord-Amerikaanse vogelen houdt!

Vanuit ons centraal gelegen accommodatie bezoeken we de verschillende hotspots van Zuid-Texas. Geen van de locaties is verder rijden dan twee uur van ons hotel. Mede hierdoor zijn we vrij flexibel met het programma en kunnen we optimaal inspelen op de weersomstandigheden. We hopen een zogenaamde 'fall' mee te maken waarbij grote aantallen trekvogels door snel veranderende weersomstandigheden gedwongen worden te landen. Daarnaast is deze tour zo getimed dat we midden in de trekperiode zitten van zang- en roofvogels en de gemengde groepen zangvogels zullen zelfs tijdens de reis van soorten selectie veranderen.
Het Santa Ana Wildlife Refuge bevindt zich op een half uur van onze accommodatie en zal daarom meerdere malen bezocht worden. Soorten die we hier tegen hopen te komen lopen uiteen van de meer bekende soorten van de Verenigde Staten zoals de mooie Cinnamon Teal, White-faced Ibis, American Avocet en White-eyed Vireo aangevuld met specialiteiten als Green Kingfisher, Anhinga, Black-bellied Whistling-Duck, Buff-bellied Hummingbird, Black-crested Titmouse en mogelijk echte zeldzame soorten als Hook-billed Kite en Northern Beardless-Tyrannulet.
We brengen een uitgebreid bezoek aan het vogelrijke South Padre Island met een aantal unieke habitats dicht bij de kust. Hier maken we kans op Black Skimmer en Roseate Spoonbill en Tricolored en Reddish Heron net als een mooie selectie roofvogels waaronder Northern Crested Caracara, White-tailed Hawk en de zeldzame Aplomado Falcon. Ook letten we hier goed op steltlopers zoals Piping Plover, Marbled Godwit, Stilt Sandpiper en Short-billed Dowitcher.

Een andere hotspot die niet mag ontbreken is het Bentsen State Park. Dit park bevindt zich aan de groene en boomrijke oevers van de Rio Grande River. Hier vogelen we weer in een andere habitat en maken we kans op nieuwe leuke soorten zoals de Ringed Kingfisher, Cave Swallow, Clay-coloured Thrush, Long-billed Thrasher, Olive Sparrow en de schitterende Altamira Oriole. Het park is een echte migrant trap voor neotropische soorten en over de jaren zijn er dan ook een aantal erg leuke soorten gevonden in het park. We maken hier ook kans op de zeldzame Hook-billed Kite en in de avond zullen we het park bezoeken om de Paraque (nachtzwaluw) te zoeken.
Tijdens de reis bezoeken we tevens de gebieden bij Zapata voor soorten als Zone-tailed Hawk, Red-billed Pigeon, Greater Roadrunner, de knalrode Vermillion Flycatcher en de zeldzame White-collared Seedeater naast nog een groot aantal andere nieuwe soorten van dit droge woestijnhabitat.
De zogenaamde Coastal Bend ontbreekt ook niet tijdens de reis en in de buurt van Coprus Christi waar met name watervogels, maar ook weer de roofvogels die op trek via deze Hawk Highway voorbij komen, centraal staan. We hopen hier op soorten als de Clapper Rail, Reddish Egret, Groove-billed Ani, Plain Chachalacas, Great Kiskadee en Muscovy Duck. Daarnaast worden hier bijna jaarlijks nieuwe soorten gevonden voor de Verenigde Staten en soorten zoals Crane Hawk, Collared Forest Falcon en Orange-billed Nightingale-Thrush! Na twee weken vogelen in dit geweldige gebied heeft iedereen gegarandeerd een onuitwisbare indruk van Texas die mogelijk nog wel eens veel indrukwekkender kan zijn dan u bij voorbaat dacht!

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.