Expeditiecruise Falklands, South Georgia en Antarctica!
Albatrossen, pinguins en zeezoogdieren in een spectaculaire setting!
PoolreisExpeditiecruiseExpeditiecruise Falklands, South Georgia en Antarctica
Een expeditiecruise naar de drie-eenheid ‘Falklandeilanden – South Georgia – Antarctisch Schiereiland’ moet wel de meest ultieme cruise zijn voor een liefhebber van de ‘Antarctic’. Een bezoek aan de spectaculaire Falklandeilanden – bij de meeste mensen slechts bekend van de Falklandoorlog in 1982 – op 500 kilometer uit de oostelijke kust van Argentinië is met recht een bestemming ‘off the beaten track’. Op twee volle dagen varen van de Falklands ligt vervolgens een van de meest afgelegen, onaangetaste en spectaculaire plekken op aarde: het eiland South Georgia. Het eiland is 170 km lang en volledig opgebouwd uit bergen van bijna 3000 meter hoog met dikke pakken sneeuw en in totaal maar liefst 160 gletsjers die ongehinderd maar soms met veel geweld naar de oceaan beneden kruipen. Het eiland huisvest werkelijk miljoenen zeevogels en zeehonden en een wandeling over de Salisbury Plain tussen de Koningspinguïns door is een absoluut unieke en onvergetelijke ervaring. Ter afsluiting verblijven we drie volle dagen in de wateren rondom het Antarctisch Schiereiland om diverse keren aan land te gaan als de omstandigheden dit toelaten, voordat er weer teruggevaren wordt naar Ushuaia.
Natuur op de Falklandeilanden
Veel reizigers naar de Falklands bezoeken de West Falklands vanwege de natuurpracht op deze eilanden. Er is op de eilanden een grote variëteit aan broedvogels, op een aantal bevinden zich bijvoorbeeld makkelijk toegankelijke kolonies van pinguïns, Wenkbrauwalbatrossen en Blauwoogaalscholvers. De meeste van de eilanden zijn berg- en heuvelachtig met een ruige kliffenkust maar ook met schitterende zandstranden: mooie plekken om te voet te verkennen. De enorme biodiversiteit van de eilanden maakt deze een geliefde bestemming voor natuur- en vogelliefhebbers van over de gehele wereld. Er zijn 16 endemische vogelsoorten en 63 soorten gebruiken de Falklands als broedgebied.
Een paar van de meest opmerkelijke soorten zijn de Zuidelijke Rotspinguïn, de Zuid-Amerikaanse Visdief en de Wenkbrauwalbatros. Naast vogels zijn er goede kansen op het zien van zeezoogdieren, zoals de Zuid-Amerikaanse Pelsrob, de Zuidelijke Zeeolifant en de Kortsnuitdolfijn. Naast de fauna komt er ook een zeer diverse flora voor. Wel 340 soorten planten groeien op de eilanden waarvan er zo’n 170 inheems zijn.
Zuid-Georgia
Zuid-Georgia is een sub-Antarctische oase, vol met enorme aantallen Antarctische diersoorten. Duizenden Koningspinguïns en pelsrobben samen met honderden zeeolifanten bevolken de stranden van dit afgelegen eiland in aantallen die nergens anders op onze planeet gezien kunnen worden. Bijzondere vogels die hier te zien zijn, zijn albatrossen, sterntjes en verscheiden stormvogelachtigen. Daarnaast worden tijdens een cruise naar Zuid-Georgia vaak walvissen waargenomen.
De topografie van het eiland is ook zeer interessant. Centraal over het eiland loopt een spectaculaire Alpine bergrug, bedekt met gletsjers die vaak uitstromen in steile fjorden. In de fjorden en voor de kust liggen vaak prachtige kathedraal-vormige ijsbergen, afkomstig uit Antarctica. Grytviken is een voormalige nederzetting van walvisvaarders. De geschiedenis is rijk vertegenwoordigd op het eiland, niet alleen walvisvaarders bezochten het eiland maar ook poolreizigers, zoals de wereldberoemde poolvorser Sir Ernest Shackleton. Grytviken is verrassend genoeg tegenwoordig ook een bestemming om te trouwen, het oude Noorse walvisvaarderskerkje biedt een unieke locatie hiervoor.
Natuur op het Antarctisch Schiereiland
Dierenliefhebbers kunnen op het Antarctisch Schiereiland hun hart ophalen; enorme aantallen dieren foerageren tijdens de Antarctische zomer in de voedselrijke wateren van het schiereiland en broeden op de ruige kusten. De Ezelspinguïn is niet alleen een van de meest voorkomende pinguïns van het schiereiland, het is ook de grootste van de hier broedende pinguïnsoorten. Andere dieren die regelmatig gezien worden zijn de Weddellzeehond, de Blauwoogaalscholver, de Sneeuwstormvogel, Orka’s en Bultruggen.
Wat is inbegrepen
Inclusief
- Alle overnachtingen aan boord
- Alle maaltijden aan boord, incl. koffie, thee en snacks
- Alle landingen en zodiac cruises
- Excursies aan wal en verschillende groepsactiviteiten
- Gebruik van rubberlaarzen en sneeuwschoenen
- Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team
- Diverse havengelden en belastingen
- AECO toeslagen en gouvernementele belastingen
Exclusief
- Internationale vluchten
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Transfers naar het schip in Ushuaia
- Maaltijden aan wal
- Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt)
- Boekingskosten en bijdrage garantiefonds: EUR 15,00 voor de 1e persoon; daarna EUR 10,00 p.p.
Extra
- Zakgeld voor persoonlijke uitgaven
Uw reis begint aan het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” genoemd. In de middag stapt u aan boord en vaart u via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal, richting de Falklands.
Dag 2 Op zeeHoewel op open zee, zal er zelden een saai moment zijn; vele soorten zeevogels volgen het schip op haar westelijke koers; albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes.
Dag 3 FalklandeilandenDe Falkland Islands (Malvinas) bieden een grote variëteit aan dieren die, wanneer voorzichtig, goed te benaderen zijn. De eilanden bieden niet alleen voor vogelliefhebbers, maar ook voor natuurliefhebbers in het algemeen een enorme natuurpracht en een breed scala aan bijzondere diersoorten.
Helaas zijn de eilanden bij het grote publiek vrij onbekend, en worden ze vaak slechts geassocieerd met de oorlog tussen Argentinië en Groot-Brittannië in 1982. Er komen niet alleen veel bijzondere vogelsoorten voor op de Falklands, ook veel zeezoogdierensoorten, zoals de Dolfijn van Peale en de Kortsnuitdolfijn, worden vaak gezien in de kustwateren rondom de eilanden.
Het reisprogramma zou er als volgt uit kunnen zien:
Carcass Island – Hoewel de wat vreemde naam misschien anders doet vermoeden is dit eiland geheel knaagdiervrij waardoor er vele interessante vogelsoorten voorkomen. Zo zijn er broedende Magelhaen- en Ezelspinguïns te zien maar ook talrijke steltlopers en andere trekvogels. Er leven ook een aantal endemische soorten op Carcass Island, zoals Cobbs Winterkoning (Cobb’s Wren) en de Zwarte Wipstaart (Tussack bird).
Saunders Island - Op Saunders Island vinden we ook Wenkbrauwalbatrossen en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie. Tevens broeden op dit eiland Blauwoog aalscholvers en 4 pinguïnsoorten; Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns en Rotspinguïns.
Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 1300 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.
Dag 5 - 6 Op zeeOp weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken en kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.
Dag 7 - 10 Zuid-GeorgiaSouth Georgia komt in zicht. Denk eraan: de weersomstandigheden in deze omgeving kunnen extreem en uitdagend zijn en bepalen daardoor voor een groot deel het programma.
Gebieden die we mogelijk aandoen zijn:
Prion Island - Eén van de mogelijke hoogtepunten van de expeditie. Op dit eiland zijn broedende Grote albatrossen te zien en soms ook volwassen dieren die hun partner van voorgaande jaren weer begroeten. (Let op! Het eiland is gesloten voor bezoekers gedurende het begin van het broedseizoen, van 20 november tot 7 januari).
Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour - Hier bevinden zich niet alleen de grootste Koningspinguïn kolonies van South Georgia, ook herbergen de stranden hier de grootste aantallen Zuidelijke zeeolifanten ter wereld. Het is een ongelooflijk spektakel zo’n 4 ton zware zeeolifant stier te zien vechten om zijn harem te bewaken, terwijl tientallen vrouwtjes net bevallen zijn of op het punt staan dit te doen. De stranden liggen in de paartijd afgeladen vol met zeeolifanten!
Grytviken – In dit verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu Koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen, kunnen we een bezoek brengen we aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Shackleton.
Het schip zal weer gevolgd worden door vele soorten zeevogels. Mogelijk komen we onderweg zee-ijs tegen. Bij de rand van het ijs hebben we kans om enkele hoog-Antarctische vogelsoorten te zien, zoals Zuidpooljagers en Sneeuwstormvogels.
Dag 12 South Orkney IslandsWanneer de weersomstandigheden goed zijn brengen we een bezoek aan het ‘Orcadas’ station, een Argentijnse basis op Laurie Island. Het vriendelijke personeel zal ons een rondleiding op de basis geven. In de omgeving kunnen we onder andere schitterende gletsjers bewonderen. Wanneer het niet lukt om hier te landen, staat Shingle Cove, op Signy Island op het programma.
Dag 13 Op zeeWe passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook Vinvissen terwijl we richting het zuiden varen. Er is ook een zeer goede kans op het zien van Antarctische Stormvogels.
Dag 14 - 16 Antarctisch SchiereilandWanneer het de ijssituatie het toelaat varen we door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound de Weddell Sea in. Hier is het verschijnen van enorme plateau ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctisch Schiereiland bereikt hebben. Een mogelijke landingsplaats hier is Brown Bluff, waar we voet kunnen zetten op het Antarctische continent.
Wanneer de zeeijs condities ongunstig zijn om de Weddell Sea vanuit het westen binnen te kunnen komen, dan varen we eerst richting Elephant Island en vandaar via de Bransfield Strait, tussen de South Shetlands en het Antarctisch Schiereiland door, de Antarctic Sound in.
Het adembenemende landschap gaat verder door ten zuiden van de Gerlache Strait en wanneer de condities goed zijn bereiken we mogelijk zelfs het geroemde Lemaire Channel.
NB: De weersverwachting voor de Drake Passage bepalen het exacte moment van vertrek uit Antarctica.
We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden; de vele zeevogels die we voor het eerst ontmoet hebben op de heenreis, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden.
Dag 19 UshuaiaAan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.
Boekingsformulier
Kies het aantal personen, uw gewenste kamerindeling en uw vertrekdatum.
Vertrekdata en prijzen
Om u aan te melden voor een reis gaat u naar de boekingsknop van de betreffende vertrekdatum. Houd bij het boeken rekening met onze vroegboekkorting en bedenk dat sommige reizen snel volgeboekt kunnen zijn, dus boek op tijd!
Indien u het boekingsformulier liever handmatig wilt invullen en per post wilt toesturen, klik hier
Kamerindeling
U kunt bij BirdingBreaks kiezen voor een 'kamer op indeling'. U wordt dan ingedeeld in twee- of driepersoonskamers. Mochten deze niet beschikbaar zijn, dan volgt indeling in éénpersoonskamers (indien beschikbaar). In dat geval zal BirdingBreaks.nl 50% van de kosten voor de éénpersoonskamer voor zijn rekening nemen.
Boekingskosten en VZR Garant
Per boeking worden de volgende Boekingskosten en bijdrage VZR Garant in rekening gebracht:
- Bij 1 persoon: EUR 15,00
- Bij 2 personen: EUR 25,00
- Bij 3 personen: EUR 35,00
- Bij 4 personen: EUR 45,00
Is het totaalbedrag van de reissom hoger dan EUR 12.500,- , dan hanteert BirdingBreaks.nl de volgende staffel:
- Voor boekingen van EUR 12.500 t/m EUR 25.000: een extra toeslag van EUR 7,50 per persoon
- Voor boekingen van EUR 25.000 t/m EUR 37.500: een extra toeslag van EUR 15,00 per persoon
- Voor boekingen van EUR 37.500 t/m EUR 50.000: een extra toeslag van EUR 22,50 per persoon
Bent u er nog niet helemaal uit of moet u nog overleggen voordat u uw reis kunt boeken, neem dan vast vrijblijvend een optie op deze reis! Vertrekt de reis binnen 8 weken, dan is een optie 24 uur geldig. Vertrekt de reis na 8 weken, dan is deze optie 7 dagen geldig. Gedurende de geldigheid van de optie houdt BirdingBreaks de plek voor u vast, zolang er beschikbaarheid is. Loopt de reis eerder vol, dan zullen we u telefonisch of per e-mail benaderen. Nadat de optie is verlopen, kunnen er geen rechten meer aan worden ontleend.
Alle CO2-uitstoot van de groepsreizen wordt door BirdingBreaks gecompenseerd via Stand for Trees.
Kortlopende annuleringsverzekering via a.s.r.
Omdat de kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis enorm kunnen oplopen, stelt BirdingBreaks een reisverzekering verplicht. Daarnaast wordt een annuleringsverzekering aangeraden. De kortlopende annuleringsverzekering van a.s.r. is er voor reizigers die zowel voor als tijdens hun reis beschermd zijn tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. U kunt de annuleringsverzekering via ons boekingsformulier afsluiten. Wilt u na boeking alsnog een annuleringsverzekering afsluiten, houd er dan rekening mee dat dit binnen een week na het boeken van een reis moet zijn afgesloten. Meer informatie: annuleringsverzekeringen.
Wat is inbegrepen
Inclusief
- Alle overnachtingen aan boord
- Alle maaltijden aan boord, incl. koffie, thee en snacks
- Alle landingen en zodiac cruises
- Excursies aan wal en verschillende groepsactiviteiten
- Gebruik van rubberlaarzen en sneeuwschoenen
- Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team
- Diverse havengelden en belastingen
- AECO toeslagen en gouvernementele belastingen
Exclusief
- Internationale vluchten
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Transfers naar het schip in Ushuaia
- Maaltijden aan wal
- Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt)
- Boekingskosten en bijdrage garantiefonds: EUR 15,00 voor de 1e persoon; daarna EUR 10,00 p.p.
Extra
- Zakgeld voor persoonlijke uitgaven
Geschiedenis
De “Ortelius” werd gebouwd in Gdynia, in Polen in 1989 en voer oorspronkelijk onder de naam “Marina Svetaeva” voor de Russische Academie der Wetenschappen. Het schip is een aantal jaren geleden hernoemd en heet nu “Ortelius”. De Ortelius is, net als de Plancius, vernoemd naar een Vlaams/Nederlandse cartograaf, in dit geval Abraham Ortelius (1527 – 1598). Beide 16e-eeuwse cartografen geloofden in de noordwestelijke doorvaart. Ortelius publiceerde in 1570 de eerste moderne wereldatlas, het “Theatrum Orbis Terrarum” oftewel het “Theater van de Wereld”. In die tijd was deze atlas het duurste boek dat ooit was gedrukt. De “Ortelius” staat geclassificeerd onder het Lloyds Register en vaart onder de Nederlandse vlag.
Perfect voor elke expeditie
De Ortelius heeft de hoogste ijsklasse (UL1 wat gelijkstaat met 1A) en is daardoor zeer geschikt om door pakijs te varen. Het is een stoer en degelijk expeditieschip met plaats voor slechts 116-123 passagiers. Er zijn buiten ruime, open dekken op meerdere niveaus en met banken om te zitten, waardoor er goed uitzicht is voor iedereen. Doordat het aantal passagiers beperkt is kan, ook dankzij de beperkte grootte van het schip en de flexibiliteit van de bemanning en expeditiestaf, het maximale uit de poolreizen gehaald worden. Onze reizen in het Noord- en Zuidpoolgebied zijn en blijven in de eerste plaats gericht op een actief en educatief reisprogramma, waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. De Ortelius wordt bemand door 22 bemanningsleden, 19 internationale hotelstaf en een dokter. In Antarctica is er 7 expeditiestaf aan boord; 1 expeditieleider en 6 gidsen/sprekers, en in Noordpoolgebied 8; 1 expeditieleider en 7 gidsen/sprekers. De “Ortelius” heeft 11 zodiacs aan boord waarvan er 9 gebruikt worden en 2 als reserve dienen. De zodiac-motoren zijn 60pk Yamaha’s.
Basisgegevens
Passagiers: 116-123 in 53 hutten
Bemanning: 52
Lengte: 90.95 meter
Breedte: 17.20 meter
Diepgang: 5.4 meter
IJsklasse: UL1 (Equivalent aan 1A)
Tonnage: 4090 ton
Voortstuwing: 6 ZL 40/48 SULZER
Snelheid: 10.5 knopen gemiddeld
Comfort en catering
Het comfortniveau aan boord van de ”Ortelius” willen we classificeren als “comfortable hotel standard”. Het schip heeft een u-vorm restaurant, een sfeervolle en ruime bar/lounge en een aparte ruimte voor lezingen en presentaties. Dagelijks worden drie uitgebreide maaltijden uit de internationale keuken bereidt door onze chefs, en afhankelijk van de omstandigheden geserveerd aan tafel of in buffetvorm opgediend in het restaurant. Er is elke dag de mogelijkheid te kiezen voor vlees, vis of vegetarisch en de chefs zullen altijd proberen zoveel mogelijk rekening te houden met een specifiek dieet.
Geschiedenis
De m/v Plancius werd in 1976 gebouwd als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Marine en kreeg de koninklijke titel “Hr. Ms. Tydeman”. Het schip voer voor de Nederlandse marine tot juni 2004 en werd uiteindelijk gekocht door Oceanwide Expeditions. Het schip werd in 2009 compleet herbouwd als een expeditie passagiersschip met plaats voor 116 reizigers. Het voldoet aan de meest recente SOLAS-voorschriften (Safety of Life at Sea). De m/v “Plancius” staat geregistreerd in het Lloyds Register en vaart onder Nederlandse vlag.
Perfect voor elke expeditie
De m/v “Plancius” is uitermate comfortabel en gezellig ingericht, maar het is geen cruiseschip. Onze reizen in het Noord- en Zuidpoolgebied zijn en blijven in de eerste plaats gericht op een actief en educatief expeditie-reisprogramma, waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. De Plancius is hier zeer geschikt voor: het schip heeft ruime, open dekken op meerdere niveaus, met wandelruimte rondom het dek 4, en heeft ook banken aan dek waardoor u ook buiten van het landschap en de natuur kunt genieten. Het schip is uitgerust met een diesel-elektrisch aandrijfsysteem dat het lawaai en de trillingen van de motor aanzienlijk vermindert. De 3 dieselmotoren genereren 1230 pk elk, zodat het schip een snelheid van 10 - 12 knopen kan halen. Het schip is versterkt tegen ijs en werd speciaal gebouwd voor oceanografische reizen. De m/v “Plancius” wordt bemand door 18 bemanningsleden, 19 hotelmedewerkers (6 chefs, 1 hotelmanager, 1 steward-barman en 11 stewards / schoonmakers), 7 expeditiestaf in Antarctica (1 expeditieleider en 6 gidsen/sprekers), voor het Noordpoolgebied 8 expeditiestaf (1 expeditieleider en 7 gidsen/sprekers) en 1 dokter. De Plancius is uitgerust met 10 Mark V zodiacs inclusief 40 pk 4-takt buitenboordmotoren en 2 gangways aan stuurboordzijde voor snelle zodiac-operaties. Het schip heeft een restaurant op dek 3 en op deck 5 een ruime Observation Lounge met bar en bibliotheek. De grote vensters in de Observation Lounge bieden een fantastisch panoramisch uitzicht.
Basisgegevens
- Passagiers: 116 in 53 hutten
- Bemanning: 47
- Lengte: 89 meter
- Breedte: 14,5 meter
- Diepgang: 5 meter
- IJsklasse: 1D (Plancius heeft een Lloyds klasse-notatie 100A1 Passagiersschip, IJsklasse 1D en een diepgang van 5 meter)
- Tonnage: 3211 ton
- Voortstuwing: 3x Diesel-Elektrisch
- Snelheid: 10.5 knopen gemiddeld
Huttypes
Het comfortniveau aan boord van de ”Plancius” willen we classificeren als “comfortable hotel standard”. De Plancius biedt plaats aan 116 passagiers in 53 passagiers hutten, met alle privé toiletten en douches: 4 vierpersoons hutten met patrijspoort, 2 driepersoons hutten met patrijspoort, 9 tweepersoons hutten met patrijspoort, 26 tweepersoons hutten met venster en 2 deluxe tweepersoons hutten (ong. 12,5 vierkante meter) en 10 tweepersoons superieure hutten (ong. 21 vierkante meter). Alle hutten beschikken over lage bedden (één queen-size bed in de superieure hutten en twee eenpersoonsbedden in de tweepersoons hutten), behalve in de 4 vierpersoons hutten (voor 4 personen in 2x hoge en lage bedden) en in 2 driepersoons hutten (1 stapelbed en 1 laag bed).
Overnachting aan boord
U krijgt een hut met eigen toilet en douche. Het comfortniveau van onze schepen willen we classificeren als “comfortable hotel standard”. Onze schepen hebben meerdere huttypes met eigen faciliteiten. Prijzen per huttype staan hieronder vermeld en is afhankelijk van beschikbaarheid.
2-persoons deluxe hut, m/v Plancius
Deze cabines zijn hoek hutten en zijn iets ruimer dan de normale hutten met 2 ramen. Deze hut heeft 2 ramen, 2 bedden, privé douche & toilet, burea...
Bekijk accommodatie2-persoons hut met patrijspoort, m/v Plancius
Deze hut heeft 1 raam, 2 bedden, privé douche & toilet, bureau & stoel, flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra) , haardroger en voldoende bergruimte....
Bekijk accommodatie2-persoons hut met raam, m/v Plancius
Deze hut heeft 1 raam, 2 bedden, privé douche & toilet, bureau & stoel, flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra) , haardroger en voldoende bergruimte....
Bekijk accommodatie2-persoons hut - Superior, m/v Plancius
Deze hut heeft 2 ramen, 1 2-persoonsbed, 1 bankbed, privé douche & toilet, bureau & stoel, flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra) , haardroger, koelka...
Bekijk accommodatie3-persoons hut met patrijspoort, m/v Plancius
Deze hut is geschikt voor families met kinderen, of passagiers die geen aparte hut of meer luxueuze hutten vereisen. Deze hut heeft 2 patrijspoorte...
Bekijk accommodatie4-persoons hut met patrijspoort, m/v Plancius
Deze hut is geschikt voor families met kinderen, of passagiers die geen aparte hut of meer luxueuze hutten vereisen. U deelt uw hut met anderen. De...
Bekijk accommodatie2-persoons deluxe hut, m/v Ortelius
Deze hut heeft 3 ramen, 2 lage bedden, privé douche & toilet, bureau & stoel, kleine sofa, flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra) , koelkast, koffie &...
Bekijk accommodatie2-persoons hut met patrijspoort, m/v Ortelius
Deze hutten bevinden zich op dek 3 en dek 4. Deze hut heeft 2 patrijspoorten, 2 bedden, privé douche & toilet, bureau & stoel, flatscreen TV, telefoo...
Bekijk accommodatie2-persoons hut met raam, m/v Ortelius
Deze hut heeft 2 ramen, 2 bedden, privé douche & toilet, bureau & stoel, flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra) , haardroger en voldoende bergruimte....
Bekijk accommodatie2-persoons hut - Superior, m/v Ortelius
Deze hut heeft minimaal 2 ramen, 1 2-persoonsbed, 1 éénpersoons (bank) bed, privé douche & toilet, bureau & stoel, flatscreen TV, telefoon & WiFi (ext...
Bekijk accommodatie3-persoons hut met patrijspoort, m/v Ortelius
Deze hut heeft 2 patrijspoorten, 1 stapelbed + 1 apart bed, privé douche & toilet, bureau & stoel, flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra) , haardroger...
Bekijk accommodatie4-persoons hut met patrijspoort, m/v Ortelius
Deze hut heeft 2 patrijspoorten, 2 stapelbedden, privé douche & toilet, bureau & stoel, flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra) , haardroger en voldoen...
Bekijk accommodatiePRIJZEN 2024 - HONDIUS (afvaart 17 dec), VANAF
- 4-pers. hut: van € 13.500,-
- 3-pers. hut: van €15.150,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 16.550,-
- 2-pers. hut raam: € 17.200,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 18.400,-
- 2-pers. hut Superior: € 19.700,-
Enkel bij Hondius:
- Junior Suite: € 20.800,-
- Grand Suite: € 23.900,-
PRIJZEN 2025 - HONDIUS (afvaart 4 jan), VANAF
- 4-pers. hut: van € 14.600,- --> NU € 10.220,-
- 3-pers. hut: van € 16.350,- --> NU € 11.445,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 17.750,- --> € NU 12.425,-
- 2-pers. hut raam: € 18.400,- --> NU € 12.880,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 19.600,- --> NU € 13.720,-
- 2-pers. hut Superior: € 20.900,- --> NU € 14.630,-
Enkel bij Hondius:
- Junior Suite: € 22.400,- --> NU € 15.680,-
- Grand Suite: € 24.950,- --> NU € 17.465,-
PRIJZEN 2025 - PLANCIUS (afvaart 16 jan), VANAF
- 4-pers. hut: van € 14.600,-
- 3-pers. hut: van € 17.600,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 17.600,-
- 2-pers. hut raam: € 18.400,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 19.500,-
- 2-pers. hut Superior: € 20.900,-
PRIJZEN 2025 - ORTELIUS (afvaart 11 dec), VANAF
- 4-pers. hut: van € 13.200,-
- 3-pers. hut: van € 16.000,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 16.000,-
- 2-pers. hut raam: € 16.750,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 18.200,-
- 2-pers. hut Superior: € 19.450,-
PRIJZEN 2025 - HONDIUS (afvaart 21 dec), VANAF
- 4-pers. hut: van € 14.200,-
- 3-pers. hut: van € 15.900,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 17.400,-
- 2-pers. hut raam: € 18.050,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 19.700,-
- 2-pers. hut Superior: € 21.100,-
Enkel bij Hondius:
- Junior Suite: € 22.250,-
- Grand Suite: € 25.550,-
PRIJZEN 2026 - PLANCIUS (afvaart 19 jan), VANAF
- 4-pers. hut: van € 15.100,-
- 3-pers. hut: van € 18.600,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 18.600,-
- 2-pers. hut raam: € 19.450,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 21.000,-
- 2-pers. hut Superior: € 22.550,-
Deze expeditiecruise begint en eindigt in Ushaia (Argentinië). De internationale vluchten zijn niet inbegrepen.
Vluchtvoorstel
Wilt u van ons een prijsopgave ontvangen voor de internationale vluchten, geef dit dan aan in het boekingsformulier. Wij zullen dan contact opnemen om de opties met u door te nemen. Gereserveerde vluchten moeten voor 100 % worden aanbetaald.
U dient zelf arrangementen voor - en na de reis aan boord en transfers van en/of naar het schip te verzorgen.
Instructies per locatie worden aan boord gegeven door de Engelstalige expeditieleider, ondersteund door enkele gidsen. In sommige gevallen worden ook andere talen door de bemanning gesproken. De expeditieleiders zijn allen experts op de te bezoeken gebieden en zijn ten alle tijde beschikbaar voor vragen of hulp bij de soms lastige determinaties van bijvoorbeeld zeevogels.
Vanaf 10 deelnemers wordt deze cruise tevens begeleidt door een Nederlandstalige reisleider van BirdingBreaks.
Naast de expeditieleider en gidsen, bestaat de bemanning van het schip o.a. uit nautische bemanningsleden, hotelmedewerkers en koks en een dokter.
Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land
Houd rekening met wisselende weersomstandigheden en lage temperaturen die in combinatie met de wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Adequate kleding is daarom vereist.
Paspoort
Voor deze expeditiecruise heeft u paspoort nodig dat na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
Visum
Voor deze expeditiecruise is geen visum nodig.
Cash of pinnen?
De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse Peso. De koers (december 2019) is: EUR 1 = ARS 67 en ARS 100 = EUR 1,50. Taxi’s accepteren US dollar en pesos. Het hotel in Ushuaia accepteert US dollar, euro en pesos. Op de boot kunt u afrekenen in euro’s of met creditcard. Dit hoeft pas aan het einde van de reis.
Geld wisselen
De Argentijnse Peso staat al jaren onder druk en is daardoor ook erg onstabiel. Omdat de peso zo enorm schommelt, is het niet mogelijk om vanuit Nederland en België al aan peso’s te komen. Als u aankomt in op de internationale luchthaven van Buenos Aires kunt u direct bij de Banco Nacíon uw geld omwisselen tegen een gunstige koers. Let er wel op dat uw geld schoon en ongeschonden is: als er scheurtjes of vlekken op zitten wordt dit niet geaccepteerd. Verder kunt u bij wisselkantoren in heel Argentinië terecht. Het is niet aan te raden om op straat geld te wisselen door mensen die hun wisseldiensten aanbieden.
Pinnen in Argentinië
In Argentinië kunt u per transactie altijd maar max. € 80-120 opnemen. En voor iedere transactie betaald u transactiekosten van zo’n € 5,- plus de transactiekosten van uw bank. Houd er rekening mee dat u per pintransactie in de winkel, restaurant of waar dan ook commissie(tussen de 5 en 10%) betaald. Dit geld voor zowel de koper als verkoper.
Fooien
De gebruikelijke fooien aan de bemanning en expeditiestaf wordt op het einde van de reis gegeven en worden daarna eerlijk verdeeld onder de bemanning. U zal aan boord gedetailleerde richtlijnen hierover ontvangen. Een fooi geven is een persoonlijke kwestie en het bedrag dat u wilt geven is geheel uw eigen keuze. Als algemene richtlijn suggereren we een bedrag van 8 tot 10 Amerikaanse dollar per cruise-dag per persoon. Het is het beste voor de bemanning als we hen cash Amerikaanse dollars kunnen geven.
Voor reizen naar het Zuidpool-gebied worden geen vaccinaties aanbevolen. U kunt overwegen om reisziekte pilletjes mee te nemen.
Niet-roken beleid
Aan boord van onze schepen geldt een niet-roken beleid. U kunt roken in de daarvoor aangewezen ruimtes. Gelieve de wensen van niet-rokers te respecteren.
Kleding
Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Adequate wind- en waterdichte kleding is vereist.
In lijn met de sfeer van onze expedities is de dresscode aan boord informeel. De passagiers aan boord van onze schepen zijn in het algemeen dan ook praktisch gekleed. Neem vrijetijds- en warme buitensport kleding mee voor alle mogelijke activiteiten. Houdt u er rekening mee dat u ook aan boord veel buiten zal staan, om de prachtige landschappen vanaf het dek te bewonderen, en dat het aan dek glad kan zijn. Neem hiervoor stevige schoenen mee. Draag warme kleding in meerdere lagen omdat het binnen in het schip comfortabel warm is maar aan dek meestal koud. Slippers, Crocs of andere “binnen-schoenen” met een rubberen zool zijn praktisch en comfortabel om binnen te dragen. Tijdens de expeditiecruise worden tevens laarzen uitgereikt.
Daarnaast raden wij aan om mee te nemen:
- Goede wandelschoenen
- Kleding voor binnen aan boord
- Fleecetrui/vest of een andere warme trui
- Warme wind- en waterdichte kleding evt. winterkleding
- Hoed, pet of muts
- Handschoenen en evt. extra tweede paar om over elkaar heen aan te doen
- Thermo ondergoed
- Goede sokken
- Regenkleding (poncho en/ of kleine opklapbare paraplu)
- Scoboderm pleisters tegen zeeziekte. (Verkrijgbaar bij apotheek). Deze pleisters kunnen evt. ook aan boord worden gekocht. Kosten bedragen ongeveer € 5,- per pleister maar de pleister werkt wel ongeveer 3 dagen.
Overige zaken
Om goed voorbereid op reis te gaan staat hieronder een algemene lijst met zaken die we aanraden om mee te nemen. Het is bedoeld als geheugensteuntje bij het inpakken van uw bagage. De lijst is niet compleet, iedereen heeft immers eigen wensen.
- zaklamp/ hoofdlamp met voldoende batterijen
- wekker
- reisinformatie
- evt. mobiele telefoon (met wekkerfunctie)
- paspoort of identiteitskaart evenals kopieën hiervan
- oordopjes
- waterfles voor in het veld
- zonnebril
- een extra bril als u brildrager bent
- lensdoekjes voor optiek
- extra veters
- verrekijker
- camera en geheugenkaartjes/ imagetank
- evt. laptop
- pen(nen) en notitieboekje
- (hoge factor) zonnebrandcrème en lippencrème
- kleine EHBO kit
- vogelboek(en)
Reisverslagen van deze rondreis
Reisverslag
Checklist
Wat vonden mensen van deze rondreis
In het kort
PRIJZEN 2024 - HONDIUS (afvaart 17 dec), VANAF
- 4-pers. hut: van € 13.500,-
- 3-pers. hut: van €15.150,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 16.550,-
- 2-pers. hut raam: € 17.200,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 18.400,-
- 2-pers. hut Superior: € 19.700,-
Enkel bij Hondius:
- Junior Suite: € 20.800,-
- Grand Suite: € 23.900,-
PRIJZEN 2025 - HONDIUS (afvaart 4 jan), VANAF
- 4-pers. hut: van € 14.600,- --> NU € 10.220,-
- 3-pers. hut: van € 16.350,- --> NU € 11.445,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 17.750,- --> € NU 12.425,-
- 2-pers. hut raam: € 18.400,- --> NU € 12.880,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 19.600,- --> NU € 13.720,-
- 2-pers. hut Superior: € 20.900,- --> NU € 14.630,-
Enkel bij Hondius:
- Junior Suite: € 22.400,- --> NU € 15.680,-
- Grand Suite: € 24.950,- --> NU € 17.465,-
PRIJZEN 2025 - PLANCIUS (afvaart 16 jan), VANAF
- 4-pers. hut: van € 14.600,-
- 3-pers. hut: van € 17.600,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 17.600,-
- 2-pers. hut raam: € 18.400,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 19.500,-
- 2-pers. hut Superior: € 20.900,-
PRIJZEN 2025 - ORTELIUS (afvaart 11 dec), VANAF
- 4-pers. hut: van € 13.200,-
- 3-pers. hut: van € 16.000,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 16.000,-
- 2-pers. hut raam: € 16.750,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 18.200,-
- 2-pers. hut Superior: € 19.450,-
PRIJZEN 2025 - HONDIUS (afvaart 21 dec), VANAF
- 4-pers. hut: van € 14.200,-
- 3-pers. hut: van € 15.900,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 17.400,-
- 2-pers. hut raam: € 18.050,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 19.700,-
- 2-pers. hut Superior: € 21.100,-
Enkel bij Hondius:
- Junior Suite: € 22.250,-
- Grand Suite: € 25.550,-
PRIJZEN 2026 - PLANCIUS (afvaart 19 jan), VANAF
- 4-pers. hut: van € 15.100,-
- 3-pers. hut: van € 18.600,-
- 2-pers. hut patrijspoort: van € 18.600,-
- 2-pers. hut raam: € 19.450,-
- 2-pers. hut Deluxe: € 21.000,-
- 2-pers. hut Superior: € 22.550,-
ACTIE! BOEK NU EN ONTVANG 30% KORTING!
- Wandel tussen de duizenden Koningspinguïns op South Georgia!
- Alle Antarctische en sub-Antarctische hoogtepunten in één reis!
- Breng een bezoek aan een kolonie Wenkbrauwalbatrossen op de Falklandeilanden
- Ongelofelijke hoeveelheden pinguïns, zeevogels, pelsrobben en zeeleeuwen op South Georgia
- Zet voet op het Antarctische Schiereiland
- CO2-uitstoot gecompenseerd via Stand for Trees!
U kunt deze reis ook privé boeken! Voor meer informatie en prijzen over individuele reizen of maatwerkreizen kunt u contact opnemen via het contactformulier: