Reisschema

Dag 1Amsterdam - Addis Abeba
Dag 2Addis Abeba - Debre Birhan
Dag 3Debre Birhan - Awash
Dag 4Awash
Dag 5Awash - Bishangari
Dag 6Bishangari - Dinsho (Bale Mountains)
Dag 7Dinsho (bezoek Sanetti Plateau)
Dag 8Dinsho - Negelle
Dag 9Negelle
Dag 10Negelle - Yabello
Dag 11Yabello
Dag 12Yabello - Awassa
Dag 13Awassa - Wondo Genet
Dag 14Wondo Genet
Dag 15Wondo Genet - Lake Ziway - Addis Abeba - Amsterdam
Dag 16Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken, lokale gidsen

Niet inbegrepen

Intercontinentale vlucht, visum, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Prijs per persoon

op aanvraag

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer. In Negelle eenvoudige accommodatie met gedeelde faciliteiten

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Beste tijd

oktober t/m februari

Ethiopiƫ INDIVIDUEEL

Reisroute Ethiopie
Duur:16 dagen
Beste tijd:oktober t/m februari
Prijs: op aanvraag
Code: I27

Ethiopië is onverwacht divers met veel zeer vruchtbare landschappen, verschillende culturen en vooral heel veel vogels. Het is tevens een land met veel verschillende bevolkingsgroepen en religies, ontelbare stammen en evenzoveel talen. Het wordt daarom tot een van de meest bijzondere landen op het Afrikaanse continent gerekend. Het beeld van een door droogte en hongersnoden geteisterd land, is onterecht. Het land wordt gedomineerd door het grootste stuk aaneengesloten hoogland op het Afrikaanse continent. Dit hoogland wordt van noord naar zuid doorklieft door het dal van de zeer vruchtbare Rift Vallei. Met maar liefst 850 verschillende vogelsoorten waarvan er 34 alleen in Ethiopië te zien zijn, staat het land in de top tien van vogelbestemmingen in Afrika. Tot de verbeelding sprekende endemische soorten als de Prince Ruspoli's Turaco, de vreemde Stresemann's Bush-Crow en de prachtige White-tailed Swallow maken Ethiopië tot een unieke vogelbestemming.

Onze reis begint in de hoofdstad Addis Abeba waar we in de tuin van het hotel al de eerste (endemische) soorten als de Thick-billed Raven en de Abyssian Slaty-Flycatcher zullen zien. De tweede dag brengen we door ten oosten van Addis Abeba waar we op zoek gaan naar specialiteiten als Abyssinian Catbird, Yellow-throated Serin en de vaak lastig te vinden Ankober Serin. In een natte vallei nabij Debre Birhan zoeken we naar de eveneens endemische Spot-breasted Plover, Blue-winged Goose en Rouget's Rail. We vogelen bij het Ankober Escarpment aan de rand van een diep dal waardoor we prachtig uitzicht hebben op vele soorten roofvogels waaronder Lammergier en Zwarte Arend. Met enig geluk zitten hier ook Gelada Baboons.

Vervolgens bezoeken we het buitengewoon vogelrijke Nationaal Park Awash, ten oosten van Addis. Dit park bestaat uit acacia en grasland habitats waar meer dan 450 vogelsoorten zijn waargenomen. We maken hier kans op maar liefst zes verschillende soorten trappen waardonder de zeldzame Arabian Bustard. De hoogste concentratie trapachtigen in de wereld! Ook de Nile Valley Sunbird en de zeldzame Scissor-tailed Kite komen hier voor. Naast vogels komen we in Awash ook veel wilde dieren tegen waaronder de prachtige Beisa Oryx.

Na Awash bezoeken we ons eerste Rift Vallei meer bij Lake Ziway. We overnachten in het bosrijke gebied bij de Bishangari Lodge. Een van de meest vogelrijke plekken van Ethiopië. Vervolgens gaan we op weg naar de Bale Mountains in het zuiden van Ethiopië. In Bale hopen we soorten als Black-backed Tit, Black-headed Siskin en Abyssinian Longclaw te zien. Op het op 4000m hoog gelegen Sanetti Plateau hopen we op een ontmoeting met de meest zeldzame hondensoort op aarde, de Ethiopian Wolf. Het is een zeer bijzondere plek met een hoog gehalte aan endemische flora en fauna waarbij vooral de vreemd ogende Reuze Lobelia plant opvalt.

We dalen vervolgens aan de zuidkant van het plateau af naar Negelle op zoek naar de zeldzaamste leeuwerik ter wereld, de Sidamo Lark. We gaan hier ook op zoek naar de fraaie Prince Ruspoli's Turaco. Deze soort werd in 1892 ontdekt door de Italiaanse prins Ruspoli. Helaas werd de prins door een olifant gedood en nam hij de vindplaats met zich mee het graf in! In 1940 werd de soort herontdekt.

Op de terugreis naar Addis bezoeken we het fraaie bosgebied rond Wondo Genet. Hier zal de lijst met soorten verder worden aangevuld met ondermeer Yellow-fronted Parrot, Abyssinian Woodpecker, White-cheecked Turaco en Abyssinian Ground-Thrush. Maar ook andere specialiteiten als de Narina Trogon, Verreaux's Eagle-owl en Red-shouldered en Emerald Cuckoo kunnen we hier verwachten. Voordat we terugkomen in Addis Abeba bezoeken we nog een aantal meren met bijbehorende wetlands om overwinterende steltlopers en andere watervogels te zien. De volgende dag vliegen we terug naar Amsterdam.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.