West-Pacific Odyssey
Ultieme zeereis van Nieuw-Zeeland naar Japan
VogelreisNatureBreaksExpeditiecruiseExpeditiecruise van Nieuw-Zeeland naar Japan
Deze expeditiecruise is in vogelaars kringen eenvoudigweg bekend als de 'WPO' en omvat veel van de belangrijkste vogelgebieden in de zuidwestelijke Stille Oceaan. Voor het eerst aangeboden in 2007, wordt het nu beschouwd als een van de 'must-do'-expedities voor elke vogelaar vanwege de mogelijkheden om enkele van de zeldzaamste pelagische zeevogels ter wereld te zien, plus vele eiland-endemen. Daarnaast zijn er ook veel kansen op het zien van bijzondere zeezoogdieren.
Noordwaards naar Nieuw-Caledonië
Nadat we de haven van Auckland in Nieuw-Zeeland hebben verlaten, varen we naar de rijke wateren van de Golf van Hauraki, waar tal van speciale zeevogels te vinden zijn, waaronder de onlangs ontdekte, en ernstig bedreigde, New-Zealand Storm Petrel. Vanaf daar is het noordwaarts naar Norfolk Island. De volgende stop is Nieuw-Caledonië, waar we op zoek gaan naar de unieke Kagu en andere endemische vogelsoorten in het Parc Provincial de la Rivière Bleue.
Solomoneilanden
Daarna brengen we zes bijzondere dagen door op de Salomonseilanden, waar we op zoek gaan naar prachtige en endemische vogelsoorten op de eilanden Nendö, Santa Ana, Makira, Guadalcanal (Mt Austin), Tetepare en Kolombangara, voordat we door de New Trench varen, een gebied dat bekend staat als extreem rijk aan walvisachtigen. Terwijl we langs de kusten van Bougainville en New Ireland varen, zullen we zoeken naar twee zelden waargenomen zeevogels: Heinroth's Shearwater en de ernstig bedreigde Beck's Petrel die pas in 2007 werd herontdekt. Beide soorten zijn op bijna al onze eerdere expedities in deze regio gezien. De volgende stop is Truk Island (Federale Staten van Micronesië) voor enkele bijzondere vogelsoorten die hier voorkomen.
Eindpunt Japan
We vervolgen onze koers naar de Bonin-eilanden ten zuiden van Japan; onze route brengt ons naar Chichi-jima, het grootste eiland in de archipel. We gaan dan verder naar het noorden naar Torishima Island (waar we op zee de zeldzame Short-tailed Albatross te zien hopen te krijgen) voordat we aankomen op onze laatste eilandbestemming van de reis, Hachijō-jima, waar we op zoek gaan naar de laatste vogelspecialiteiten van de expeditie. Onze reis zal vervolgens eindigen in de haven van Yokohama in Japan.
Wat is inbegrepen
Inclusief
- Alle maaltijden aan boord, incl. koffie/thee en snack
- Gebruik van snorkelspullen
- Alle landexcursies en activiteiten
- Alle fooien aan land, service belastingen en haven belastingen
- Lezingen van bekende biologen
- Uitgebreid informatie materiaal voor vertrek
- Transfers van hotel naar het schip
- Transfer van het schip naar treinstation van Yokohama
- Discovery Fund twv USD 1000,- p.p.
Exclusief
- Internationale vlucht
- Visum en immigratiekosten
- Fooien voor scheepsbemanning naar eigen keuze
- Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
- Boekingskosten en bijdrage garantiefonds: EUR 15,00 voor de 1e persoon; daarna EUR 10,00 p.p.
Extra
- Zakgeld voor persoonlijke uitgaven
Na aankomst in Auckland hebben we een transfer naar de haven, waar we aan boord gaan van het schip. Nadat iedereen zijn hut gevonden heeft, volgt er een kennismaking met het expeditieteam en worden de veiligheidsinstructies gegeven. Het schip vaart in de avond uit richting de Golf van Hauraki.
Dag 2 Great Barrier Island en Hauraki GulfOp de eerste ochtend verkennen we het prachtige Great Barrier Island. U kunt de kust van dit bosrijke eiland verkennen of deelnemen aan een zodiactocht. Onze zoektocht naar zeevogels begint 's middags in de Golf van Hauraki, waar we op zoek gaan naar de ernstig bedreigde Nieuw-Zeelandse Storm-Petrel en Little Penguin, Gray Ternlet, Buller's, Fluttering en Little Shearwaters en Gray-faced en Black Petrels.
Dag 3 Bay of IslandsU wordt wakker in de prachtige en beschermde wateren van Bay of Islands.. Na het ontbijt gaan we aan land en met wat geluk vinden we endemische soorten als saddleback. Hierna nemen we afscheid van Nieuw-Zeeland en zetten we koers noordwaarts.
Dag 3 - 4 op zeeOnderweg naar Norfolk Island, hebben we een goede kans om Gould's, Black-winged, Kermadec, White-necked en Gray-Faced Petrels, plus Wedge-tailed en Short-tailed Shearwaters te vinden.
Dag 5 Norfolk IslandNa het passeren van de Australische douane zijn we van plan om het overblijfselbos van Norfolk Island te bezoeken, waar vier endemen leven - de Norfolk Island Parakeet, Norfolk Gerygone, Norfolk Robin en Slender-billed White-eye.
Dag 6 op zeeAls we richting het noorden varen komen we langs een grote onderzeese berg, een goed gebied voor zeevogels met kansen op Tahiti, Kermadec, Collared en White-necked Petrel.
Dag 7 New CaledoniaVandaag zullen we bij Nieuw-Caledonië proberen om de ‘New Caledonian Storm-Petrel’ te vinden, welke nog altijd wordt beschouwd als een onbeschreven soort. Uiterlijk heeft de vogel kenmerken van de New Zealand Storm-Petrel, maar hij is een stuk groter. Pogingen om de vogel te vangen zijn tot nu toe helaas mislukt. Andere soorten die we tegen kunnen komen zijn de Short-tailed en Wedge-tailed Shearwaters en Tahiti, Gould’s en Collared Petrels.
Dag 8 New CaledoniaVandaag reizen we naar het Rivière Bleue National Park waar we op zoek zullen gaan naar de Kagu en Crow Honey-eater. Andere soorten die we tegen kunnen komen zijn onder andere de Crested Parakeet, Cloven-feathered Dove, Yellow-bellied Robin en New Caledonian (Goliath) Imperial Pigeon.
Dag 9 - 10 op zeeTijdens deze dagen op zee is er tijd om te ontspannen of eventueel notities bij te werken. Natuurlijk kan er ook goed gevogeld worden met kans op onder andere de Polynesian Storm-Petrel, Vanuatu Petrel, Tropical Shearwater, Providence Petrel, Tahiti Petrel en Collared Petrel.
Dag 11 Santa Ana, Solomon EilandenSanta Ana, ook bekend als Owaraha of Owa Raha, is een relatief klein koraaleiland dat voor het eerst werd waargenomen door Europeanen in 1568. Santa Ana ligt op slechts een paar mijl voor de kust van het eiland Makira en is een van de meest oostelijke van de belangrijkste eilanden in de Solomon eilanden archipel. Santa Ana heeft een onderscheidende avifauna, dus we kunnen een interessante mix van vogels verwachten waaronder kleine eilandsoorten zoals zilver-bedekte fruitduif vermengd met enkele van de Makiran-endemen zoals White-headed Fruitdove, Sooty Myzomela, Makira Honeyeater, Makira Flycatcher en White-collared Monarch. Santa Ana is ook de thuisbasis van een endemische en zeer onderscheidende ondersoort van Rufous Fantail en we zullen ook op zoek zijn naar Sanford's (Solomon) Zeearend en Oriole Whistler.
Dag 12 Anuta eiland in the Makira groepMakira Island ligt in de oostelijke Solomons. Het is het meest oostelijke van de belangrijkste eilanden in de archipel. Anuta is een klein kusteiland aan de westkant. We ankeren dicht bij Anuta en lokale gidsen begeleiden ons langs een in onbruik geraakte bosweg die landinwaarts slingert en waar nog wat fatsoenlijk bos is. Hier kunnen we een opwindend scala aan nieuwe soorten verwachten, waaronder vele die endemisch zijn voor Makira of anders alleen op een paar andere eilanden voorkomen. Dit kunnen White-headed Fruit-dove, Chestnut-bellied Imperial-pigeon, Makira Honeyeater (San Cristobal Melidectes), San Cristobal Starling, Makira Flycatcher, Makira Cicadabird, White-collared Monarch, Sooty Myzomela and Mottled Flowerpecker zijn. Andere soorten kunnen Redknobbed en Island Imperialpigeon, Brahminy Kite, Pied Goshawk, Pacific Baza en Sanford's (Solomon) Sea-eagle zijn. Voor vertrek zullen we nog genieten van de lokale gastvrijheid in het nabijgelegen dorpje Anuta, waar de mensen gastvrij zijn en de kinderen nieuwsgierig zijn
Dag 13 HoniaraWe zullen voor anker gaan bij Honiara and vertrekken vroeg in de morgen naar Mount Austin. Het vogelen is hier vrij uitzonderlijk met goede kans op endemische soorten en lokale specialiteiten zoals de Yellow-eyed, White-bellied en Solomon’s Cuckoo-shrikes, Cicadabird, Brown-winged en Singing Starlings, Yellow-faced Myna, Chestnut-bellied en Black-and-white Monarchs en ook de Steely Blue Fly-catcher. Vanaf de top van Mount Austin is er een spectaculair uitzicht over de zee en de omliggende eilanden.
Dag 14 Tetepare eilandTetepare ligt in de eilandengroep New Georgia en is een uitstekend voorbeeld van een natuurbeschermingsproject omdat het hele eiland is gereserveerd als reservaat voor de gemeenschap. Lang en ruig, dit eiland is gehuld in weelderige tropische bossen en omzoomd met riffen die wemelen van het zeeleven; het is het grootste onbewoonde tropische eiland op het zuidelijk halfrond. Er zijn een aantal nieuwe Solomon endemen om naar te zoeken, waaronder de sterk gelokaliseerde Dark-eyed White-eye. Andere mogelijkheden zijn Melanesian Scrubfowl, Claret-breasted Fruitdove, Island Imperial-pigeon, Buff-headed Coucal, Crimsonrumped Myzomela, Cockerell's Fantail, Kolombangara Monarch en met heel veel geluk, zowel Nicobar Pigeon als de extreem zeldzame Solomons Nightjar.
Dag 15 Kolombangara eilandOp Kolombangara Island zullen we in de middag op zoek gaan naar de White-capped Monarch, Solomon White-eye, Yellow-vented Myzomela en hopelijk de Roviana Rail. Andere soorten die we tegen kunnen komen zijn Blyths Hornbill, Superb Fruit Dove, Red-knobbed Imperial-Pigeon, Steely Blue Fly-catcher, Melanesian en Yellow-eyed Cuckoo-shrikes, Metallic en Singing Starlings en de Solomon Sea-Eagle.
Dag 16 bij de kust van BougainvilleVandaag zijn we op zee in de buurt van de Bougainville en New Britain diepzee kloof. Uit ervaring is gebleken dat dit een zeer goed gebied is voor een hoop soorten en waar met een beetje geluk de Heinroth’s Shearwater zich laat zien. Hier worden ook veel walvisachtigen gezien.
Dag 17 bij de kust van New IrelandVandaag varen we langs de kust van het mysterieuze en schitterende New Ireland wat voor de noordoost kust van Papoea Nieuw-Guinea ligt en waar ons doel van de dag is om de recentelijk herontdekte Beck’s Petrel te vinden. Ook hier is er nog kans op de Heinroth’s Shearwater.
Dag 18 - 19 op zeeDe komende dagen zijn weer ontspannende dagen op zee. Onder een speciale schaduwplek op het bovendek kunt u op eigen gemak vogelen, foto's downloaden of gewoon ontspannen in de bar met een drankje of een boek. Het expeditieteam zal continue voorbijkomende zeevogels en zeezoogdieren in de gaten houden. We zullen vooral uitkijken naar o.a. Bulwer’s Petrels, Wedgetailed Shearwaters, White-tailed Tropicbirds, White en Sooty Terns en zowel Great and Lesser Frigatebirds.
Dag 20 - 21 Caroline eilandenAan het einde van de middag zullen we de beschermde (en historische) wateren van de Chuuk (Truk) -lagune binnenvaren. Zodra we de douane zijn gepasseerd kunt u vaan wal te gaan om te genieten van een avond vol vogels of een rustige wandeling door de stad. We zullen (als het weer het toelaat) een aantal opties bieden voor vogels kijken op dag 22. Op Weno Island, waar het schip zal worden afgemeerd, kunt u rondlopen en is er een goede kans dat we soorten zien zoals Purple-capped Fruit-dove, Oceanic Flycatcher, Caroline Reed Warbler, Caroline Islands Swiftlet, Caroline Islands Whiteeye, Micronesian Myzomela en Micronesian Starling.
De andere optie is om een lange Zodiac-rit naar Tol South Island te maken, waar na een zeer zware klim (vooral door de hitte en vochtigheid) er een redelijke kans is om de endemische Teardop (of Great Truk) White-eye te zien en Chuuk Monarch. Eventueel kunt u ook gaat snorkelen in deze historische haven, waar talloze Japanse schepen en vliegtuigen liggen, door Amerikanen tot zinken gebracht tijdens een verrassingsaanval op 17 februari 1944).
Weer enkele ontspannen dagen op zee. Het vogelen is stil op deze breedtegraden, maar als je er de tijd in zet er zijn enkele goede waarnemingen te doen, zoals Stormpetrels van Matsudaira, Bonin en Bulwer's Petrels, Wedge-tailed en Bannerman's Shearwaters. Als we de Bonin-eilanden naderen, zullen we de nieuw beschreven Bryan's Shearwater in het bijzonder in de gaten houden. Dit gebied is ook goed voor walvisachtigen, vooral bultruggen waarvan bekend is dat ze hier in redelijke aantallen voorkomen.
Dag 26 Chichi-jimaOp het grootste eiland van de Bonin-eilanden, Chichi-jima, passeren we de Japanse douane, voordat we omgeving gaan verkennen. Vogels die we kunnen zien, zijn onder andere Japanse Bush Warbler, Blue Rock Thrush, Bulbulus met bruine oren en Japans wit oog. We zullen echter slechts een beperkte tijd aan wal hebben, omdat we het schip halverwege de middag van de oostkant van het eiland moeten verplaatsen om te zoeken naar het ernstig bedreigde Bryan’s Shearwater. Deze soort is alleen bekend om te broeden op een klein eilandje bij Chichi-jima en tijdens onze expeditie in 2019 werden verschillende individuen gezien als vogels die vóór de schemering terugkwamen in hun holen. We zouden ook goede aantallen Bannerman's Shearwaters moeten zien die hier ook broeden.
Dag 27 Torishima eilandOp Torishima Island zijn landingen zijn niet toegestaan, maar we varen in de ochtend zo dicht mogelijk langs de kust als de kapitein toelaat, in de hoop de Short-tailed of Steller’s Albatross te zien. Andere soorten die kunnen zien zijn Black-footed en Laysan Albatrosses, Streaked Shearwater en zowel Tristam’s als Matsudaira’s Storm-petrels.
Dag 28 Hachijo-jima eilandVandaag leggen we aan op Miyake-jima, waar we het Tsubota Nature Center zullen bezoeken. Een wandeling door de bossen hebben we kans op endemische soorten als Izulijster, Izuboszanger en Owstons mees. In de middags zijn we van plan om naar een eilandje te varen, waar Japanse alk broedt. Aansluitend varen we verder naar het noorden, richting Yokohama.
Dag 29 Yokohama, JapanNa het ontbijt en de aankomstformaliteiten in Yokohama gaan we van boord. Er is een gratis transfer van het schip naar het treinstation van Yokohama.
Boekingsformulier
Kies het aantal personen, uw gewenste kamerindeling en uw vertrekdatum.
Vertrekdata en prijzen
Om u aan te melden voor een reis gaat u naar de boekingsknop van de betreffende vertrekdatum. Houd bij het boeken rekening met onze vroegboekkorting en bedenk dat sommige reizen snel volgeboekt kunnen zijn, dus boek op tijd!
Indien u het boekingsformulier liever handmatig wilt invullen en per post wilt toesturen, klik hier
Kamerindeling
U kunt bij BirdingBreaks kiezen voor een 'kamer op indeling'. U wordt dan ingedeeld in twee- of driepersoonskamers. Mochten deze niet beschikbaar zijn, dan volgt indeling in éénpersoonskamers (indien beschikbaar). In dat geval zal BirdingBreaks.nl 50% van de kosten voor de éénpersoonskamer voor zijn rekening nemen.
Boekingskosten en VZR Garant
Per boeking worden de volgende Boekingskosten en bijdrage VZR Garant in rekening gebracht:
- Bij 1 persoon: EUR 15,00
- Bij 2 personen: EUR 25,00
- Bij 3 personen: EUR 35,00
- Bij 4 personen: EUR 45,00
Is het totaalbedrag van de reissom hoger dan EUR 12.500,- , dan hanteert BirdingBreaks.nl de volgende staffel:
- Voor boekingen van EUR 12.500 t/m EUR 25.000: een extra toeslag van EUR 7,50 per persoon
- Voor boekingen van EUR 25.000 t/m EUR 37.500: een extra toeslag van EUR 15,00 per persoon
- Voor boekingen van EUR 37.500 t/m EUR 50.000: een extra toeslag van EUR 22,50 per persoon
Bent u er nog niet helemaal uit of moet u nog overleggen voordat u uw reis kunt boeken, neem dan vast vrijblijvend een optie op deze reis! Vertrekt de reis binnen 8 weken, dan is een optie 24 uur geldig. Vertrekt de reis na 8 weken, dan is deze optie 7 dagen geldig. Gedurende de geldigheid van de optie houdt BirdingBreaks de plek voor u vast, zolang er beschikbaarheid is. Loopt de reis eerder vol, dan zullen we u telefonisch of per e-mail benaderen. Nadat de optie is verlopen, kunnen er geen rechten meer aan worden ontleend.
Alle CO2-uitstoot van de groepsreizen wordt door BirdingBreaks gecompenseerd via Stand for Trees.
Kortlopende annuleringsverzekering via a.s.r.
Omdat de kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis enorm kunnen oplopen, stelt BirdingBreaks een reisverzekering verplicht. Daarnaast wordt een annuleringsverzekering aangeraden. De kortlopende annuleringsverzekering van a.s.r. is er voor reizigers die zowel voor als tijdens hun reis beschermd zijn tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. U kunt de annuleringsverzekering via ons boekingsformulier afsluiten. Wilt u na boeking alsnog een annuleringsverzekering afsluiten, houd er dan rekening mee dat dit binnen een week na het boeken van een reis moet zijn afgesloten. Meer informatie: annuleringsverzekeringen.
Wat is inbegrepen
Inclusief
- Alle maaltijden aan boord, incl. koffie/thee en snack
- Gebruik van snorkelspullen
- Alle landexcursies en activiteiten
- Alle fooien aan land, service belastingen en haven belastingen
- Lezingen van bekende biologen
- Uitgebreid informatie materiaal voor vertrek
- Transfers van hotel naar het schip
- Transfer van het schip naar treinstation van Yokohama
- Discovery Fund twv USD 1000,- p.p.
Exclusief
- Internationale vlucht
- Visum en immigratiekosten
- Fooien voor scheepsbemanning naar eigen keuze
- Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
- Boekingskosten en bijdrage garantiefonds: EUR 15,00 voor de 1e persoon; daarna EUR 10,00 p.p.
Extra
- Zakgeld voor persoonlijke uitgaven
Heritage Adventurer is een echt baanbrekend expeditieschip van uitzonderlijke afkomst. Vaak aangeduid als de 'Grande Dame van de Expeditiecruises' vanwege haar beroemde geschiedenis en verfijnde ontwerp, werd ze in 1991 speciaal gebouwd en ontworpen voor poolexploratie.
Heritage Adventurer (voorheen bekend als MS Hanseatic) zet een ongeëvenaarde standaard in authentieke expeditiereizen en combineert de hoogste klasse van passagiersschepen (1A Super) met een indrukwekkende geschiedenis van poolverkenning. Naast records te hebben gevestigd voor de meest noordelijke en zuidelijke Arctische en Antarctische navigaties en voor het doorkruisen van zowel de noordwestelijke als noordoostelijke passages, is de Heritage Adventurer ook perfect geschikt voor expeditiereizen in tropische wateren.
Heritage Adventurer is oorspronkelijk ontworpen om plaats te bieden aan 184 gasten, maar verwelkomt nu slechts 140 expeditieleden die zorgen voor ruime, stijlvolle en comfortabele reizen, terwijl een vloot van 14 Zodiacs ervoor zorgt dat alle gasten hun expeditie-avontuur kunnen maximaliseren. Heritage Adventurer zet met trots onze tradities van uitzonderlijke, gepersonaliseerde expeditie-ervaringen voort als vlaggenschip van Heritage Expeditions.
Let op: de prijzen van 2024 zijn gebaseerd op een koers van 1 EURO = USD 1,08
Prijzen 2024:
- 3-pers. hut: EUR 11.990,-
- Superior 3-pers hut: EUR 13.250,-
- Deck 4 2-pers. hut: EUR 13.995,-
- Deck 5 2-pers. hut: EUR 15.250,-
- Privéhut: EUR 17.250,-
- Superior privéhut: EUR 18.500,-
- Worsley Suite: EUR 21.990,-
- Heritage Suite: EUR 31.000,-
Deze expeditiecruise begint in Auckland (Nieuw-Zeeland) en eindigt in Yokohama (Japan). De internationale vluchten zijn niet inbegrepen.
Vluchtvoorstel
Wilt u van ons een prijsopgave ontvangen voor de internationale vluchten, geef dit dan aan in het boekingsformulier. Wij zullen dan contact opnemen om de opties met u door te nemen. Gereserveerde vluchten moeten voor 100 % worden aanbetaald.
Transfers van hotel naar het schip en een transfer van het schip naar het treinstation van Yokohama zijn inbegrepen.
Deze reis wordt begeleid door een Engelstalige expeditieleider.
Het uitgangspunt van elke expeditie is het u zo veilig en comfortabel mogelijk, zo vaak mogelijk, en zo lang mogelijk aan land te krijgen op de bijzondere plekken die we bezoeken. Het expeditieteam bestaat uit zeer ervaren gidsen en naturalisten, die vaak al een groot deel van hun leven door hebben gebracht met het doen van onderzoek in de gebieden die we bezoeken. Het schip wordt bestuurd door een zeer ervaren en enthousiaste Russische kapitein, geassisteerd door zijn bemanning. De keuken wordt bemand door topchefs uit Nieuw-Zeeland en Australië.
Deze zwaarte van deze reis is: gemiddeld. Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. We maken lichte wandelingen aan land.
Op de tussenliggende eilanden heeft u te maken met tropische weersomstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en kans op regen. Temperatuur tussen 20 en 30 graden Celsius.
In Nieuw Zeeland zal het rond eind maart tussen de 15-20 graden zijn. Bij aankomst in Japan zal de gemiddelde temperatuur tussen de 20-25 graden liggen.
Houd aan boord rekening met wisselende weersomstandigheden. Adequate wind- en waterdichte kleding is vereist.
Paspoort
Voor deze expeditiecruise heeft u paspoort nodig dat na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
Visum
Sinds oktober 2019 geldt een visumplicht voor Nieuw Zeeland. U kunt uw e-visum aanvragen via https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta
Norfolk Island is Australisch grondgebied. Voor cruises met bezoek aan dit eiland heeft u een Australisch e-visum nodig. Deze kunt u aanvragen via www.australianetavisa.com.au/tourist-eta/.
Cash of pinnen?
De Amerikaanse Dollar USD is de standaard munteenheid op het schip. Op het schip wordt echter met een betalingssysteem gewerkt waarbij u aan het eind van de cruise de rekening betaald voor alle uitgaven aan boord. Deze rekening kunt u betalen met cash USD of VISA of MasterCard.
In Nieuw-Zeeland betaalt u met Nieuw-Zeelandse Dollars (NZD): 1 NZD = EUR 0,56. EUR 1,- = 1,77 NZD (koers januari 2024). Kijk voor de actuele wisselkoers op https://www.wisselkoers.nl/.
Fooien
De gebruikelijke fooien aan de bemanning en expeditiestaf wordt op het einde van de reis gegeven en worden daarna eerlijk verdeeld onder de bemanning. U zal aan boord gedetailleerde richtlijnen hierover ontvangen. Een fooi geven is een persoonlijke kwestie en het bedrag dat u wilt geven is geheel uw eigen keuze. Als algemene richtlijn suggereren we een bedrag van 15 tot 20 Amerikaanse dollar per cruise-dag per persoon. Het is het beste voor de bemanning als we hen cash Amerikaanse dollars kunnen geven.
Voor reizen naar Nieuw-Zeeland, de subantarctische eilanden en het Antarctisch gebied worden geen vaccinaties aanbevolen. U kunt overwegen om reisziekte pilletjes mee te nemen.
Adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe kunnen veranderen en reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, uw gezondheid en uw leeftijd bepalen welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Daarom is onderstaande informatie slechts van algemene aard en raden we u aan contact op te nemen met de lokale GGD, huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.
Voor bijvoorbeeld de Solomon eilanden wordt in de regel geadviseerd u te beschermen tegen:
- DTP (difterie, tetanus, polio)
- Hepatitis A
- Malaria: de GGD, huisarts of Thuisvaccinatie.nl kan precies vertellen of en welke profylaxe nodig is. Voorkom muggenbeten door gebruik van muggenmelk met 30-50% DEET en bescherm u 's avonds met bedekkende kleding (lange mouwen, lange broek, sokken, dichte schoenen).
- Dengue: u dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten.
BirdingBreaks werkt samen met thuisvaccinatie.nl, de grootste aanbieder van vaccinaties aan huis of op locatie in Nederland. Gecertificeerde artsen komen bij u langs wanneer het u uitkomt, zelfs in de avonduren of in het weekend om reisvaccinaties te zetten en geven u advies om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie brengt geen extra kosten in rekening voor de service aan huis en haar prijzen zijn vergelijkbaar met de GGD. Vaak worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.
Om goed voorbereid op reis te gaan staat hieronder een algemene lijst met zaken die we aanraden om mee te nemen. Het is bedoeld als geheugensteuntje bij het inpakken van uw bagage. De lijst is niet compleet, iedereen heeft immers eigen wensen.
Kleding:
Houd rekening met wisselende weersomstandigheden. Adequate wind- en waterdichte kleding is vereist. Daarnaast raden wij aan om mee te nemen:
- Goede wandelschoenen
- Warme en waterdichte kleding
- Regenkleding (poncho en/ of kleine opklapbare paraplu)
- Kleding voor binnen aan boord
- Fleecetrui of een andere warme trui
- Zonnebril
- Een extra bril als u brildrager bent
- Handschoenen / wanten
- Extra veters
- Hoed en/of petje
- Sandalen of slippers voor aan boord
Overig:
- Reisdocumenten (paspoort en visum)
- Kopieën reisdocumenten
- Documenten reisverzekering
- Mobiele telefoon
- Oordopjes
- Zaklamp met voldoende batterijen
- Wekker
- Waterfles voor in het veld
- Lensdoekjes voor optiek
- Verrekijker
- Telescoop en statief
- Camera, lenzen en geheugenkaartjes
- Pen(nen) en notitieboekje
- Vaccinatieboekje
- Zonnebrandcrème en lippencrème
- Kleine EHBO kit (de reisleider heeft deze ook mee)
- Eventueel extra rugzak / cameratas
- Vogelboek(en)
Reisverslagen van deze rondreis
Wat vonden mensen van deze rondreis
In het kort
Let op: de prijzen van 2024 zijn gebaseerd op een koers van 1 EURO = USD 1,08
Prijzen 2024:
- 3-pers. hut: EUR 11.990,-
- Superior 3-pers hut: EUR 13.250,-
- Deck 4 2-pers. hut: EUR 13.995,-
- Deck 5 2-pers. hut: EUR 15.250,-
- Privéhut: EUR 17.250,-
- Superior privéhut: EUR 18.500,-
- Worsley Suite: EUR 21.990,-
- Heritage Suite: EUR 31.000,-
- Bezoek de belangrijkste vogelgebieden in de zuidwestelijke Stille Oceaan
- Vaar in een wereld waar maar weinigen ooit zijn geweest!
- Idyllische eilanden en geïsoleerde dorpen van Melanesië
- CO2-uitstoot gecompenseerd via Stand for Trees!
U kunt deze reis ook privé boeken! Voor meer informatie en prijzen over individuele reizen of maatwerkreizen kunt u contact opnemen via het contactformulier: